כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(10) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(702) "

עיצוב פנים: ענבר מנגד

מעצבת הפנים ענבר מנגד קיבלה לידיה פרויקט של שיפוץ וילה חיפאית. שיפוץ הווילה כלל, בין היתר, טיפול יסודי בחלל המטבח. המעצבת מספרת שהדיירים ביקשו "מטבח חברתי" – כזה שנוח לבשל בו ונעים לארח בו. בנוסף, הם רצו שהמטבח ימשוך את העין וירשים את כל מי שנכנס לבית. יחד עם מטבחי סמל, הצליחה המעצבת לתכנן עבור הלקוחות מטבח מעוצב, נוח ושימושי שמקפיץ את המראה של הבית כולו.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/1-13.jpg" ["image_title"]=> string(17) "מטבחי סמל" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/2-12.jpg" ["image_title"]=> string(17) "מטבחי סמל" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(659) "

המטבח ממקומם בסמוך למבואת הכניסה של הבית, ומהווה חיץ בין חלל המגורים לחדרי השינה. לפני השיפוץ, המטבח היה צפוף וחסרו בו מקומות אחסון, אולם המעצבת הצליחה לרווח אותו, ואף הוסיפה לו אי עם ארבעה מקומות ישיבה. כדי להוסיף עוד מקומות אחסון, המעצבת תכננה במסדרון הסמוך מזווה ענק המוסתר בחיפוי קיר מעניין. דלת סתרים נוספת נמצאת בתוך המטבח עצמו, ומובילה לחדר שירות וכביסה.

" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/3-12.jpg" ["image_title"]=> string(17) "מטבחי סמל" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/4-12.jpg" ["image_title"]=> string(17) "מטבחי סמל" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(1192) "

בבית אחר שתכננה המעצבת למשפחה שחזרה מרילוקיישן ארוך שנים באפריקה, היה חשוב לבני הבית שהמטבח יהיה גדול, פתוח ומאוורר, כזה שיהיה לב הבית. נתוני הפתיחה לשיפוץ לא היו נוחים, מאחר שהמטבח היה מופרד מהסלון בקירות ובהבדלי מפלסים, מה שהקשה על תכנון חלל לפי בקשתם.

המשפחה, לה שלושה ילדים, רכשה נחלה בגן יאשיה, אחד מיישובי עמק חפר. מאחר שהקנייה הייתה בסמוך לחזרתם לארץ, והבית שנרכש יחד עם הנחלה היה במצב רעוע מאוד, התחילה הספירה לאחור לקראת לחץ של תכנון, קניות, בחירת בעלי מקצוע ושיפוץ. כדי להכין את הבית לחזרתם הבית כולו עבר שיפוץ יסודי של כל התשתיות בפנים ובחוץ, כולל החלפה של כל האלומיניום, דלתות פנים וחוץ, הורדה של רוב המחיצות בבית וחלוקה מחדש של החדרים והחללים.

" ["image"]=> bool(false) ["image_title"]=> string(17) "מטבחי סמל" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(64) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/2IMG_6560-1.jpg" ["image_title"]=> string(17) "מטבחי סמל" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(64) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/3IMG_6422-1.jpg" ["image_title"]=> string(17) "מטבחי סמל" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(1250) "

סלון הבית היה בעבר נמוך משאר הבית ב-50 ס"מ, מה שגרם לתיחום מסוים של הסלון והגדרתו בשטח יחסית קטן. הדבר הראשון שנעשה בבית היה מילוי כל שטח הסלון והגבהתו למפלס הכניסה והמטבח, כולל הגבהת הפתחים ליציאה לגינה. גרם המדרגות הוחלף והפך למעין פסל בבית.

בקומת הכניסה שני הבנים קיבלו חדרים סמוכים עם מקלחת משותפת, ואילו הבת קיבלה חדר עם מקלחת נפרדת ואישית בתוך חדר השינה שלה. בקומת הגלריה שיועדה לסוויטת ההורים הורדו כל המחיצות, כולל הכיסוי הפנימי של הגג, על מנת לבדוק אפשרות של הגבהת התקרה ואיטום מחדש של גג הרעפים. המטרה הייתה לנסות גם פה להגביה את החלל מבלי לגעת בגג המבנה, וזה נעשה על ידי הנמכת גבס חדשה, הגבהת כמה חיזוקים מרכזיים (פנימיים) של גג הרעפים והורדת הרצפה בעוד כמה סנטימטרים בודדים.

" ["image"]=> string(64) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/4IMG_6446-1.jpg" ["image_title"]=> string(26) "ברקע מטבחי סמל" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> bool(false) ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(545) "

"מדובר בפרויקט מאתגר מאוד של בית שנבנה עוד לפני קום המדינה וסבל מבעיות קשות", מספר המעצבת. "מעבר לכך, היו אמורות להיכנס הרבה פונקציות לשטח מצומצם יחסית. שלא התפשרנו על כלום והצלחתי לעשות קסמים ולתת למשפחה את מרחב המחיה שביקשה לעצמה. לפעמים אפשר להפתיע גם אם חושבים שזו משימה בלתי אפשרית".

" ["image"]=> string(64) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/04/7IMG_6790-1.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב מטבחים  //  מקרר, תנור ודלת סתרים – הצצה לעיצוב מטבח מעוצב ומקורי

מקרר, תנור ודלת סתרים – הצצה לעיצוב מטבח מעוצב ומקורי

עם תכנון מדויק ויצירתי, הצליחו המעצבת ומטבחי סמל להפוך מטבחים מאתגרים למטבחים מעוצבים בחללים מרווחים ושופעי מקומות אחסון

מאת: תוכן שיווקי צילום: טל ניסים


עיצוב פנים: ענבר מנגד

מעצבת הפנים ענבר מנגד קיבלה לידיה פרויקט של שיפוץ וילה חיפאית. שיפוץ הווילה כלל, בין היתר, טיפול יסודי בחלל המטבח. המעצבת מספרת שהדיירים ביקשו "מטבח חברתי" – כזה שנוח לבשל בו ונעים לארח בו. בנוסף, הם רצו שהמטבח ימשוך את העין וירשים את כל מי שנכנס לבית. יחד עם מטבחי סמל, הצליחה המעצבת לתכנן עבור הלקוחות מטבח מעוצב, נוח ושימושי שמקפיץ את המראה של הבית כולו.

מטבחי סמל

מטבחי סמל

המטבח ממקומם בסמוך למבואת הכניסה של הבית, ומהווה חיץ בין חלל המגורים לחדרי השינה. לפני השיפוץ, המטבח היה צפוף וחסרו בו מקומות אחסון, אולם המעצבת הצליחה לרווח אותו, ואף הוסיפה לו אי עם ארבעה מקומות ישיבה. כדי להוסיף עוד מקומות אחסון, המעצבת תכננה במסדרון הסמוך מזווה ענק המוסתר בחיפוי קיר מעניין. דלת סתרים נוספת נמצאת בתוך המטבח עצמו, ומובילה לחדר שירות וכביסה.

מטבחי סמל

מטבחי סמל

בבית אחר שתכננה המעצבת למשפחה שחזרה מרילוקיישן ארוך שנים באפריקה, היה חשוב לבני הבית שהמטבח יהיה גדול, פתוח ומאוורר, כזה שיהיה לב הבית. נתוני הפתיחה לשיפוץ לא היו נוחים, מאחר שהמטבח היה מופרד מהסלון בקירות ובהבדלי מפלסים, מה שהקשה על תכנון חלל לפי בקשתם.

המשפחה, לה שלושה ילדים, רכשה נחלה בגן יאשיה, אחד מיישובי עמק חפר. מאחר שהקנייה הייתה בסמוך לחזרתם לארץ, והבית שנרכש יחד עם הנחלה היה במצב רעוע מאוד, התחילה הספירה לאחור לקראת לחץ של תכנון, קניות, בחירת בעלי מקצוע ושיפוץ. כדי להכין את הבית לחזרתם הבית כולו עבר שיפוץ יסודי של כל התשתיות בפנים ובחוץ, כולל החלפה של כל האלומיניום, דלתות פנים וחוץ, הורדה של רוב המחיצות בבית וחלוקה מחדש של החדרים והחללים.

מטבחי סמל

מטבחי סמל

סלון הבית היה בעבר נמוך משאר הבית ב-50 ס"מ, מה שגרם לתיחום מסוים של הסלון והגדרתו בשטח יחסית קטן. הדבר הראשון שנעשה בבית היה מילוי כל שטח הסלון והגבהתו למפלס הכניסה והמטבח, כולל הגבהת הפתחים ליציאה לגינה. גרם המדרגות הוחלף והפך למעין פסל בבית.

בקומת הכניסה שני הבנים קיבלו חדרים סמוכים עם מקלחת משותפת, ואילו הבת קיבלה חדר עם מקלחת נפרדת ואישית בתוך חדר השינה שלה. בקומת הגלריה שיועדה לסוויטת ההורים הורדו כל המחיצות, כולל הכיסוי הפנימי של הגג, על מנת לבדוק אפשרות של הגבהת התקרה ואיטום מחדש של גג הרעפים. המטרה הייתה לנסות גם פה להגביה את החלל מבלי לגעת בגג המבנה, וזה נעשה על ידי הנמכת גבס חדשה, הגבהת כמה חיזוקים מרכזיים (פנימיים) של גג הרעפים והורדת הרצפה בעוד כמה סנטימטרים בודדים.

ברקע מטבחי סמל

"מדובר בפרויקט מאתגר מאוד של בית שנבנה עוד לפני קום המדינה וסבל מבעיות קשות", מספר המעצבת. "מעבר לכך, היו אמורות להיכנס הרבה פונקציות לשטח מצומצם יחסית. שלא התפשרנו על כלום והצלחתי לעשות קסמים ולתת למשפחה את מרחב המחיה שביקשה לעצמה. לפעמים אפשר להפתיע גם אם חושבים שזו משימה בלתי אפשרית".

תגובות

כתיבת תגובה