בשתי ידיים: אב ובן מגשימים את חלום המסעדה

החלום לפתוח מסעדה לא תמיד יוצא לפועל בגלל עלויות גבוהות. אבל כשיש יוזמה, נחישות, חזון, תכנון וידי זהב שהופכות כל גרוטאה ליצירת אמנות - הכל אפשרי

85000
110 מ"ר
שי אפשטיין
סטודיו רון שינקין
סטודיו רון שינקין

מסעדת המעשנה

 

המקום: מסעדת "המעשנה", רחוב נתיב הזית 88 מושב ינוב

 

יזם ובעלים: זיו רודר

 

 

הרבה חולמים לפתוח מסעדה. ברוב המקרים, החלום נישאר בגדר חלום בגלל עלויות ההקמה שמתגלות כגבוהות. גם לזיו רודר היה חלום כזה מאז שנת 2012, בה הוא התחיל את דרכו עם מעשנה ניידת, והציע שרותי קייטרינג ומסעדת פופ-אפ לאירועים.

 

אחרי שנתיים של פעילות, הוא חיפש נכס פנוי להשכרה במחיר צנוע, כזה בעל אופי כפרי. לבסוף נמצא המבנה הנטוש בישוב ינוב אשר ענה על הציפיות. רודר פנה לחברו, רון שינקין, בעלים של סטודיו לעיצוב ואדריכלות – לצורך הפיכת המבנה למסעדה עליה חלם. ההצעה שהועלתה לשיפוץ הייתה בעלות סבירה להשקעה במסעדה, אך עדיין גבוהה מדי בעיני הבעלים לאור המציאות של סטטיסטיקת המסעדות, שהיא מאוד פסימית והסיכון בהשקעה היה גדול מידי.

מסעדת המעשנה

 

ואז הגיעה ההצעה הבאה: תבנה את המסעדה בעצמך, עם ידיו המוכשרות של אביך משה (משקה). נמחזר חומרים, נשתמש במה שיש ובעיקר בעבודת כפיים, וכל זה יקנה אופי מיוחד למקום. בנוסף, יש בכך יתרון מכיוון שזה יהיה לגיטימי להתפתח ולהוסיף תוספות למקום בהתאם להצלחת העסק.

 

מסעדת המעשנה

 

מסעדת המעשנה

 

חלק מהדרישות היו שהפרויקט יהיה פרויקט בר קיימא: לבנות לבד, לקנות ביד 2, ולעבוד עם חומרי גלם לא מעובדים ובגימורים גסים – משהו שיקנה אופי של "עבודת יד". חלונות נפתחו במבנה לפי עלויות התקציב, חיפוי המבנה מבחוץ נעשה עם צמחיה ועם גדר ממשטחים ממוחזרים ופלטות ברזל תעשייתי, כאשר העיקרון המנחה הוא הפשטות.

 

מסעדת המעשנה

 

מסעדת המעשנה

 

לימים, חלק מהרעיונות שהועלו אומצו ומומשו, וחלקם עדיין במגירה, אך ללא ספק המסעדה חיה ובועטת, ויש לה אופי ברור של משפחתיות ומושבניקיות צנועה של אהבת אדם ואירוח. יש קסם באווירת המקום, המשלב אלמנטים המתכתבים אחד עם השני ומתגלים לאורך הארוחה, דרך מוסיקת הרקע, הניחוחות של הבשרים והחוויה של מדורה בחצר או של אש גלויה במטבח הפתוח. ובסופו של דבר, המקום מציג דרך אחרת להגשים חלום בלי לוותר עליו.

 

מסעדת המעשנה

 מסעדת המעשנה
מסעדת המעשנה
מסעדת המעשנה
מסעדת המעשנה
מסעדת המעשנה
מסעדת המעשנה
מסעדת המעשנה
מסעדת המעשנה

 

553
6 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מקסים ומשמח
רק נראה ששולחנות העץ הטבעי קצת צרים מדי לישיבה משני הצדדים....

התאהבתי
נפלא נפלא נפלא

היינו שם בערך 10 אנשים המקום כלכך יפה מרגיש כמו
מרגיש כמו המאה ה-19 הכל כפרי ויפה בסגנון אבירי כזה והאוכל פשוט מטורף! יש להם גם קטע כזה שאם רוצים הנחה כל מי שהשולחן מפקיד את הפלאפון שלו כדי להתרכז בחברים.. באמת משהו מיוחד! רק מי שהולך שיילך עם פיג׳מה כי יוצאים משם עם ריח של עשן כאילו אני בתוך מנגל

היינו שם בערך 10 אנשים המקום כלכך יפה מרגיש כמו
מרגיש כמו המאה ה-19 הכל כפרי ויפה בסגנון אבירי כזה והאוכל פשוט מטורף! יש להם גם קטע כזה שאם רוצים הנחה כל מי שהשולחן מפקיד את הפלאפון שלו כדי להתרכז בחברים.. באמת משהו מיוחד! רק מי שהולך שיילך עם פיג׳מה כי יוצאים משם עם ריח של עשן כאילו אני בתוך מנגל

זאביק השועל
בפסח שעבר הזמנתי שוק טלה מעושן לליל הסדר. לוקלקו הכל כולל העצמות, כי היה טעים מאוד ולא היה כבד לי בכלל בכיס.

מסעדה
רון רציתי לומר לך שאתה מוכשר ואז נזכרתי שאתה גאון חיבוק ליום הולדתך , מזל טוב

המלצות נוספות
בודק...