כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(11) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(1001) "

אחת לכמה זמן אנחנו עורכים כתבת 'ראש בראש' בנושא מסוים, ומתייעצים לשם כך עם אנשי מקצוע רלוונטיים. יש פעמים שבהן הדעות שאנחנו שומעים חלוקות לגמרי, ויש פעמים שאנחנו מזהים נטייה לכיוון מסוים – אבל מקרה כזה מעולם לא היה לנו. פנינו לעשרות מעצבות ומעצבים מובילים כדי לשמוע מה עדיף: מטבח פתוח או מטבח סגור?; כולם, בלי יוצא מן הכלל, ענו לנו: רק מטבח פתוח.

הבחירה של המעצבים אמנם נחרצת, אבל גם למטבחים סגורים יש יתרונות, ובהרבה מקומות בעולם מעדיפים דווקא אותם. מהסיבה הזאת החלטנו בכל זאת להעמיד את שני סוגי המטבחים זה מול זה, ולתת לכם הקוראים את האפשרות להכריע.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/1-8.jpg" ["image_title"]=> string(56) "עיצוב: חגית בכר, צילום: אבי קבלו" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/2-8.jpg" ["image_title"]=> string(25) "מהאתר: Countryliving" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [2]=> array(4) { ["text"]=> string(1340) "

מטבח סגור

בעבר לא הייתה שאלה, כל המטבחים היו סגורים, והיו לכך סיבות פרקטיות שרלוונטיות עד היום. מטבח סגור מונע פיזור של ריחות לשאר חללי הבית, ומאפשר סינון רעשים. בנוסף, כשיש מטבח סגור לא צריך למהר לארגן אותו כשמגיעים אורחים. "המטבח הוא לא מקום סטרילי", אומרת מעצבת הפנים רוית פרנק. "סביב המטבח יש כל הזמן התעסקות, ואחד היתרונות במטבח שאינו פתוח הוא שלא רואים את הבלגן ולא מרגישים את הריחות".

עוד יתרון של מטבח סגור, הוא יצירת הפרדה. כאשר המטבח הוא חלק מהמרחב הציבורי, האדם שמבשל עלול להפריע לשאר בני הבית שרוצים לנוח בסלון או לארח שם, או לחילופין להרגיש שאין לו את השקט והפרטיות שהוא רוצה. יתרון חשוב אחר נוגע למבנה המטבח. כיוון שבמטבח הסגור יש יותר קירות מאשר במטבח פתוח, לרוב יותר קל לתכנן בו ארונות ומקומות אחסון.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/3-8.jpg" ["image_title"]=> string(17) "מהאתר: Houzz" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [3]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/4-8.jpg" ["image_title"]=> string(24) "מהאתר: HomeanDdecor" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [4]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/5-8.jpg" ["image_title"]=> string(30) "מהאתר: TheSocialiteFamily" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [5]=> array(4) { ["text"]=> string(1453) "

מטבח פתוח

מעצבת הפנים שחר הכט אומרת שמטבחים פתוחים הם הדבר הכי פמיניסטי שקרה כאן מאז זכות הבחירה לנשים. "פעם האישה הייתה לבד במטבח הסגור, אבל היום כל המשפחה נמצאת במטבח, והבעלים והילדים מבשלים לא פחות ואף יותר מהנשים", היא מסבירה. "גם הבנו שהמטבח הוא חלק מהחיים ושזה בסדר אם יש כלים בכיור או סיר על הגז".

למעצבת הפנים בטי יעקובסון הזדמן להיות מעורבת מספר פעמים בהסבה של מטבח סגור למטבח פתוח. באחד מהן היא קיבלה מהלקוחה תגובות נרגשות. "הלקוחה מספרת שזה שינה מקצה לקצה את החוויה שלהם בתוך הבית", אומרת בטי. "יש זרימה וחופש שלא היו קיימים קודם, וכיף לה לבשל עם הפנים לאורחים ולא לקיר". מעבר לחיבור לשאר החללים ולקשר עם בני הבית והאורחים, יתרון נוסף של המטבח הפתוח הוא שהוא תופס פחות מקום. בבתים קטנים, לרוב עדיף לוותר על הקיר שסוגר את המטבח, ולהרוויח במקומו עוד שטח עבודה.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/6-7.jpg" ["image_title"]=> string(70) "עיצוב: בטי יעקובסון, צילום: אורית ארנון" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [6]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/7-7.jpg" ["image_title"]=> string(60) "עיצוב: רוית פרנק, צילום: דרור ארצי" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [7]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/8-7.jpg" ["image_title"]=> string(62) "עיצוב: שחר הכט, צילום: ליאור טייטלר" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [8]=> array(4) { ["text"]=> string(1459) "

מטבח חצי פתוח-חצי סגור

מצד אחד שקט, סדר ופרטיות, ומצד שני חוויית אירוח וניצול חכם של שטח הבית – אז איך בוחרים?

"מטבחים פתוחים מאד מתאימים לאופי ההתנהלות הישראלית כי כשהמטבח פתוח אפשר לבשל וגם להיות בסלון עם המשפחה והחברים", מסבירה המעצבת דנה רובינסון. "הבעיות במטבח כזה הן חוסר פרטיות בזמן הבישול, בלגן ולכלכוך, ומעבר של רעש וריחות". למי שמחפש פתרון ביניים, ממליצה המעצבת ללכת על מטבח שהוא חצי פתוח-חצי סגור. הכוונה כאן היא למטבח שלא סגור בדלת, אך נמצא בחלל מופרד, ואולי תחום חלקית עם מחיצה או קיר נמוך.

פתרון אפשרי נוסף הוא לתכנן בתוך המטבח הפתוח אזור סגור, שבו נעשית מרבית פעילות הבישול. זה בדיוק מה שעשתה המעצבת מנאל איסמעיל באחד מהבתים שעיצבה. המטבח בבית הזה נראה פתוח לגמרי, אבל בסמוך אליו יש חדרון נוסף שמשמש כמטבחון נסתר, ומאפשר לבשל בנוחות מבלי לחשוש ממה שהאורחים יראו.

" ["image"]=> string(56) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/9-6.jpg" ["image_title"]=> string(73) "עיצוב: שרון מגן אזולאי, צילום: רותם פריפר" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [9]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/10-6.jpg" ["image_title"]=> string(66) "עיצוב: מנאל איסמעיל, צילום: ירין חלבי" ["show_popup"]=> string(2) "no" } [10]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(57) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2021/01/11-5.jpg" ["image_title"]=> string(68) "עיצוב: דנה רובינסון, צילום: רותם פריפר" ["show_popup"]=> string(2) "no" } }

עיצוב מטבחים  //  ראש בראש: מטבח פתוח או מטבח סגור?

ראש בראש: מטבח פתוח או מטבח סגור?

המטבח הסגור מאפשר לשמור על סדר וניקיון, אבל המטבח הפתוח יוצר חוויית בישול ואירוח נעימה יותר. שאלנו מעצבים מה עדיף, ושמענו גם על פתרון ביניים שיכול לעזור למתלבטים

מאת: מורן לוי מוזס צילום:


אחת לכמה זמן אנחנו עורכים כתבת 'ראש בראש' בנושא מסוים, ומתייעצים לשם כך עם אנשי מקצוע רלוונטיים. יש פעמים שבהן הדעות שאנחנו שומעים חלוקות לגמרי, ויש פעמים שאנחנו מזהים נטייה לכיוון מסוים – אבל מקרה כזה מעולם לא היה לנו. פנינו לעשרות מעצבות ומעצבים מובילים כדי לשמוע מה עדיף: מטבח פתוח או מטבח סגור?; כולם, בלי יוצא מן הכלל, ענו לנו: רק מטבח פתוח.

הבחירה של המעצבים אמנם נחרצת, אבל גם למטבחים סגורים יש יתרונות, ובהרבה מקומות בעולם מעדיפים דווקא אותם. מהסיבה הזאת החלטנו בכל זאת להעמיד את שני סוגי המטבחים זה מול זה, ולתת לכם הקוראים את האפשרות להכריע.

עיצוב: חגית בכר, צילום: אבי קבלו

מהאתר: Countryliving

מטבח סגור

בעבר לא הייתה שאלה, כל המטבחים היו סגורים, והיו לכך סיבות פרקטיות שרלוונטיות עד היום. מטבח סגור מונע פיזור של ריחות לשאר חללי הבית, ומאפשר סינון רעשים. בנוסף, כשיש מטבח סגור לא צריך למהר לארגן אותו כשמגיעים אורחים. "המטבח הוא לא מקום סטרילי", אומרת מעצבת הפנים רוית פרנק. "סביב המטבח יש כל הזמן התעסקות, ואחד היתרונות במטבח שאינו פתוח הוא שלא רואים את הבלגן ולא מרגישים את הריחות".

עוד יתרון של מטבח סגור, הוא יצירת הפרדה. כאשר המטבח הוא חלק מהמרחב הציבורי, האדם שמבשל עלול להפריע לשאר בני הבית שרוצים לנוח בסלון או לארח שם, או לחילופין להרגיש שאין לו את השקט והפרטיות שהוא רוצה. יתרון חשוב אחר נוגע למבנה המטבח. כיוון שבמטבח הסגור יש יותר קירות מאשר במטבח פתוח, לרוב יותר קל לתכנן בו ארונות ומקומות אחסון.

מהאתר: Houzz

מהאתר: HomeanDdecor

מהאתר: TheSocialiteFamily

מטבח פתוח

מעצבת הפנים שחר הכט אומרת שמטבחים פתוחים הם הדבר הכי פמיניסטי שקרה כאן מאז זכות הבחירה לנשים. "פעם האישה הייתה לבד במטבח הסגור, אבל היום כל המשפחה נמצאת במטבח, והבעלים והילדים מבשלים לא פחות ואף יותר מהנשים", היא מסבירה. "גם הבנו שהמטבח הוא חלק מהחיים ושזה בסדר אם יש כלים בכיור או סיר על הגז".

למעצבת הפנים בטי יעקובסון הזדמן להיות מעורבת מספר פעמים בהסבה של מטבח סגור למטבח פתוח. באחד מהן היא קיבלה מהלקוחה תגובות נרגשות. "הלקוחה מספרת שזה שינה מקצה לקצה את החוויה שלהם בתוך הבית", אומרת בטי. "יש זרימה וחופש שלא היו קיימים קודם, וכיף לה לבשל עם הפנים לאורחים ולא לקיר". מעבר לחיבור לשאר החללים ולקשר עם בני הבית והאורחים, יתרון נוסף של המטבח הפתוח הוא שהוא תופס פחות מקום. בבתים קטנים, לרוב עדיף לוותר על הקיר שסוגר את המטבח, ולהרוויח במקומו עוד שטח עבודה.

עיצוב: בטי יעקובסון, צילום: אורית ארנון

עיצוב: רוית פרנק, צילום: דרור ארצי

עיצוב: שחר הכט, צילום: ליאור טייטלר

מטבח חצי פתוח-חצי סגור

מצד אחד שקט, סדר ופרטיות, ומצד שני חוויית אירוח וניצול חכם של שטח הבית – אז איך בוחרים?

"מטבחים פתוחים מאד מתאימים לאופי ההתנהלות הישראלית כי כשהמטבח פתוח אפשר לבשל וגם להיות בסלון עם המשפחה והחברים", מסבירה המעצבת דנה רובינסון. "הבעיות במטבח כזה הן חוסר פרטיות בזמן הבישול, בלגן ולכלכוך, ומעבר של רעש וריחות". למי שמחפש פתרון ביניים, ממליצה המעצבת ללכת על מטבח שהוא חצי פתוח-חצי סגור. הכוונה כאן היא למטבח שלא סגור בדלת, אך נמצא בחלל מופרד, ואולי תחום חלקית עם מחיצה או קיר נמוך.

פתרון אפשרי נוסף הוא לתכנן בתוך המטבח הפתוח אזור סגור, שבו נעשית מרבית פעילות הבישול. זה בדיוק מה שעשתה המעצבת מנאל איסמעיל באחד מהבתים שעיצבה. המטבח בבית הזה נראה פתוח לגמרי, אבל בסמוך אליו יש חדרון נוסף שמשמש כמטבחון נסתר, ומאפשר לבשל בנוחות מבלי לחשוש ממה שהאורחים יראו.

עיצוב: שרון מגן אזולאי, צילום: רותם פריפר

עיצוב: מנאל איסמעיל, צילום: ירין חלבי

עיצוב: דנה רובינסון, צילום: רותם פריפר

עוד בנושא

עיצוב מטבחים

מוצרי החשמל שיעצבו לכם את המטבח


מעצבים מטבח חדש? באולם התצוגה של DE DIETRICH תוכלו למצוא מגוון מוצרי חשמל שיבטיחו לכם מטבח מעוצב ומתקדם

עיצוב מטבחים

עדי וארז נגרים: תכנון מטבחים עם אופי


אם אתם מעריכים את הפרטים הקטנים, ודאי תשמח לקרוא על "עדי וארז נגרים" - חברת עיצוב ותכנון מטבחים, הידועה בזכות תכנון מדויק, עיצוב בעל אופי וסגנון אישי עם המון ערך מוסף

עיצוב מטבחים

מטבח כפרי או מודרני? המטבח שלי מסבירים איך משלבים


מעצבים מטבח ומתקשים להחליט על סגנון העיצוב? המומחים של פורטל "המטבח שלי" יעזרו לכם להכריע

עיצוב מטבחים

ראש בראש: מטבח פתוח או מטבח סגור?


המטבח הסגור מאפשר לשמור על סדר וניקיון, אבל המטבח הפתוח יוצר חוויית בישול ואירוח נעימה יותר. שאלנו מעצבים מה עדיף, ושמענו גם על פתרון ביניים שיכול לעזור למתלבטים

תגובות

כתיבת תגובה