בניין ודיור

עיצוב מקומות בילוי ופנאי  //  בוטיק בניחוח צרפתי: מלון חדש בבית הקשתות התל אביבי

בוטיק בניחוח צרפתי: מלון חדש בבית הקשתות התל אביבי

בית הקשתות המיתולוגי שעל חוף ימה של תל אביב שומר ושופץ, ונפתח בו מלון הבוטיק החדש RENOMA. האמן הצרפתי Maurice Renoma חתום על עיצוב החדרים, הכוללים יצירות אמנות, ריהוט ואקססוריז בכתב ידו

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


 

 

בית הקשתות נבנה בשנות ה-20 של המאה הקודמת. צילום: עמית גירון 

 

 

מיקום: תל אביב

התקציב: 100 מיליון שקלים

אדריכלי שימור: טל גזית ואמנון בר אור

עיצוב המלון: אלכס מייטליס 

עיצוב החדרים: Maurice Renoma 

 


יצירות האמנות, פרטי הריהוט והאקססוריז לבית הן של Renoma. צילום: עדי גלעד 

 

 

במבנה בית הקשתות המיתולוגי ברחוב טרומפלדור פינת הירקון נפתח בחודש האחרון מלון הבוטיק RENOMA, כאי של שקט אורבני בלב התוסס של תל אביב ובמרחק מטרים ספורים מהים. מלון הבוטיק ייחודי ונדיר בנוף התל אביבי בזכות שילוב המבנה ההיסטורי משנות ה-20 המאוחרות, הידוע כ"בית הקשתות", ששופץ והותאם למגורים. מעל מבנה המלון הוקם מגדל דירות יוקרה בעל נוף לים התיכון. 

 

 

עוד בתי מלון מעוצבים בתל אביב:

מציצים למלון היוקרה הראשון של תל אביב: מלון דריסקו נפתח מחדש

אירוח תל אביבי מעוצב: ביקור במלון שינקין

דה נורמן: מה מצפה לאורחים במלון הבוטיק החדש והמדובר של תל אביב?

 

 

בית הקשתות של משפחת רוז נבנה בשנות ה-20 של המאה הקודמת בתכנון האדריכל יצחק שוורץ ואכלס במהלך השנים דיירים ועסקים מגוונים כגן החיות של מרדכי שורנשטיין. על שימור המבנה אחראים אדריכלי השימור טל גזית ואמנון בר אור, שמציינים: "המבנה המרשים 'נפל בין הכיסאות' ולא הוכרז לשימור אלא סומן חלקית להריסה, לאור ההפקעה להרחבת רחוב הירקון. הפרויקט תוכנן במשך מספר שנים, במהלכן נערכה תוכנית בניין ערים ספציפית לבניין זה, והיא כללה, בין היתר, ביטול סימון חלקי להריסה של המבנה לטובת הרחבת רחוב הירקון. עבודות השימור כללו שימור ושחזור חזיתות המבנה העשירות בפרטים בסגנון האקלקטי, שימור גרם המדרגות ההיסטורי הצפוני מבין שני המדרגות המקוריים, שחזור האגף הדרומי שנהרס, שחזור פרטי נגרות ומסגרות מקוריים, שחזור אלמנטים מטיח כגון בליטות עיטורים מסביב לפתחים, שילוב מעליות ומערכות הדרושות להסבת המבנה לבית מלון ושחזור עיטורי הקיר המקוריים". 

 

מראה נועז ובועט לצד הרטרו של המלון המשוחזר. צילום: ציפי לוין

 

אלמנטים עכשוויים בקווים מודרניים. צילום: עדי גלעד

 

מגדל הדירות, המיועד לדירות נופש, שנבנה מעל למבנה בית הקשתות עוצב על ידי האדריכל גידי בר אוריין (בר אוריין אדריכלים) עם דגש על חזיתות הכוללות עיטורים רבים, סגנון שרווח בשנות ה-20 של המאה הקודמת, ומתכתב עם מבנה בית הקשתות. המגדל מופרד מהאדריכלות האקלקטית של הבניין לשימור באמצעות קומת ביניים, ובין המבנים קיים חיבור המאפשר להשתמש בשירותי המלון והמסעדה. 

 

חדרים מרווחים. צילום: ציפי לוין

 

המגדל ובית הקשתות. צילום: עמית גירון

 

עיצוב פנים המלון נעשה על ידי הארכיטקט אלכס מייטליס, ועל עיצוב הפנים של החדרים במלון אמון האמן והצלם הצרפתי הרב תחומי Maurice Renoma, מי שהלביש בשנות ה-60 את ג'ון לנון, אנדי וורהול, סרג' גינסבורג, בריג'יט ברדו, בוב דילן ואחרים, וכיום עבודות הצילום שלו מוצגות בתערוכות וגלריות בעולם. בולטים בו יצירות האמנות, פרטי הריהוט והאקססוריז לבית של Renoma.

 

עבודות של Renoma. צילום : אסף פינצ'וק

 

הדירות והחדרים במלון מרווחים בגודלם (חדרי XL בשטחים של 32 מ"ר חדרי XXL בשטח של 45-35 מ"ר, סוויטות בשטח של 52 מ"ר ודירות בשטחים שנעים בין 140-67 מ"ר) ומעוצבים בשילוב בין שימור האלמנטים משנות ה-20 יחד עם אלמנטים עכשוויים בקווים מודרניים, המעניקים לו מראה נועז ובועט לצד הרטרו של המלון המשוחזר. 

 

קומת ביניים מחברת בין המבנים. צילום: עדי גורן

 

עוד בנושא

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

לקחת פסק זמן: מנוחה בטוסקנה הישראלית


רשמים מביקור במלון 'פסטורל' הממוקם בכפר בלום: שלושה ימים של חוויה בלתי נשכחת המלווה במטעמי שף, מוסיקה, הרצאות, טיפולי ספא מפנקים ואפילו שחיה וכושר

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

בלי להחתים דרכון: בתי המלון החדשים והשווים בישראל


הוסטל חדש שהוקם במבנה נטוש לשימור, הוסטל לואו קוסט לתרמילאים המציע מתחם אוהלים ממוזג ומקורה, הכירו את המקומות החדשים והמגניבים בארץ

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

האותנטית: שמה את הגלאם בבאר שבע


איך משדרגים מסעדה מצליחה? משדרגים אותה עוד יותר בעזרת תפריט, מיתוג ועיצוב עדכני, השואב השראה ממלונות בוטיק אוריינטליים בעולם ושומר על איזון בין חום ונועם לבין סטייל ורעננות

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

לאוהבי החשאיות: המסעדות והברים השווים במלונות


הטרנד החם של עולם הקולינאריה הוא כניסתן של המסעדות אל תוך בתי המלון החדשים בארצנו. החיבור המסקרן יוצר שילוב כל כך טבעי בין תיירות ואוכל, שלא ברור איך לא חשבו עליו קודם

תגובות

אמריקה ורסאנו או שמא פריז ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *