BVD

עיצוב מקומות בילוי ופנאי  //  גיאומטריה אמנותית: ביקור במסעדה החדשה של מוזיאון תל אביב

גיאומטריה אמנותית: ביקור במסעדה החדשה של מוזיאון תל אביב

העיצוב החיצוני של האגף החדש במוזיאון תל אביב לאמנות נכנס פנימה אל המסעדה שמעוצבת בסגנון דומה. קבלו טעימה מהמקום

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: עמית גרון


 

שנתיים אחרי שנפתחו דלתות האגף החדש והמדובר של מוזיאון תל אביב, מצטרפת למקום גם מסעדת בראסרי, בדומה למוזיאונים מובילים אחרים בעולם. מסעדת פאסטל, בתכנון של אדריכלים אלון ברנוביץ' ואירינה קרוננברג, מעוצבת כהמשך טבעי לחלוטין לחווית הביקור באגף החדש, שעל תכנונו חתום האדריכל האמריקאי פרסטון סקוט כהן. כאן הוחלט "למשוך" פנימה את מעטפת הבניין המיוחדת ולפסל באמצעותה את חלל הישיבה של המסעדה ואת הבר ולהוסיף אלמנטים של בראסרי, כמו תאי ישיבה מרופדים, רצפת עץ עתיקה ומשטחים בגווני יין עמוקים, שיש ססגוני ומנורות ארט-נובו עם קריסטל ומתכת מוזהבת. 

 
המסעדה מחולקת לשלושה אזורי אירוח; חלל מרכזי, מרפסת שצופה לגן הפסלים של המוזיאון ובר אינטימי, כמעט חבוי, שמיועד לקהל המעשנים. ממש כמו המבנה עצמו, שחומריותו מורכבת מרצפת אבן אפורה ומעטפת של אריחי בטון בגיאומטריה מוקצנת, גם המסעדה ממשיכה את תחושת הזרימה והצמיחה שהאדריכלות המיוחדת מעניקה לה. העיצוב הפנימי של המסעדה ממשיך את התחושה הזו, אבל במקום משטחי בטון נבחרו כאן יריעות PVC שנמתחות על קונסטרוקציית אלומיניום נסתרת שמחוררות באופן נסתר מהעין. 
 
 
 
רצפת המסעדה עשויה פרקט אלון עתיק שמזכירה עיצובים עתיקים יותר ואותם משטחי רצפה אף הופכים וצומחים לכדי גוף בר ישיבה ולמשטח הבר עצמו שמסתיים בפיתוח עץ אלון מסיבי מגולף. בצדו השני של הבר נעשה שימוש בשיש, כזה שניתן למצוא בהרבה מסעדות בראסרי ברחבי העולם, ויוצר ניגודיות משלימה לעץ שמולו. גם הכסאות והשולחנות נבחרו כך שיעבירו את אותו המסר וישלבו בין קלאסיקה של ממש לבין אותה ניגודיות מודרנית ומיוחדת של המבנה בו ממוקמת המסעדה. 
 
 
 
מעצבי עסקים: לכל בעלי המקצוע
 
 
 
 
 
 
 

עוד בנושא

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

לקחת פסק זמן: מנוחה בטוסקנה הישראלית


רשמים מביקור במלון 'פסטורל' הממוקם בכפר בלום: שלושה ימים של חוויה בלתי נשכחת המלווה במטעמי שף, מוסיקה, הרצאות, טיפולי ספא מפנקים ואפילו שחיה וכושר

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

בלי להחתים דרכון: בתי המלון החדשים והשווים בישראל


הוסטל חדש שהוקם במבנה נטוש לשימור, הוסטל לואו קוסט לתרמילאים המציע מתחם אוהלים ממוזג ומקורה, הכירו את המקומות החדשים והמגניבים בארץ

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

האותנטית: שמה את הגלאם בבאר שבע


איך משדרגים מסעדה מצליחה? משדרגים אותה עוד יותר בעזרת תפריט, מיתוג ועיצוב עדכני, השואב השראה ממלונות בוטיק אוריינטליים בעולם ושומר על איזון בין חום ונועם לבין סטייל ורעננות

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

לאוהבי החשאיות: המסעדות והברים השווים במלונות


הטרנד החם של עולם הקולינאריה הוא כניסתן של המסעדות אל תוך בתי המלון החדשים בארצנו. החיבור המסקרן יוצר שילוב כל כך טבעי בין תיירות ואוכל, שלא ברור איך לא חשבו עליו קודם

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *