כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(1) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(9987) "

העסק: Allora – Italian Home
המיקום: מתחם שרונים, רחוב הרקון 2, הוד השרון
השטח: כ-180 מ"ר
אדריכלות: YOOLOPP/ architecture&design (יעל אופנהיים, סטס קוליק)

"אלורה" התחילה לפני כ-8 שנים בתור מסעדה איטלקית קטנה שצופה לשדרות רוטשילד בתל אביב. היא תמיד הייתה ביתית, אינטימית וחמימה, אבל לפני כשנה החליטו הבעלים להתרחב ופתחו סניף נוסף בשדרות בן גוריון בעיר. מיד אחריו, בקיץ 2015, נחנך סניף שלישי בהוד השרון. למרות ששני הסניפים החדשים דרשו התאמות חדשות, היה ברור שהאווירה שמאפיינת את הסניף המקורי תישמר ואף תועצם.

שני הסניפים התל אביביים ממוקמים בבנייני באוהאוס לשימור, בחללים שהוסבו ממגורים למסחר ולכן הם בעלי אופי ביתי. בהוד השרון, לעומת זאת, מדובר בחלל מרובע אחד עטוף זכוכית – אתגר שהיה צריך להתגבר עליו ת לייצר אווירה ביתית קלאסית, שתהיה רלוונטית מבחינת נראות גם בעוד כמה שנים, ותשדר תחושה של עקביות. אתגרים נוספים היו יצירת ניתוק מהמרכז המסחרי הסובב את המסעדה (מתחם שרונים) וכל מה ששורר סביבה, ויצירת הפרדה לחללים אינטימיים.

לפיכך, הוחלט על קונספט עיצובי של מבנה ישן שנעטף בקוביית זכוכית. כך היה ניתן לצמצם את נוכחות קיר המסך בעיצוב, ובמקביל לייצר בחלל הפנימי תחושת ותק וביתיות. החלל הפנימי תוכנן תוך שילוב בין ארבעה מרכיבים הבונים את המבנה הישן: רצפת בטון ישנה שהתגלתה מתחת לריצוף הקיים; קירות שחופו בלבנים וקיבלו עובי המשווה להם מראה כבד; מערכת קורות עץ הנשענת, כביכול, על קירות אלו ומנותקת מקיר המסך, ועמודי בטון ופלדה שהופשטו מחיפויים ולכן קיבלו מראה ישן יותר. קביעת אותם קירות "כבדים" הייתה גם דרך החלוקה בין החללים הקדמיים (אזורי הישיבה) לבין חללי השירות (שירותים, מטבח, מחסן).

 

 

 


 

כדי להפריד את האווירה בין המתחם ההומה שבחוץ לבין האווירה הרצויה בפנים, נסגרו קירות הזכוכית החיצוניים בחיפויי עץ ובתריסים, ודווקא ההפרדה בין אזור הישיבה הפנימי לחיצוני טושטשה בכך שקיר הזכוכית נותר ללא חיפוי. הוחלט על חלוקה לאזורי משנה על מנת לאפשר צורות הושבה שונות, וכדי לתת למקום קנה מידה יותר ביתי ופחות מסחרי. חלוקת החלל כעת כוללת ארבעה אזורי ישיבה המופרדים ביניהם גם במחיצות קלות (עץ, ברזל וזכוכית), גם בהפרדה מפלסית וגם בהפרדת ריצוף, כאשר ביניהם שוכן אזור הבר.


 

 

 

 


 

 

 

החומרים שנבחרו מתאימים לקונספט ולמסעדות האחרות, וכוללים שילוב בין עץ לברזל טבעי עבור הריהוט, החיפוי והמחיצות, שימוש בלבנים מפירוק שנצבעו בסיד באתר כדי לבסס את הקירות המרכזיים, ושימוש בצמחיה מטפסת בתקרת המסעדה כולה על מנת לחזק את תחושת הוותק של המבנה הישן. ההמשכיות בין האזור הפנימי והחיצוני נשמרה, כדי לא ליצור מצב של אזור ישיבה מועדף, וכך, מערכת הקורות והצמחייה נפרשו גם באזור החיצוני, ונעשה שימוש באותם סוגי ריהוט בשני האזורים, ללא סיווג של ריהוט פנים או חוץ.


 

 

 


 


 

 


 

 
תוכניות המסעדה: 





רשימת ספקים חלקית:

קבלן מבצע: ג'ק פרוג'קט בע"מ

נגרות: אייל כרמלי

מסגרות: מיכאל מסגרות

אריחי בטון: גלוסקא

צבע: טמבור

ריהוט (כסאות/שולחנות): פיק אפ, מסגרות בהתאמה

תאורה: דקו אור

גינון: מני כליף – משתלת "על הדרך"
 


עוד מסעדות מעוצבות:

עוצרים לקפה: מה מחכה בסניף החדש של קפה לנדוור? 

5 הגלידריות המעוצבות ביותר בתל אביב

מקרון או קרואסון: 5 הפטיסרי המעוצבים ביותר בתל אביב

5 המסעדות האיטלקיות המעוצבות ביותר בתל אביב

" ["image"]=> string(111) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב עסקים/אלורה/553.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב מקומות בילוי ופנאי  //  בליסימה סניוריטה: עיצוב מסעדת אלורה בהוד השרון

בליסימה סניוריטה: עיצוב מסעדת אלורה בהוד השרון

האחות הקטנה לבית משפחת "אלורה" האיטלקית נראית ומרגישה כמו סניפיה התל אביביים, אבל גם עטופה באווירה ייחודית בזכות ארבעה אזורי ישיבה שונים שמשלבים בין עץ, ברזל, זכוכית, לבנים וצמחייה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


העסק: Allora – Italian Home
המיקום: מתחם שרונים, רחוב הרקון 2, הוד השרון
השטח: כ-180 מ"ר
אדריכלות: YOOLOPP/ architecture&design (יעל אופנהיים, סטס קוליק)

"אלורה" התחילה לפני כ-8 שנים בתור מסעדה איטלקית קטנה שצופה לשדרות רוטשילד בתל אביב. היא תמיד הייתה ביתית, אינטימית וחמימה, אבל לפני כשנה החליטו הבעלים להתרחב ופתחו סניף נוסף בשדרות בן גוריון בעיר. מיד אחריו, בקיץ 2015, נחנך סניף שלישי בהוד השרון. למרות ששני הסניפים החדשים דרשו התאמות חדשות, היה ברור שהאווירה שמאפיינת את הסניף המקורי תישמר ואף תועצם.

שני הסניפים התל אביביים ממוקמים בבנייני באוהאוס לשימור, בחללים שהוסבו ממגורים למסחר ולכן הם בעלי אופי ביתי. בהוד השרון, לעומת זאת, מדובר בחלל מרובע אחד עטוף זכוכית – אתגר שהיה צריך להתגבר עליו ת לייצר אווירה ביתית קלאסית, שתהיה רלוונטית מבחינת נראות גם בעוד כמה שנים, ותשדר תחושה של עקביות. אתגרים נוספים היו יצירת ניתוק מהמרכז המסחרי הסובב את המסעדה (מתחם שרונים) וכל מה ששורר סביבה, ויצירת הפרדה לחללים אינטימיים.

לפיכך, הוחלט על קונספט עיצובי של מבנה ישן שנעטף בקוביית זכוכית. כך היה ניתן לצמצם את נוכחות קיר המסך בעיצוב, ובמקביל לייצר בחלל הפנימי תחושת ותק וביתיות. החלל הפנימי תוכנן תוך שילוב בין ארבעה מרכיבים הבונים את המבנה הישן: רצפת בטון ישנה שהתגלתה מתחת לריצוף הקיים; קירות שחופו בלבנים וקיבלו עובי המשווה להם מראה כבד; מערכת קורות עץ הנשענת, כביכול, על קירות אלו ומנותקת מקיר המסך, ועמודי בטון ופלדה שהופשטו מחיפויים ולכן קיבלו מראה ישן יותר. קביעת אותם קירות "כבדים" הייתה גם דרך החלוקה בין החללים הקדמיים (אזורי הישיבה) לבין חללי השירות (שירותים, מטבח, מחסן).

 

 

 


 

כדי להפריד את האווירה בין המתחם ההומה שבחוץ לבין האווירה הרצויה בפנים, נסגרו קירות הזכוכית החיצוניים בחיפויי עץ ובתריסים, ודווקא ההפרדה בין אזור הישיבה הפנימי לחיצוני טושטשה בכך שקיר הזכוכית נותר ללא חיפוי. הוחלט על חלוקה לאזורי משנה על מנת לאפשר צורות הושבה שונות, וכדי לתת למקום קנה מידה יותר ביתי ופחות מסחרי. חלוקת החלל כעת כוללת ארבעה אזורי ישיבה המופרדים ביניהם גם במחיצות קלות (עץ, ברזל וזכוכית), גם בהפרדה מפלסית וגם בהפרדת ריצוף, כאשר ביניהם שוכן אזור הבר.


 

 

 

 


 

 

 

החומרים שנבחרו מתאימים לקונספט ולמסעדות האחרות, וכוללים שילוב בין עץ לברזל טבעי עבור הריהוט, החיפוי והמחיצות, שימוש בלבנים מפירוק שנצבעו בסיד באתר כדי לבסס את הקירות המרכזיים, ושימוש בצמחיה מטפסת בתקרת המסעדה כולה על מנת לחזק את תחושת הוותק של המבנה הישן. ההמשכיות בין האזור הפנימי והחיצוני נשמרה, כדי לא ליצור מצב של אזור ישיבה מועדף, וכך, מערכת הקורות והצמחייה נפרשו גם באזור החיצוני, ונעשה שימוש באותם סוגי ריהוט בשני האזורים, ללא סיווג של ריהוט פנים או חוץ.


 

 

 


 


 

 


 

 
תוכניות המסעדה: 





רשימת ספקים חלקית:

קבלן מבצע: ג'ק פרוג'קט בע"מ

נגרות: אייל כרמלי

מסגרות: מיכאל מסגרות

אריחי בטון: גלוסקא

צבע: טמבור

ריהוט (כסאות/שולחנות): פיק אפ, מסגרות בהתאמה

תאורה: דקו אור

גינון: מני כליף – משתלת "על הדרך"
 


עוד מסעדות מעוצבות:

עוצרים לקפה: מה מחכה בסניף החדש של קפה לנדוור? 

5 הגלידריות המעוצבות ביותר בתל אביב

מקרון או קרואסון: 5 הפטיסרי המעוצבים ביותר בתל אביב

5 המסעדות האיטלקיות המעוצבות ביותר בתל אביב

עוד בנושא

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

מלון Artist: השילוב המושלם בין נופש לאמנות ישראלית


מלון בוטיק חדש ומסקרן נפתח בעיר תל אביב, ומציע הצצה לסצנת האמנות בענפה בעיר. המלון מוקדש לאמנות ישראלית מקורית, ומשלב בעיצובו יצירות של מיטב האמנים המקומיים

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

נאמן למקור: מלון הבוטיק בכר האוס נותן חווית אירוח תל אביבית שונה


עם מבנה היסטורי, מיקום מנצח, חדרים יוקרתיים, ועיצוב שמכבד את העבר – מלון הבוטיק בכר האוס מחזיר אותנו לתל אביב של שנות העשרים בדרך הכי עכשווית שיש

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

יוצאים החוצה: הברים החדשים, המעוצבים והכי שווים שיש


מחמארה גרוזינית ועד בר קוקטיילים בלתי שגרתי בעיצוב שלקוח מתוך אגדה - אלו הברים החדשים שאתם חייבים להכיר

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

קטנות ומטריפות: חנויות הבוטיק שאתם חייבים להכיר


תגובות

תריסי עץ
התריסים הם מוצר של אורגון

מי אחראי על התריסי עץ?

כתיבת תגובה