
עיצוב מקומות בילוי ופנאי // בשתי ידיים: אב ובן מגשימים את חלום המסעדה
בשתי ידיים: אב ובן מגשימים את חלום המסעדה
החלום לפתוח מסעדה לא תמיד יוצא לפועל בגלל עלויות גבוהות. אבל כשיש יוזמה, נחישות, חזון, תכנון וידי זהב שהופכות כל גרוטאה ליצירת אמנות – הכל אפשרי
מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: שי אפשטיין
המקום: מסעדת "המעשנה", רחוב נתיב הזית 88 מושב ינוב
השטח: 110 מ"ר
התקציב: 85,000 שקלים
יזם ובעלים: זיו רודר
אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו רון שינקין
הרבה חולמים לפתוח מסעדה. ברוב המקרים, החלום נישאר בגדר חלום בגלל עלויות ההקמה שמתגלות כגבוהות. גם לזיו רודר היה חלום כזה מאז שנת 2012, בה הוא התחיל את דרכו עם מעשנה ניידת, והציע שרותי קייטרינג ומסעדת פופ-אפ לאירועים.
אחרי שנתיים של פעילות, הוא חיפש נכס פנוי להשכרה במחיר צנוע, כזה בעל אופי כפרי. לבסוף נמצא המבנה הנטוש בישוב ינוב אשר ענה על הציפיות. רודר פנה לחברו, רון שינקין, בעלים של סטודיו לעיצוב ואדריכלות – לצורך הפיכת המבנה למסעדה עליה חלם. ההצעה שהועלתה לשיפוץ הייתה בעלות סבירה להשקעה במסעדה, אך עדיין גבוהה מדי בעיני הבעלים לאור המציאות של סטטיסטיקת המסעדות, שהיא מאוד פסימית והסיכון בהשקעה היה גדול מידי.
ואז הגיעה ההצעה הבאה: תבנה את המסעדה בעצמך, עם ידיו המוכשרות של אביך משה (משקה). נמחזר חומרים, נשתמש במה שיש ובעיקר בעבודת כפיים, וכל זה יקנה אופי מיוחד למקום. בנוסף, יש בכך יתרון מכיוון שזה יהיה לגיטימי להתפתח ולהוסיף תוספות למקום בהתאם להצלחת העסק.
חלק מהדרישות היו שהפרויקט יהיה פרויקט בר קיימא: לבנות לבד, לקנות ביד 2, ולעבוד עם חומרי גלם לא מעובדים ובגימורים גסים – משהו שיקנה אופי של "עבודת יד". חלונות נפתחו במבנה לפי עלויות התקציב, חיפוי המבנה מבחוץ נעשה עם צמחיה ועם גדר ממשטחים ממוחזרים ופלטות ברזל תעשייתי, כאשר העיקרון המנחה הוא הפשטות.
לימים, חלק מהרעיונות שהועלו אומצו ומומשו, וחלקם עדיין במגירה, אך ללא ספק המסעדה חיה ובועטת, ויש לה אופי ברור של משפחתיות ומושבניקיות צנועה של אהבת אדם ואירוח. יש קסם באווירת המקום, המשלב אלמנטים המתכתבים אחד עם השני ומתגלים לאורך הארוחה, דרך מוסיקת הרקע, הניחוחות של הבשרים והחוויה של מדורה בחצר או של אש גלויה במטבח הפתוח. ובסופו של דבר, המקום מציג דרך אחרת להגשים חלום בלי לוותר עליו.








עוד מקומות שכיף לאכול בהם:
לא שוקטת על שמריה: מיתוג מחדש למאפייה ברמת גן
סיפור על אהבה ואור: פעם נשקייה מוזנחת, היום בית קפה פורח
כמו בבית מלון: מסעדת ארוחות הבוקר הכפרית של פתח תקווה
מפרידים ומאחדים: עיצוב מסעדה בסגנון אורבני ונינוח
תגובות
יעקב בן ששון
מסעדה
רון רציתי לומר לך שאתה מוכשר ואז נזכרתי שאתה גאון חיבוק ליום הולדתך , מזל טוב
זאביק השועל
זאביק השועל
בפסח שעבר הזמנתי שוק טלה מעושן לליל הסדר. לוקלקו הכל כולל העצמות, כי היה טעים מאוד ולא היה כבד לי בכלל בכיס.
אני
היינו שם בערך 10 אנשים המקום כלכך יפה מרגיש כמו
מרגיש כמו המאה ה-19 הכל כפרי ויפה בסגנון אבירי כזה והאוכל פשוט מטורף! יש להם גם קטע כזה שאם רוצים הנחה כל מי שהשולחן מפקיד את הפלאפון שלו כדי להתרכז בחברים.. באמת משהו מיוחד! רק מי שהולך שיילך עם פיג׳מה כי יוצאים משם עם ריח של עשן כאילו אני בתוך מנגל
אני
היינו שם בערך 10 אנשים המקום כלכך יפה מרגיש כמו
מרגיש כמו המאה ה-19 הכל כפרי ויפה בסגנון אבירי כזה והאוכל פשוט מטורף! יש להם גם קטע כזה שאם רוצים הנחה כל מי שהשולחן מפקיד את הפלאפון שלו כדי להתרכז בחברים.. באמת משהו מיוחד! רק מי שהולך שיילך עם פיג׳מה כי יוצאים משם עם ריח של עשן כאילו אני בתוך מנגל
גלית
התאהבתי
נפלא נפלא נפלא
אדריטל
מקסים ומשמח
רק נראה ששולחנות העץ הטבעי קצת צרים מדי לישיבה משני הצדדים....