כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב מטבחים  //  מתכון להצלחה: רעיונות לארגון המטבח מבפנים

מתכון להצלחה: רעיונות לארגון המטבח מבפנים

מטבח כפרי או מודרני? פתוח או סגור? עם אי או שולחן? – לא משנה במה תבחרו, העיקר שהמטבח שלכם יהיה נוח ומסודר. ארגון המטבח מבפנים חשוב לא פחות מהנראות החיצונית שלו, אז הנה כמה רעיונות ושיטות לארגון של מטבח חדש או קיים

מאת: מורן לוי מוזס צילום:


המטבח הוא החלל היקר ביותר בבית, ולרוב גם החלל המטופל ביותר. עם זאת, פעמים רבות, הדגש בתכנון המטבח מושם בעיקר על הנראות החיצונית שלו – בחירת חיפוי הארונות, סוג משטח העבודה, הצבעים, הסגנון והידיות – ואילו התכנון הפנימי נזנח מעט.
לארגון המטבח מבפנים יש חשיבות גבוהה, שכן הוא זה שייקבע את נוחות השימוש בו. מטבח שמסודר היטב יכול לחסוך זמן רק בבישול ובניקוי, בעוד שמטבח עם סידור לקוי יכול לעכב ולהפריע. כדי ליהנות ממטבח שהוא גם יפה וגם פרקטי, צריך לייחס לתכנון הפנימי שלו לפחות את אותה החשיבות שמייחסים לתכנון החיצוני שלו.

אם אתם מעצבים מטבח חדש, יש לחשוב בכל תכנון של ארון או מגירה, מה עתיד להיכנס לשם, ולוודא שהממדים אכן תואמים את הפונקציה הנדרשת. בנוסף, צריך לבדוק האם האלמנטים האלה נוחים לשימוש, או שאולי הם גבוהים או עמוקים מדי, או פשוט לא נגישים.
לא מעצבים מטבח חדש, ועדיין רוצים ליהנות מחלל שמאורגן היטב? אל דאגה. העולם מלא במטבחים שלא תוכננו מראש כראוי, ולכן גם מלא בפתרונות לכך. בכתבה הבאה נציע לכם רעיונות לארגון המטבח מבפנים, שניתן ליישם גם במטבחים קיימים.

מדפים נשלפים הם פתרון לארונות עמוקים | מטבחי דא קוצ'ינה, תמונה: יח"צ חול

ארגון ארונות המטבח

במטבח יש לרוב שלושה סוגי ארונות – נמוכים, גבוהים ועליונים. הארונות הנמוכים ישמשו לרוב לכלים ולסירים, הגבוהים ישמשו כמזווה, ובעליונים יאוחסנו בדרך כלל כוסות וצלוחיות. אמנם יש היגיון בחלוקה הזאת, אבל זה לא פוטר אתכם מלעצור ולחשוב איך אתם באופן אישי תרצו להשתמש בארונות שלכם. בין אם מדובר בארגון של ארונות קיימים ובין אם בארונות שאתם מתכננים למטבח חדש, החליטו מראש מה עתיד להיכנס לשם כי ההחלטה הזאת תשפיע על כל הארגון.

בארונות עמוקים ובארונות מזווה, כדאי ליצור לפחות כמה מדפים נשלפים או מגירות פנימיות. אם מדובר בארונות לאחסון אוכל, כדאי לתכן את הארגון לפי סוגי מזון – למשל דגנים, פסטות ומוצרי אפייה. בנוסף, כדאי לכתוב היכן יש למקם כל דבר, כדי להקל על החיפוש ולשמור על הסדר הזה לאורך זמן. טיפ נוסף לארגון ארונות מזווה הוא להשתמש בקופסאות ובסלסלות שיעניקו לכל הארון מראה אסתטי ומסודר.

בארגון של ארונות שמשמשים לאחסון סירים וקופסאות, רצוי להשתמש באלמנטים שיעזרו לכם ליצור הפרדה בין הפריטים השונים, כמו מתקן למכסים ולקרשים. בנוסף, כדאי לנסות לנצל את כל שטח הארון, לרבות הדלתות. ניתן לעשות זאת על ידי מתקנים נתלים, או אפילו לקבוע מדפים של ממש על דופן הדלת.

חלקו את הארון לפי סוגי מזונות | מהאתר: Marthastewart

אחסנו את המכסים והקרשים במתקן ייעודי | מהאתר: Liamd

נצלו גם את שטח הדלתות | מהאתר: Humphreymunson

ארגון מגירות המטבח

בארגון המטבח יש לתת את הדעת גם למגירות השונות. אנחנו מכירים כמה טיפוסים עיקריים של מגירות מטבח – יש את הקטנות, שלרוב משמשות לסכו"ם; יש את הארוכות והצרות שבהן יש בדרך כלל כלי ששת; ויש את המגירות הגדולות והעמוקות שבהן נשים צלחות, קופסאות ואפילו סירים. בדומה לארגון הארונות, גם כאן מטרת המגירה צריכה להיות מוגדרת מראש.

בארגון מגירות שמיועדות לסכו"ם ולכלי ששת, כדאי להשתמש באביזרים שיצרו חלוקה פנימית נוחה. אפשר ללכת על הסכומון הקלאסי, או לבחור דווקא במתקן חלוקה אלכסוני שיאפשר להכניס למגירה חפצים ארוכים יותר כמו מערוך. עוד פתרון נהדר לארגון מגירות המטבח, הוא שימוש במחיצות מודולריות, שאותן ניתן לשנות בהתאם למוצרים שאותם אנחנו מבקשים לאחסן. המגירות גם יכולות לשמש כמקום אחסון נוח לתבלינים, ובכך לחסוך לנו מקום על השיש. אם אתם מעצבים מטבח חדש, תוכלו לתכנן מראש מגירה שתתאים לתבלינים ולרטבים, אך גם מגירה קיימת ניתן להסב בקלות לתפקיד זה על ידי שימוש באביזר חלוקה ייעודי.

לפעמים צריך סכומון אלכסוני | לקוח מ- Pinterest

השתמשו במחיצות מודולריות לארגון המגירה

כדאי לתכנן מגירה לתבלינים ורטבים | מהאתר: Maisondepax

אפשר לארגן תבלינים גם במגירה רגילה | IKEA

ארגון סביבת העבודה במטבח

ארגון המטבח מבחינה פונקציונלית גולש גם אל סביבת העבודה החיצונית. העבודה במטבח מתרחשת סביב שני מוקדים עיקריים – הכיריים והכיור. ליד הכיריים נרצה לשים בהישג יד דברים כמו תבלינים, שמנים וכפות ערבוב. אם אין די מקום על המשטח שלצד הכיריים, ניתן לתלות את הפריטים האלה באמצעות מוטות תלייה. באופן דומה, גם ניתן לנצל את גובה המטבח, ולתלות חלק מהאביזרים על מתקן ייעודי שיורד מן התקרה.

מסביב לכיור נרצה אביזרים לשטיפה וייבוש של כלים, וגם גישה נוחה למגבת. בנוסף, חיתוך הירקות נעשה פעמים רבות לצד הכיור, ולכן כדאי לסדר שם מקום נוח לחיתוך ולהשלכת פסולת. פתרון נהדר מהבחינה הזאת הוא עמדת חיתוך נשלפת, שחוסכת מקום רב על משטח העבודה, וגם מאפשרת להשליך את הקליפות והפסולת ישירות לתוך הפח.

תלו את הכפות והתבלינים על גבי הקיר

אפשר גם לתלות את האביזרים מלמעלה | מטבחי דא קוצ'ינה, תמונה: יח"צ חו"ל

גישה ישירה מהמשטח לפח האשפה | ניגא שף פור הום, צילום: איתי אבירן

עמדת חיתוך נשלפת שחוסכת מקום על משטח העבודה | מהאתר: Goodhousekeeping

עוד בנושא

עיצוב מטבחים

מטבח מא' עד ת': המדריך לתכנון המטבח המושלם


תכנון של מטבח חלומות במראה מודרני מתחיל בניצול מקסימלי של החלל, ממשיך בשילוב חומרים נכון ומקפיד על חזיתות שישמרו על מראה נקי בזכות גובה מלא ודקיקות חדשנית

עיצוב מטבחים

הקרב המשולש: כיריים גז, כיריים קרמיות או כיריים אינדוקציה?


מי היה חושב שאחד הדברים המסובכים ביותר בתכנון המטבח הוא בחירת הכיריים? לפני שאתם מרימים ידיים ומתפשרים על שיטת הבישול שתשרת אתכם בשנים הבאות, הנה המדריך שיעשה לכם סדר בין סוגי הכיריים השונים

עיצוב מטבחים

המטבח התפזר: תכנון של מטבח לא סטנדרטי בכלל


מה קורה כשהמבנה של המטבח לא מאפשר לתכנן אותו בהתאם לצורות המקובלות? ממטבחים שגולשים אל תוך חדר השירות ועד למטבחים שמתמזגים עם פינת האוכל - הפתרונות והדרכים לטפל במטבח לא סטנדרטי

עיצוב מטבחים

תשתו משהו? עיצוב באווירה של בית קפה


אין כמו בתי קפה – פינות הישיבה האינטימיות, התחושה החמימה, והספלים המפנקים. עם קצת יצירתיות, תוכלו ליצור גם בבית שלכם אווירה של בית קפה, שתבטיח לכם רגע של פינוק בכל בוקר ובוקר

תגובות

כתיבת תגובה