בניין ודיור

עיצוב מטבחים  //  מטבח קטן או מטבח גדול?

מטבח קטן או מטבח גדול?

היתרונות של מטבח גדול ומרווח ברורים, אבל לפעמים דווקא המטבח הקטן הוא הנוח יותר. כך תתכננו את המטבח נכון, בהתאם לשטח המוקצה לו

מאת: תוכן שיווקי צילום:


מטבחי סמגל, עיצוב פנים: פלורינה פופובסקי וטלי אליאשוב, צילום: אייל תגר 

רובנו חולמים על מטבח רחב ידיים שיאפשר לנו לבשל בנוחות ואולי גם לארח. עם זאת, תכנון של מטבח גדול מהווה אתגר לא פשוט כיוון שמרחק גדול מדי בין הכיריים, הכיור והמקרר יכול להפוך את הבישול לפעולה מעייפת ביותר. לצד תכנון נכון של משולש עבודה זה, יש לשים את הדעת גם על יחס הולם בין משטח העבודה למשטח האירוח.

מעצבים רבים בוחרים לצמצם את משולש העבודה, ובכך להפוך את פעולת הבישול לנוחה יותר, וגם להרוויח עוד שטח אירוח בתוך המטבח. מהלך כזה עשו גם המעצבות פלורינה פופובסקי וטלי אליאשוב. השתיים תכננו מטבח נכון ויפה להפליא, שבו הכיור והכיריים סמוכים זה לזה, ואף יש די מקום עבור פינת אוכל משולבת.

מטבחי סמגל, עיצוב פנים: פלורינה פופובסקי וטלי אליאשוב, צילום: אייל תגר 

עוד בנושא

עיצוב מטבחים

כמה זה עולה לי: 120-10 אלף ויש לכם מטבח


כדי לעצב מטבח חדש צריך לשריין סכום של לפחות 5 ספרות, בין אם בחרתם בנגר פרטי ובין אם בחברה. כך נראים מטבחים בתקציבים שונים

עיצוב מטבחים

איפה המעצבים גרים? סיור בדירה של אדריכלית


אחרי שעיצבה בתים רבים, האדריכלית ומעצבת הפנים מיכל קסל התפנתה לעצב בית גם לעצמה ולמשפחתה. דגש חשוב הושם שם על המטבח, שאובזר במיטב המוצרים מבית De Dietrich

עיצוב מטבחים

גם יפה וגם אופה: מטבח מעוצב ופרקטי


מטבח צריך להיות נוח ושימושי, במיוחד כשהוא מיועד למשפחה שומרת כשרות עם אם בשלנית וילדים קטנים ופעילים. בזכות המוצרים של חברת De Dietrich, הצליחה מעצבת הפנים לייה גיל לתכנן את המטבח האולטימטיבי עבור המשפחה הזאת

עיצוב מטבחים

מטבח שכולו תכלת: מטבחים כפריים מעוצבים


אם אתם נמנים עם האנשים שאוהבים מטבחים בסגנון כפרי – כדאי מאד שתכירו את תכלת מטבחים. החברה הזאת מעצבת, מזה כשני עשורים, מטבחים שמכניסים הביתה הרבה חום, יצירתיות ואווירה משפחתית

מטבחי סמגל, עיצוב פנים: פלורינה פופובסקי וטלי אליאשוב, צילום: אייל תגר 

במטבח קטן עמדות העבודה קרובות זו לזו, ומקומות האחסון מרוכזים. עם זאת גם כאן יש אתגרים. בתכנון של מטבח קטן יש לאפשר תנועה של מספר אנשים, וליצור די מקום לבישול, אכילה ואחסון.

האדריכלית סנדרה חליווה קיבלה לידיה מטבח מצומצם, ובעזרת תכנון נכון הצליחה להכפיל את שטח האחסון הקיים בו. במטבח שעיצבה, הכול סובב סביב האי שמשמש גם כמשטח עבודה וגם כאזור אירוח. כמו כן, יש כאן ניצול מרבי גם של גובה המטבח, הודות לארונות שמגיעים עד לתקרה.  

לאתר של מטבחי סמגל >>

מטבחי סמגל, עיצוב פנים: סנדרה חליווה, צילום: שי אדם

מטבחי סמגל, עיצוב פנים: סנדרה חליווה, צילום: שי אדם

תגובות

נטלי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *