בניין ודיור

עיצוב מקומות בילוי ופנאי  //  גם אוכל וגם היסטוריה: משפצים ושומרים על העבר

גם אוכל וגם היסטוריה: משפצים ושומרים על העבר

מבנה מיוחד משנות העשרים ומסעדת בשרים הם שילוב שיאתגר כל מעצב. איך משפצים מסעדה ושומרים על ההסטוריה?

מאת: ליאת גלבוע צילום: שי אפשטיין


 אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 

תארו לכם תרחיש מעניין ומאתגר מבחינה עיצובית: מבנה היסטורי מרשים משנות ה- 20 של המאה הקודמת שצריך להכיל מסעדת בשרים חדשה ומודרנית. נשמע כמו פנטזיה? לא ברחובות. המבנה בו שוכנת מסעדת "מו ומו" שימש במרוצת השנים כבית מגורים, כבנק וכבית משפט ומתפקד כבר עשרים שנה כמסעדה, שבעליה ביקשו לבצע בה שיפוץ עדין, כזה שלא ישנה את רוח המקום ויכבד את התחושה ההיסטורית בו אבל יהפוך אותו לנוח, בטוח ומתאים יותר לצרכים המודרניים. לצורך ביצוע העבודה נשכרו שירותיה של האדריכלית סיגל בן נון שלקחה על עצמה את מלאכת השימור והשיפור.
 
 
הקו העיצובי של המסעדה שם את החומרים הטבעיים במרכז וכך, פנים המסעדה מורכב מתקרות בטון, קירות לבנים חשופות, חלונות שממוסגרים בפרופיל בלגי ורצפות לבנים מצוירות. המבנה וסיפורו ההיסטורי מהווים את השחקן הראשי גם בתכנון וגם בעיצוב מתוך רצון לשדר אותנטיות ומקצועיות. במסגרת השיפוץ הורחב המטבח, תוכננו שירותים תקניים והאטליז המהווה את לב המסעדה שולב בה באופן נכון יותר. ואם כל זה לא מספיק, אז רצפת המסעדה שטרום השיפוץ הייתה מחולקת למספר מפלסים יושרה למפלס אחד. 
 
 
הכניסה המרשימה למסעדה עוברת דרך מבואת קשתות מעוגלות שאחת מהן מוסגרה בזכוכית וסופחה לשטח המסעדה. ריצוף השחמט וקירות הלבנים החשופות הם המקוריים של המבנה ומעשירים את האפקט הדרמתי. אחת הקשתות סופחה לחלל המסעדה עצמה כדי לאפשר חיבור נכון בין החללים, מהלך שעורר בהתחלה התנגדויות רבות אבל הביצוע העדין מראה שיופיו של המבנה לא נפגע.
 
 
 
הבר המעוגל מצופה נחושת ומחופה בלבנים שרופות אדומות שיוצרות ניגוד מעניין בשילוב עם רצפת השחמט המקורית ומעליו תלויים אהילים מחרוזי זכוכית שמושחלים על חוט ברזל. 
 
 
 
המסעדה כוללת גם איטליז ובו נשמרה אווירה כמו בחנויות של פעם, בעיקר האמצעות שטיח מרצפות צבעוניות שנחשפו בשיפוץ ושולבו באריחי קרם ומדפי עץ פשוטים שמציגים את המוצרים ופריטי הדקורציה ומוסיפים אותנטיות למראה הקלאסי.
 
 
 
במרפסת מוקמו חלונות רחבים שממוסגרים בפרופיל ברזל ומאירים את החלל ותקרות בטון ותאורה תעשייתית מעשירים את המראה העיצובי. בפנים המסעדה עצמה היה צורך להתמודד עם בעיה אקוסטית שנגרמה בשל חשיפת התקרה והגובה של החלל. לשם כך נבנו מדפים מברזל טבעי ועליהם הונחו ארגזי עץ של יין ומשטחים של שעם גס שסופגים את גלי הקול ומוסיפים עניין. 
 
 
 
פרויקט מיוחד כזה מחייב הקפדה על תכנון והתאמה של מבנה ישן לפונקציות ודרישות מודרניות. כך, בעדינות ובמקצועיות ועם תכנון אדריכלי מוקפד הותאם המבנה לתפקוד מודרני מבלי לפגוע ביופיו ובמורשת ההיסטורית שלו. אנחנו כבר מזמינים שולחן.
 

עוד בנושא

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

לקחת פסק זמן: מנוחה בטוסקנה הישראלית


רשמים מביקור במלון 'פסטורל' הממוקם בכפר בלום: שלושה ימים של חוויה בלתי נשכחת המלווה במטעמי שף, מוסיקה, הרצאות, טיפולי ספא מפנקים ואפילו שחיה וכושר

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

בלי להחתים דרכון: בתי המלון החדשים והשווים בישראל


הוסטל חדש שהוקם במבנה נטוש לשימור, הוסטל לואו קוסט לתרמילאים המציע מתחם אוהלים ממוזג ומקורה, הכירו את המקומות החדשים והמגניבים בארץ

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

האותנטית: שמה את הגלאם בבאר שבע


איך משדרגים מסעדה מצליחה? משדרגים אותה עוד יותר בעזרת תפריט, מיתוג ועיצוב עדכני, השואב השראה ממלונות בוטיק אוריינטליים בעולם ושומר על איזון בין חום ונועם לבין סטייל ורעננות

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

לאוהבי החשאיות: המסעדות והברים השווים במלונות


הטרנד החם של עולם הקולינאריה הוא כניסתן של המסעדות אל תוך בתי המלון החדשים בארצנו. החיבור המסקרן יוצר שילוב כל כך טבעי בין תיירות ואוכל, שלא ברור איך לא חשבו עליו קודם

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *