כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(9) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(622) "

הדיירים: זוג + 3
המיקום: גבעת טל
עיצוב פנים: אורית מזרחי

משפחה בת חמש נפשות עברה מדירת גן קטנה לווילה רחבת ידיים בגבעת טל שבצפון הארץ. כיוון שהווילה בת 16 שנה, היה צורך לשפץ אותה באופן מקיף, וכאן נכנסה לתמונה מעצבת הפנים אורית מזרחי. המעצבת סייעה ללקוחות לתכנן מחדש את חללי הבית, תוך שימת דגש על אזור המטבח.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/1-27.jpg" ["image_title"]=> string(17) "מטבחי סמל" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> bool(false) ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(917) "

לפני השיפוץ, המטבח היה חשוך ולא נוח, ופינת האוכל ישבה בתוכו וחסמה אותו. יחד עם מטבחי סמל הצליחה המעצבת לתכנן מטבח פתוח ומואר שמתאים לצורכי המשפחה.

פינת האוכל הועברה למקום ייעודי, ובמקומה תוכנן אי רחב שמשני צדדיו יש מקומות ישיבה. האי גם מוסיף עוד משטח עבודה ומקומות אחסון למטבח. יחידות הנגרות במטבח צבועות בגוון בטון, ואילו האי מחופה בלוח ננו בגוון כחול עמוק. גוון זה חוזר ומופיע גם בקיר הכוח שנמשך מהכניסה לבית ועד לקיר הטלוויזיה. בתוך הקיר הזה משולבת משרבייה מדוקקת ממתכת, שצבועה אף היא בגוון של האי.

" ["image"]=> string(63) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/OM_KAta2_5.jpg" ["image_title"]=> string(17) "מטבחי סמל" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(701) "

במקור היה במטבח קיר מעוגל, אך המעצבת החליטה ליישר את הקיר הזה כדי לתכנן את המטבח בצורה נכונה יותר. בזכות יישור הקיר, היא הצליחה לתכנן ארונות גבוהים ולהטמיע ביניהם את המקרר, לשם יצירת מראה נקי ואחיד.

"אתגר הקיר המעוגל היה משמעותי בעת הביצוע ומבחינת לוחות הזמנים", מספרת המעצבת. "הנציגים של מטבחי סמל ליוו את הפרויקט משלב התכנון, והגיעו מספר פעמים כדי לבצע מדידות מדויקות".

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/5-23.jpg" ["image_title"]=> string(40) "ברקע מטבח של מטבחי סמל" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(912) "

מטרת העל של התכנון הייתה להביא את הבית ממצב כהה וחשוך למצב בהיר ופתוח ולחבר בין החלל המרכזי לחדר המשפחה באמצעות שפה משותפת של גוון וחומר.

קיר הכוח של הבית באורך של כ-13 מטר מתחיל עם הכניסה לבית וממשיך לעבר הסלון וקיר הטלוויזיה. הוא מחופה באריח אשר משלב צבעי כחול, אפור וחלודה ובתוכו מותקנת משרביית ענק שחוצצת בין החלל המרכזי לבין חדר המשפחה. במקום פתחים צרים מלבניים שהיו ממוסגרים בעץ ונגה כהה, נפתח פתח גדול ועליו הותקנה המשרבייה ממתכת שמתחברת לחיפויי הקיר. אותו כחול נראה גם באי הגדול שנמצא ממול.

" ["image"]=> string(65) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/1OM_KAta2_14.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(65) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/2OM_KAta2_15.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(65) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/3OM_KAta2_19.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(990) "

גם בסוויטת ההורים בא לביטוי אתגר הקיר המעוגל. הרצון היה לקטום אותו ולהעמיד ארון כיור מצד לצד, אבל כרמז לחלל המעוגל נבחרה מראת שמש שעולה ממשטח הכיור לגובה של כמעט 3 מטרים שמחברת בין העגול לישר. הקיר בין החדר הרטוב לאזור השינה נשבר והוצבה מחיצת זכוכית מסוג קורדרוי מפוספס. מצד אחד היא מכניסה אור ושקיפות, אך מצד שני היא מטשטשת ושומרת על אינטימיות באזור השירותים והמקלחת. מערכת סגירה אטומה לגמרי לרעשים וריחות.

"תכנון לוחות זמנים מדויק משלב התכנון ועד שלב הביצוע הוא המפתח להצלחה של פרויקט, לא פחות מהתוצאה העיצובית הסופית", אומרת המעצבת.

" ["image"]=> string(65) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/5OM_KAta2_21.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(65) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/6OM_KAta2_11.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב מטבחים  //  כחול, לבן ובטון: מטבח בעיצוב מודרני

כחול, לבן ובטון: מטבח בעיצוב מודרני

הווילה הזאת שופצה באופן מוחלט ועכשיו היא נהנית ממראה מרשים, וממטבח חדש ומעוצב של מטבחי סמל

מאת: תוכן שיווקי צילום: שרון צרפתי


הדיירים: זוג + 3
המיקום: גבעת טל
עיצוב פנים: אורית מזרחי

משפחה בת חמש נפשות עברה מדירת גן קטנה לווילה רחבת ידיים בגבעת טל שבצפון הארץ. כיוון שהווילה בת 16 שנה, היה צורך לשפץ אותה באופן מקיף, וכאן נכנסה לתמונה מעצבת הפנים אורית מזרחי. המעצבת סייעה ללקוחות לתכנן מחדש את חללי הבית, תוך שימת דגש על אזור המטבח.

מטבחי סמל

לפני השיפוץ, המטבח היה חשוך ולא נוח, ופינת האוכל ישבה בתוכו וחסמה אותו. יחד עם מטבחי סמל הצליחה המעצבת לתכנן מטבח פתוח ומואר שמתאים לצורכי המשפחה.

פינת האוכל הועברה למקום ייעודי, ובמקומה תוכנן אי רחב שמשני צדדיו יש מקומות ישיבה. האי גם מוסיף עוד משטח עבודה ומקומות אחסון למטבח. יחידות הנגרות במטבח צבועות בגוון בטון, ואילו האי מחופה בלוח ננו בגוון כחול עמוק. גוון זה חוזר ומופיע גם בקיר הכוח שנמשך מהכניסה לבית ועד לקיר הטלוויזיה. בתוך הקיר הזה משולבת משרבייה מדוקקת ממתכת, שצבועה אף היא בגוון של האי.

מטבחי סמל

במקור היה במטבח קיר מעוגל, אך המעצבת החליטה ליישר את הקיר הזה כדי לתכנן את המטבח בצורה נכונה יותר. בזכות יישור הקיר, היא הצליחה לתכנן ארונות גבוהים ולהטמיע ביניהם את המקרר, לשם יצירת מראה נקי ואחיד.

"אתגר הקיר המעוגל היה משמעותי בעת הביצוע ומבחינת לוחות הזמנים", מספרת המעצבת. "הנציגים של מטבחי סמל ליוו את הפרויקט משלב התכנון, והגיעו מספר פעמים כדי לבצע מדידות מדויקות".

ברקע מטבח של מטבחי סמל

מטרת העל של התכנון הייתה להביא את הבית ממצב כהה וחשוך למצב בהיר ופתוח ולחבר בין החלל המרכזי לחדר המשפחה באמצעות שפה משותפת של גוון וחומר.

קיר הכוח של הבית באורך של כ-13 מטר מתחיל עם הכניסה לבית וממשיך לעבר הסלון וקיר הטלוויזיה. הוא מחופה באריח אשר משלב צבעי כחול, אפור וחלודה ובתוכו מותקנת משרביית ענק שחוצצת בין החלל המרכזי לבין חדר המשפחה. במקום פתחים צרים מלבניים שהיו ממוסגרים בעץ ונגה כהה, נפתח פתח גדול ועליו הותקנה המשרבייה ממתכת שמתחברת לחיפויי הקיר. אותו כחול נראה גם באי הגדול שנמצא ממול.

גם בסוויטת ההורים בא לביטוי אתגר הקיר המעוגל. הרצון היה לקטום אותו ולהעמיד ארון כיור מצד לצד, אבל כרמז לחלל המעוגל נבחרה מראת שמש שעולה ממשטח הכיור לגובה של כמעט 3 מטרים שמחברת בין העגול לישר. הקיר בין החדר הרטוב לאזור השינה נשבר והוצבה מחיצת זכוכית מסוג קורדרוי מפוספס. מצד אחד היא מכניסה אור ושקיפות, אך מצד שני היא מטשטשת ושומרת על אינטימיות באזור השירותים והמקלחת. מערכת סגירה אטומה לגמרי לרעשים וריחות.

"תכנון לוחות זמנים מדויק משלב התכנון ועד שלב הביצוע הוא המפתח להצלחה של פרויקט, לא פחות מהתוצאה העיצובית הסופית", אומרת המעצבת.

תגובות

כתיבת תגובה