כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב מטבחים  //  מטבח קטן או מטבח גדול?

מטבח קטן או מטבח גדול?

היתרונות של מטבח גדול ומרווח ברורים, אבל לפעמים דווקא המטבח הקטן הוא הנוח יותר. כך תתכננו את המטבח נכון, בהתאם לשטח המוקצה לו

מאת: תוכן שיווקי צילום:


מטבחי סמגל, עיצוב פנים: פלורינה פופובסקי וטלי אליאשוב, צילום: אייל תגר 

רובנו חולמים על מטבח רחב ידיים שיאפשר לנו לבשל בנוחות ואולי גם לארח. עם זאת, תכנון של מטבח גדול מהווה אתגר לא פשוט כיוון שמרחק גדול מדי בין הכיריים, הכיור והמקרר יכול להפוך את הבישול לפעולה מעייפת ביותר. לצד תכנון נכון של משולש עבודה זה, יש לשים את הדעת גם על יחס הולם בין משטח העבודה למשטח האירוח.

מעצבים רבים בוחרים לצמצם את משולש העבודה, ובכך להפוך את פעולת הבישול לנוחה יותר, וגם להרוויח עוד שטח אירוח בתוך המטבח. מהלך כזה עשו גם המעצבות פלורינה פופובסקי וטלי אליאשוב. השתיים תכננו מטבח נכון ויפה להפליא, שבו הכיור והכיריים סמוכים זה לזה, ואף יש די מקום עבור פינת אוכל משולבת.

מטבחי סמגל, עיצוב פנים: פלורינה פופובסקי וטלי אליאשוב, צילום: אייל תגר 

מטבחי סמגל, עיצוב פנים: פלורינה פופובסקי וטלי אליאשוב, צילום: אייל תגר 

במטבח קטן עמדות העבודה קרובות זו לזו, ומקומות האחסון מרוכזים. עם זאת גם כאן יש אתגרים. בתכנון של מטבח קטן יש לאפשר תנועה של מספר אנשים, וליצור די מקום לבישול, אכילה ואחסון.

האדריכלית סנדרה חליווה קיבלה לידיה מטבח מצומצם, ובעזרת תכנון נכון הצליחה להכפיל את שטח האחסון הקיים בו. במטבח שעיצבה, הכול סובב סביב האי שמשמש גם כמשטח עבודה וגם כאזור אירוח. כמו כן, יש כאן ניצול מרבי גם של גובה המטבח, הודות לארונות שמגיעים עד לתקרה.  

לאתר של מטבחי סמגל >>

מטבחי סמגל, עיצוב פנים: סנדרה חליווה, צילום: שי אדם

מטבחי סמגל, עיצוב פנים: סנדרה חליווה, צילום: שי אדם

עוד בנושא

עיצוב מטבחים

מתכון להצלחה: רעיונות לארגון המטבח מבפנים


מטבח כפרי או מודרני? פתוח או סגור? עם אי או שולחן? – לא משנה במה תבחרו, העיקר שהמטבח שלכם יהיה נוח ומסודר. ארגון המטבח מבפנים חשוב לא פחות מהנראות החיצונית שלו, אז הנה כמה רעיונות ושיטות לארגון של מטבח חדש או קיים

עיצוב מטבחים

מעצבים חלון ראווה: העיצובים הנבחרים בפרויקט של חברת בלורן


מעצבים רבים שלחו הצעות לעיצוב חלון הראווה של ספריית החומרים של בלורן – אך רק 12 זכו להגשים את הרעיונות שלהם. המעצבת דקלה פרידמן פותחת את השנה, עם עיצוב שלוקח השראה ממוטיב הגלגל המסתובב

עיצוב מטבחים

על חמישה דברים המטבח עומד: העקרונות המנחים של אביבי מטבחים


בעשור האחרון הפך המטבח ממקום סגור המיועד בעיקר לבישול, למרכזי חיי המשפחה והחברה בבית. חשיפתו מחייבת תכנון מדויק המתמקד בשני עקרונות: שימושיות מורכבת ומראה מושלם. ליישום העקרונות נדרשים חמישה יסודות איתנים אשר עליהם נבנתה חברת "אביבי מטבחים": יחס אישי, התחדשות, מקצועיות, נגרות ואמינות - יסודות שהובילו את החברה למעמד של מותג מוביל בתחומה

עיצוב מטבחים

עצבו את המטבח בהתאם לסגנון הבישול שלכם


סגנון הבישול המועדף עליכם יקבע איך ייראה המטבח. במאמר הבא נסביר לכם מתי להעדיף טוסטר אובן על תנור, איך לתכנן את משטח העבודה וכיצד להפוך את המטבח למקום שאפשר גם לארח בו. הנה כל הפרטים

תגובות

נטלי

כתיבת תגובה