כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(15112) "

                     אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 
 

לפני ארבע שנים החליטו שני האחים, תומי בן דוד וגולן דור, לפתוח מלון בוטיק שמשמר ומקדש את ההיסטוריה של שכונת נווה צדק הפסטורלית, את אופי השכונה ואת סגנון הבנייה בה אשר מתבסס על חומרים טבעיים שנבנו בעבודת אומן ופיתוחים מקוריים. ההחלטה להקים את המלון במו ידיהם הובילה לחשיפה מחודשת של בניין היסטורי בין כמעט 80 שנה, ולעיצובו כמלון בוטיק מעורר התפעלות וגדוש בפריטי אומנות, רהיטים משוחזרים, חדרים מרווחים ומגוונים ובעיקר המון מקוריות.



מלון בוטיק שמשמר ומקדש את ההיסטוריה ואת אופי השכונה 

מגיל צעיר מתעסק תומי בן דוד באומנות ותמיד קיווה שיגיע היום בו יזכה להציג את כישרונו והשקפת עולמו העיצובית בצורה חופשית ומקורית. "רציתי ליצור משהו אחר בתחום המלונאות, לא עוד חדרים קטנים וסטנדרטיים אלא כאלה שמשרתים את אופי הבניין והשכונה וכמובן את האורחים שמגיעים, שירגישו כמו בבית", מדגיש בן דוד.


לא עוד חדרים קטנים וסטנדרטיים. יחידת הגלריה.

לצדו עומד אחיו גולן שפינה לתומי את ההתעסקות העיצובית בבניין, דבר שאפשר לו לתכנן ולפתח שפה עיצובית מקורית ומגובשת שהובילה לפיתוח ולבנייה של חמש יחידות שמחולקות ליחידת גלריה, סטודיו, ושלוש סוויטות גן, כשאחת מהן מרווחת במיוחד.
 


סוויטת הגן הדו מפלסית.

מיקומו של הבניין בתוך אזור מגורים ובסמוך לשפע של חנויות ומסעדות, אפשר לבן דוד להתמקד בדירות עצמן כך שהבניין מתפקד ממש כמו בית דירות, בלי לובי סטנדרטי של מלון, יותר כמו בבית. לא צריך הרבה בשביל לחוות את הסגנון העיצובי שנשען על הבנייה המקורית. על ידי שימוש בחומרים טבעיים כמו ברזל, עץ, טקסטיל ועוד, בנה בן דוד בשטח הבניין, בתקופת השיפוץ, את כל האלמנטים שחוברו לבניין. למשל, מסגרות הברזל לחלונות בהזזה, דלתות, ארונות, וכיורים מקוריים מחביות יין.


כיורים מחביות יין. כמה יפה, ככה מקורי.

מה שלא נבנה בשטח נאסף על ידי בן דוד במהלך השנים, שופץ והוטמע מחדש ביחידות המלון, כמו למשל, גופי התאורה הישנים, הארונות והכיסאות המרופדים.


לבן על לבן. סוויטת הגן הלבנה.


סוויטות הגן – 

קומת הקרקע וחלק קטן שנמוך ממפלס הקרקע יועדו וחולקו לשתי סוויטות גן מרווחות ומוארות, כשכל אחת בשטח של 100 מ"ר, עם חצרות מוארות, וחללי שירותים אותנטיים. 



מוארת ומרווחת. סוויטת הגן השנייה.

חומרי העבודה העיקריים בחדרים אלה התבססו על בטון, לבני בנייה, עץ, ברזל למעקות וטקסטיל בצורות שונות ומקוריות. הרצפה עשויה בטון מוחלק עם פיגמנט לבן שמבהיר אותה ומוסיף המון אור לחללים, אלמנט בהיר נוסף מביא לידי ביטוי הטיח הלבן שעל הקירות.  



סוויטת הגן השלישית. 


מבט לחצר.

החללים במלון מאוכלסים כולם בפרטי נגרות חדשים לצד שולחנות ישנים, כסאות ששופצו ומנורות ישנות שנתלו.


חיבור בין ישן לחדש.

סגנון העיצוב של הסוויטה מבטא חיבור בין ישן לחדש שמאפיין בצורה ברורה גם את אופי הבניין. את העשייה החדשנית אפשר לגלות בחללי השירותים שעטופים קירות לבנים לצד רצפת בטון לבנה אפורה, חלוקי נחל, ושלל אלמנטים טבעיים נוספים שעוטפים את החללים ונותנים להם אופי מיוחד ושונה לחלוטין ממה שהורגלנו אליו בחדרי מלונות ויחידות דיור שיועדו לתקופות קצרות.


אלמנטים טבעיים.  

יחידות הסטודיו והגלריה –
בקומה מעל ממוקמים שני חללים, יחידת הסטודיו בשטח של 55 מ"ר ויחידת הגלריה בשטח של 75 מ"ר. גם כאן תוכלו למצוא אקלקטיקה של אוספים ואלמנטים שמאחדים את החללים ונותנים להם אופי חם וביתי בתוספת פריטי עיצוב ואומנות מקוריים.


יחידת הגלריה. אופי חם וביתי.


אקלקטיקה צבעונית.

השימוש בלבנים, בטיח לבן, בבטון, במרצפות מצוירות ובעץ, חוזר על עצמו גם כאן אך באופן שונה. בחדרי השירותים כאן, כמו בסוויטות הגן שלמטה, נעשה שימוש בעץ ובבטון, באלמנט חשיפת קורות הפלדה ובחביות היין שעברו טרנספורמציה ומשמשות כעת ככיורים.


שימוש בעץ ובבטון. חדר האמבטיה ביחידת הגלריה.

סוויטת הגג – 

החלל הגבוה והגדול ביותר בבניין הוא של סוויטת הגג שמתפרסת על פני שטח של 120 מ"ר. הסוויטה צופה בחלקה מערבה, אל הנוף הכפרי של נווה צדק ואל הנוף האורבאני שמאחוריו.


החלל הגבוה והגדול בבניין. סוויטת הגג.

החלל עצמו מודגש בבהירותו הלבנה שמגיעה עד לתקרת העץ המשופעת ובהתאמה מלאה בין הגוון הבהיר השולט לרהיטים ולעמדת הבר הלבנה כשהפריט הבולט ביותר בכהותו בחדר הוא השטיח בגוון האפור כהה.


שובר את הלבן. שטיח השאגי האפור.


סוויטת הגג

גם השירותים בסוויטת הגג ממשיכים את הקו הלבן שלה, אך בתוספת של גווני חום בהיר שמגיעים מהשימוש בטיח גס על גבי הקירות.


טיח גס, בטון ועץ. שירותי סוויטת הגג.

השימוש בגוון הלבן גם במרפסת תורם לתחושת הגודל והמרחב ומעביר את התחושה של המשכיות בין הפנים לחץ, הג'קוזי הלבן והמפנק מחוץ לקירות החדר הוא יותר ממה שאפשר לבקש מבחינה עיצובית ופינוקית.


המשכיות בין הפנים לחוץ. הג'קוזי הלבן.

נדיר למצוא פרוייקטים חדשים ששואפים לשמר את מורשת הבנייה ואת אופי השכונה ההיסטורית בה הם נמצאים. במקרה של מלון נווה-צדק נחשפנו לפרוייקט שימור של ממש, מ-א' ועד ת'. גם הבניין החיצוני עבר תהליך של שימור בסטנדרט מאוד גבוה וגם החללים הפנימיים עברו תהליך דומה. בעל המקום והמעצב לא פסח על פרט, בהרבה יצירתיות וכשרון השלים את הפרוייקט שהתגבש לכדי מלון בוטיק שבשל תפיסתו העיצובית השונה מהמקובל כיום, מאפשר חוויה מקורית באופן מהותי מזו שנקבל ברובם הגדול של המלונות המציעים לנו את שירותיהם.

 

 אהבתם את המלון? ספרו לנו בתגובות

" ["image"]=> string(151) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/מלון בוטיק נווה צדק/234neve.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(151) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב בתים פרטיים/מלון בוטיק נווה צדק/748neve.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב מקומות בילוי ופנאי  //  חוויה מעוצבת בנווה-צדק: מלון הבוטיק הכי יפה שיש

חוויה מעוצבת בנווה-צדק: מלון הבוטיק הכי יפה שיש

בין חנויות מעוצבות לבתי מגורים, בשכונת נווה צדק הפסטורלית, שוכן לו מלון בוטיק שכולל 5 סוויטות, כל אחת מהן מעוצבת בעיצוב יחודי ועוצר נשימה

מאת: שרון אדיר צילום:


                     אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 
 

לפני ארבע שנים החליטו שני האחים, תומי בן דוד וגולן דור, לפתוח מלון בוטיק שמשמר ומקדש את ההיסטוריה של שכונת נווה צדק הפסטורלית, את אופי השכונה ואת סגנון הבנייה בה אשר מתבסס על חומרים טבעיים שנבנו בעבודת אומן ופיתוחים מקוריים. ההחלטה להקים את המלון במו ידיהם הובילה לחשיפה מחודשת של בניין היסטורי בין כמעט 80 שנה, ולעיצובו כמלון בוטיק מעורר התפעלות וגדוש בפריטי אומנות, רהיטים משוחזרים, חדרים מרווחים ומגוונים ובעיקר המון מקוריות.



מלון בוטיק שמשמר ומקדש את ההיסטוריה ואת אופי השכונה 

מגיל צעיר מתעסק תומי בן דוד באומנות ותמיד קיווה שיגיע היום בו יזכה להציג את כישרונו והשקפת עולמו העיצובית בצורה חופשית ומקורית. "רציתי ליצור משהו אחר בתחום המלונאות, לא עוד חדרים קטנים וסטנדרטיים אלא כאלה שמשרתים את אופי הבניין והשכונה וכמובן את האורחים שמגיעים, שירגישו כמו בבית", מדגיש בן דוד.


לא עוד חדרים קטנים וסטנדרטיים. יחידת הגלריה.

לצדו עומד אחיו גולן שפינה לתומי את ההתעסקות העיצובית בבניין, דבר שאפשר לו לתכנן ולפתח שפה עיצובית מקורית ומגובשת שהובילה לפיתוח ולבנייה של חמש יחידות שמחולקות ליחידת גלריה, סטודיו, ושלוש סוויטות גן, כשאחת מהן מרווחת במיוחד.
 


סוויטת הגן הדו מפלסית.

מיקומו של הבניין בתוך אזור מגורים ובסמוך לשפע של חנויות ומסעדות, אפשר לבן דוד להתמקד בדירות עצמן כך שהבניין מתפקד ממש כמו בית דירות, בלי לובי סטנדרטי של מלון, יותר כמו בבית. לא צריך הרבה בשביל לחוות את הסגנון העיצובי שנשען על הבנייה המקורית. על ידי שימוש בחומרים טבעיים כמו ברזל, עץ, טקסטיל ועוד, בנה בן דוד בשטח הבניין, בתקופת השיפוץ, את כל האלמנטים שחוברו לבניין. למשל, מסגרות הברזל לחלונות בהזזה, דלתות, ארונות, וכיורים מקוריים מחביות יין.


כיורים מחביות יין. כמה יפה, ככה מקורי.

מה שלא נבנה בשטח נאסף על ידי בן דוד במהלך השנים, שופץ והוטמע מחדש ביחידות המלון, כמו למשל, גופי התאורה הישנים, הארונות והכיסאות המרופדים.


לבן על לבן. סוויטת הגן הלבנה.


סוויטות הגן – 

קומת הקרקע וחלק קטן שנמוך ממפלס הקרקע יועדו וחולקו לשתי סוויטות גן מרווחות ומוארות, כשכל אחת בשטח של 100 מ"ר, עם חצרות מוארות, וחללי שירותים אותנטיים. 



מוארת ומרווחת. סוויטת הגן השנייה.

חומרי העבודה העיקריים בחדרים אלה התבססו על בטון, לבני בנייה, עץ, ברזל למעקות וטקסטיל בצורות שונות ומקוריות. הרצפה עשויה בטון מוחלק עם פיגמנט לבן שמבהיר אותה ומוסיף המון אור לחללים, אלמנט בהיר נוסף מביא לידי ביטוי הטיח הלבן שעל הקירות.  



סוויטת הגן השלישית. 


מבט לחצר.

החללים במלון מאוכלסים כולם בפרטי נגרות חדשים לצד שולחנות ישנים, כסאות ששופצו ומנורות ישנות שנתלו.


חיבור בין ישן לחדש.

סגנון העיצוב של הסוויטה מבטא חיבור בין ישן לחדש שמאפיין בצורה ברורה גם את אופי הבניין. את העשייה החדשנית אפשר לגלות בחללי השירותים שעטופים קירות לבנים לצד רצפת בטון לבנה אפורה, חלוקי נחל, ושלל אלמנטים טבעיים נוספים שעוטפים את החללים ונותנים להם אופי מיוחד ושונה לחלוטין ממה שהורגלנו אליו בחדרי מלונות ויחידות דיור שיועדו לתקופות קצרות.


אלמנטים טבעיים.  

יחידות הסטודיו והגלריה –
בקומה מעל ממוקמים שני חללים, יחידת הסטודיו בשטח של 55 מ"ר ויחידת הגלריה בשטח של 75 מ"ר. גם כאן תוכלו למצוא אקלקטיקה של אוספים ואלמנטים שמאחדים את החללים ונותנים להם אופי חם וביתי בתוספת פריטי עיצוב ואומנות מקוריים.


יחידת הגלריה. אופי חם וביתי.


אקלקטיקה צבעונית.

השימוש בלבנים, בטיח לבן, בבטון, במרצפות מצוירות ובעץ, חוזר על עצמו גם כאן אך באופן שונה. בחדרי השירותים כאן, כמו בסוויטות הגן שלמטה, נעשה שימוש בעץ ובבטון, באלמנט חשיפת קורות הפלדה ובחביות היין שעברו טרנספורמציה ומשמשות כעת ככיורים.


שימוש בעץ ובבטון. חדר האמבטיה ביחידת הגלריה.

סוויטת הגג – 

החלל הגבוה והגדול ביותר בבניין הוא של סוויטת הגג שמתפרסת על פני שטח של 120 מ"ר. הסוויטה צופה בחלקה מערבה, אל הנוף הכפרי של נווה צדק ואל הנוף האורבאני שמאחוריו.


החלל הגבוה והגדול בבניין. סוויטת הגג.

החלל עצמו מודגש בבהירותו הלבנה שמגיעה עד לתקרת העץ המשופעת ובהתאמה מלאה בין הגוון הבהיר השולט לרהיטים ולעמדת הבר הלבנה כשהפריט הבולט ביותר בכהותו בחדר הוא השטיח בגוון האפור כהה.


שובר את הלבן. שטיח השאגי האפור.


סוויטת הגג

גם השירותים בסוויטת הגג ממשיכים את הקו הלבן שלה, אך בתוספת של גווני חום בהיר שמגיעים מהשימוש בטיח גס על גבי הקירות.


טיח גס, בטון ועץ. שירותי סוויטת הגג.

השימוש בגוון הלבן גם במרפסת תורם לתחושת הגודל והמרחב ומעביר את התחושה של המשכיות בין הפנים לחץ, הג'קוזי הלבן והמפנק מחוץ לקירות החדר הוא יותר ממה שאפשר לבקש מבחינה עיצובית ופינוקית.


המשכיות בין הפנים לחוץ. הג'קוזי הלבן.

נדיר למצוא פרוייקטים חדשים ששואפים לשמר את מורשת הבנייה ואת אופי השכונה ההיסטורית בה הם נמצאים. במקרה של מלון נווה-צדק נחשפנו לפרוייקט שימור של ממש, מ-א' ועד ת'. גם הבניין החיצוני עבר תהליך של שימור בסטנדרט מאוד גבוה וגם החללים הפנימיים עברו תהליך דומה. בעל המקום והמעצב לא פסח על פרט, בהרבה יצירתיות וכשרון השלים את הפרוייקט שהתגבש לכדי מלון בוטיק שבשל תפיסתו העיצובית השונה מהמקובל כיום, מאפשר חוויה מקורית באופן מהותי מזו שנקבל ברובם הגדול של המלונות המציעים לנו את שירותיהם.

 

 אהבתם את המלון? ספרו לנו בתגובות

עוד בנושא

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

מלון Artist: השילוב המושלם בין נופש לאמנות ישראלית


מלון בוטיק חדש ומסקרן נפתח בעיר תל אביב, ומציע הצצה לסצנת האמנות בענפה בעיר. המלון מוקדש לאמנות ישראלית מקורית, ומשלב בעיצובו יצירות של מיטב האמנים המקומיים

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

נאמן למקור: מלון הבוטיק בכר האוס נותן חווית אירוח תל אביבית שונה


עם מבנה היסטורי, מיקום מנצח, חדרים יוקרתיים, ועיצוב שמכבד את העבר – מלון הבוטיק בכר האוס מחזיר אותנו לתל אביב של שנות העשרים בדרך הכי עכשווית שיש

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

יוצאים החוצה: הברים החדשים, המעוצבים והכי שווים שיש


מחמארה גרוזינית ועד בר קוקטיילים בלתי שגרתי בעיצוב שלקוח מתוך אגדה - אלו הברים החדשים שאתם חייבים להכיר

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

קטנות ומטריפות: חנויות הבוטיק שאתם חייבים להכיר


תגובות

כתיבת תגובה