בניין ודיור

עיצוב מבנים ציבוריים  //  לפני ואחרי: איך הופכים מתנ"ס ישן למקום בילוי מעוצב?

לפני ואחרי: איך הופכים מתנ"ס ישן למקום בילוי מעוצב?

במקום כיסאות פלסטיק לבנים ומראה סדוקה על הקיר, זכה המתנ"ס בשדרוג משמעותי במטרה להיראות כמו רחוב מעוצב ולהחזיר אליו את הנוער. בואו תראו את המהפך

מאת: רותם פלצ'י צילום:


האולם המיושן והמנוכר של המתנ"ס בנשר דרש שיפוץ רציני כדי להחזיר אליו את שמחת החיים שחסרה בו ואת הצעירים שנטשו אתו. המעצבת, איריס מרקו שלקחה על עצמה את המשימה, תיארה אולם של 120 מ"ר ש"עוצב" באמצעות כסאות פלסטיק לבנים ופשוטים, מראה סדוקה ובר אחיזה מיושן.

 

לפני- אולם מיושן עם כיסאות פלסטיק (צילום: איריס מרקו)

 

"הנוער ביקש מקום חדש, מדליק, צבעוני", סיפרה מרקו, והחליטה לעצב מועדון בקו מודרני וצעיר. הדגש היה על יצירת חלל מזמין ומגוון שיאפשר להם לקיים אירועים חברתיים אך גם ישמש כמקום מפגש יומיומי שבו יוכלו לשבת ביחד לראות טלוויזיה, להקרין סרטים, לגלוש באינטרנט, לשחק ב-WII ולאכול פיצה.



מראות: לכל העסקים ובעלי המקצוע

ריצוף: לכל העסקים ובעלי המקצוע

הקונספט מאחורי העיצוב היה "להביא את הרחוב פנימה" – במקום להסתובב ברחובות- ישמש המקום כמקום בילוי אלטרנטיבי לצעירים. אלמנטים שונים יובאו מהחוץ ונראים בבירור בפנים: את כניסה למועדון חוצים במעבר חצייה, גופי התאורה נראים כמו פנסי רחוב, בצדי האולם הוצבו ספי מדרכות, נתלה שלט עם שם הרחוב ועל הקירות נתלו הדפסי ענק של גרפיטי צבעוני ושל טיימס סקוור בניו-יורק.

 

אחרי – פנסי רחוב, ריהוט חוץ ומדרכה באדום ולבן

  

 לפני – מסדרון ישן ומשעמם (צילום: איריס מרקו)

 

אחרי – הכניסה הפכה למעבר חציה

 

החלל המרכזי שבעברו היה משעמם וחדגוני, חולק מחדש לאזורים בעלי שימושים שונים: נבנה בר רחב ידיים בצבע שחור עם עמדת תפעול בצבע ירוק ליים שכולל מקום לאחסון, מקרר וכיור. להשלמת האווירה נבחרה תאורה בצבע כחול, וליד הקיר המרכזי של האולם הוקם משטח מוגבה בשחור לבן, שנועד לשמש כעמדת די ג'י או כפודיום לצורך כנסים. מצידי האולם הותקנו דלפקי ישיבה, אחד ארוך עם כסאות בר כסופים וממול הותקנו דלפקים קטנים, שישמשו כעמדות ישיבה לגלישה באינטרנט. המראה הארוכה מעל הדלפק הארוך יוצרת תחושה של חלל גדול יותר.

 

עמדת תפעול בצבע ירוק ליים

 

 

משטח מוגבה בשחור לבן

 

גם מבואת השירותים זכתה להתייחסות, היא חולקה באמצעות קיר גבס עם הדפסת גרפיטי ותאורה נסתרת וכעת מצידו השני של המסדרון נוצר מחסן קטן לאחסון השולחנות והכיסאות בהתאם לצורך.

 

 השירותים המוזנחים לפני (צילוןם: איריס מרקו)

 

אחרי – אדום ושחור גם בשירותים 

 

בסופו של התהליך, אולם ישן ואפרורי הפך למועדון צעיר ותוסס שבזכות האווירה החדשה שנוצרה בו מושך אליו רבים. בר לישיבה, עמדות אינטרנט וציוד מתקדם יצרו לבני הנוער מהשכונה מקום מפגש נעים ומאובזר שמתאים לשלל פעילויות חברתיות שונות.
 

 

 

 עוד מבני ציבור מעוצבים:

לפני ואחרי: מייקאובר למשרד ביתי מבולגן במיוחד

מהפך: סניף דואר ישן שהפך לצהרון

הסיפריה הציבורית המקסימה בקופנהגן 

 

עוד בנושא

עיצוב מבנים ציבוריים

נגרות מעוצבת: מצעצועי ילדים לבתים יוקרתיים


הודות לשיתוף פעולה בין שחר סלע למעצבות פנים, בית הספר הזה הפך לסביבת למידה מעשירה, מפתחת ומלאת אסתטיקה

עיצוב מבנים ציבוריים

עושים עסק: עיצוב חנויות ומתחמים קמעונאיים


בעידן האינטרנט וקניות האונליין, הנראות של החנויות הרגילות מקבלת חשיבות עליונה. חברת 'קורן פתרונות חזותיים' מבינה זאת, ומקימה מתחמים שעושים חשק לזוז מהמחשב

עיצוב מבנים ציבוריים

מעצבים תקווה: עיצוב מבנים מעצימים למען הקהילה


בכוחו של עיצוב לחולל מהפכים משמעותיים והרמוניים לא רק בסביבת מגורים, אלא גם במוסדות ציבור למען הקהילה. בית נוער בפתח תקווה והוסטל לנפגעי נפגש בעפולה ממזגים יחדיו ערכים, שמחה וצמיחה

עיצוב מבנים ציבוריים

בחזרה לביה"ס: החינוך מתחיל בעיצוב


משה בן דוד ותמר קאסוטו הם בעלים של משרד אדריכלות לילדים ונוער המתמחה בעיצוב גני ילדים ובתי ספר, וגם, במקרה, בעל ואישה, וגם מורים בעצמם (נחשו איפה הכירו). "תמיד מדברים על תנאי ההעסקה של המורים, אבל אף פעם לא מדברים על סביבת העבודה שלהם", הם אומרים. תסתכלו איך הם בחרו לעצב חדר מורים, ויש גם הסברו למה

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *