כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב מקומות בילוי ופנאי  //  ים של חברים

ים של חברים

הסיפור של עיצוב והקמת מסעדת פסקדו הוא סיפור של חברות גדולה ושל טעם טוב שהפכו בניצוחו של האדריכל ליאור מלכה מסעדה קודרת וכושלת למקום אינטימי, נעים ומזמין

מאת: יואב ג'ינו צילום: ליאור מלכה


סיפור ההקמה והעיצוב של מסעדת פסקדו באשדוד הוא לפני הכול סיפור על חברות. שני חברים צעירים – כל אחד מצליח בתחומו – החליטו להקים יחד מסעדה בעיר הולדתם. התקציב שעמד לרשותם היה נמוך, אבל התשוקה של השניים והדבקות שלהם בהגשמת חלומם סחפה איתה חברים ובני משפחה שהתגייסו לעזור להם להקים את מסעדת החלומות שלהם.

השניים – יחי זינו, שף מוכר באשדוד וערן ז'אנו, איש עסקים צעיר (שניהם בסוף שנות העשרים שלהם) חלמו להקים מסעדת דגים ובשר מול חוף הים הכחול של אשדוד. בחזונם ראו השניים מסעדה  שתשלב בין אהבת הבישול והמסעות של יחי – שמרבה לטייל בעולם וליצור מנות בהשראת טיוליו לבין החלומות העיסקיים של ערן, בוגר מנהל עסקים, שהוא בן למשפחה של סוחרי דגים מפורסמת.

"החלטנו ללכת על קונספט של מסעדה אינטימית ומעט רומנטית עם אלמנטים שמרמזים על הקשר לים בצורה עדינה ואמנותית ולא בדרך הבוטה שמאפיינת בדרך כלל מסעדות דגים"

הפרוייקט התחיל לפני כשנה כשהשניים זיהו הזדמנות עסקית – באחד המרכזים המסחריים על חוף הים של אשדוד נסגרה אחת המסעדות, והשניים רכשו אותה על הציוד שהיה קיים במקום. בשלב זה החליטו להכניס לתוכנית גם אדריכל-מעצב שיסייע להם לשנות לחלוטין את אופי המקום. הם פנו לאדריכל ומעצב הפנים ליאור מלכה (שגם הוא אשדודי) בבקשה לעזור להם להקים את המסעדה מחדש בתקציב של 50,000 ₪ בלבד. ליאור, שהכיר את השניים עוד קודם, התגייס לפרוייקט ומצא בו אתגר החליט בעצה אחת איתם להשתמש בחלק מהאלמנטים הקיימים בחלל לטובת העיצוב המחודש ולהוסיף עניין עיצובי באמצעים יצירתיים שבבסיסם רעיונות מקוריים ולאו דווקא השקעה כספית.
את ההשראה לעיצוב המסעדה קיבל ליאור, איך לא, מהקרבה לים אבל תוך דגש על אלגנטיות והימנעות מצעקנות. "החלטנו ללכת על קונספט של מסעדה אינטימית ומעט רומנטית עם אלמנטים שמרמזים על הקשר לים בצורה עדינה ואמנותית ולא בדרך הבוטה שמאפיינת בדרך כלל מסעדות דגים – רשתות, כובעי רב חול וצילומי ים".

למה אתה מתכוון?
"בחרנו, למשל, בקשת צבעים חמה בצבעי חול שמשולבת בצבעי וונגה ואגוז שמזכיר סיפוני יאכטות; ולבניית הבר וחלקים של חיפוי הקיר השתמשנו בכוונה בעץ שהמרקם שלו מזכיר את העץ שאיתו בונים יאכטות; על המנורות יש הדפסים עדינים של דגים שונים ועל הקירות יש מדבקה תלת מימדית עם דימויים של דגים – הלכנו בכוונה על הדפסים ולא על תמונות כדי לעדן וכדי לייחד את המסעדה ממסעדות אחרות. "רצינו שהלקוחות יספגו את האווירה בצורה הדרגתית, כדי שגם בפעם החמישית שאורח בא למסעדה הוא יחווה אותה שוב בצורה חיובית ומקורית והיא לא תימאס עליו".

הבחירות האלה קשורות לתפריט של המסעדה?
"בוודאי,  המנות שהשף יוצר הן מנות מוכרות שהוא משדרג בטעמים חדשים ובעיצוב אלגנטי וככה גם רצינו שתיראה המסעדה – רצינו שהיא תדבר לכל אחד אבל שיהיה לה  ייחוד משלה, כזה שיש בו גם אלגנטיות".

ממראה המסעדה אפשר לומר שהחזון של השלושה, שני השותפים והמעצב, הצליח – מדלת המסעדה נפרש החלל הקטן והנעים ומתגלים לאט-לאט האלמנטים העיצוביים המיוחדים למקום – מנורות קיר בצורות של צדפות וקונכיות, הדפסי הדגים, ובר שמאחוריו קיר לבנים במראה משומש ותצוגת משקאות. השולחנות והכיסאות צבועים בצבע אגוז ומרופדים בבד אדום והריצפה בצבעי חול הם בעצם השריד היחיד למסעדה הקודמת ששכנה במקום ומשתלבים בהרמוניה בעיצוב החדש.

"רציתי שהמקום יהיה מואר כאילו מישהו הדליק בו נרות, כזה שיהיה נוח לאכול בו ולהתרשם מהמנות ויהיה בו נעים לשיחה בין חברים"

דגש מיוחד ניתן לאופי התאורה במקום – שהיא עמומה אך רומנטית ולא דרמטית. "רציתי שהמקום יהיה מואר כאילו מישהו הדליק בו נרות, כזה שיהיה נוח לאכול בו ולהתרשם מהמנות ויהיה בו נעים לשיחה בין חברים", מספר ליאור. את האווירה הדרושה הוא יצר באמצעות שילוב של פסי עץ ו"זריקה" של האור אל עבר התקרה – שנותנים לחלל תחושת גובה, באמצעות מנורות הקיר ובאמצעות מנורת ברזל ענקית ויקרה למראה שממוקמת במרכז החלל. "למרות שהיא נראית יקרה היא עלתה פחות מ-1,000 שקל", מספר ליאור, "זאת דוגמה להתגייסות של המשפחה והחברים של השניים להצלחת המקום. אבא של השף שהוא חובב מסגרות, בנה את הקונסטרוקציה לפי תוכנית ואני הוספתי לה פרספקס לבן עם הדפסים שנעשו בטכניקה מעולם השילוט .

ואיך היה תהליך העבודה, בכל זאת מדובר בתקציב נמוך במיוחד?
"בזכות ההיכרות המוקדמת שלי עם השניים ובזכות האופי הנוח שלהם וההתגייסות המדהימה של החברים והמשפחה שלהם התהליך היה מאוד הרמוני ואפשר להרגיש את זה בעיצוב. אני אתן לך דוגמה, רצינו לחפות את אחד הקירות בבריקים מאבן סיליקט במראה משומש אבל התקציב הנמוך לא איפשר את זה. כדי לפתור את הבעיה, בלי להתפשר על העיצוב, הזמנו אבן מנוסרת באותו גוון ובמשך כמה ימים ישבו על רצפת המסעדה בין חמישה לשישה חברים של השניים, עברו אבן-אבן ועיבדו אותן כך שייראו משומשות. בגלל התקציב הנמוך תהליך ההקמה היה ארוך יחסית וארך כחודשיים אבל השותפים הבינו שזה כורח המציאות וחיפו על זה בהמון עזרה ועבודה עצמית".

ליאור מלכה | סטודיו לעיצוב פנים, טלפון: 08-8667291, נייד: 050-6740444,  שדרות תל חי 53, אשדוד, דוא"ל: ;lior@liorMalka.com, כתובת אתר: www.liormalka.com

עוד בנושא

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

בין המשקולות: חדר כושר באווירה אורבנית


עיצוב חדר כושר הוא אתגר לא פשוט, שמצריך חלוקת חלל מדויקת, עמידה בתקנים והרבה מחשבה על חוויות המשתמש. חדר הכושר הזה הצליח לעמוד בכל המשימות והוא אפילו עושה חשק להתאמן

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

המלון שמפגיש בין עבר להווה


בתקופה העות'מנית המבנה הזה שימש כבית המכס. היום ניצב שם מלון סופיה, שמצליח לשלב בין יסודות עתיקים לקו עיצוב עכשווי

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

כפר הנופש שהביא את מקסיקו לאילת


החופש הגדול שוב איתנו, וזה בדיוק הזמן לקבל הצצה לכפר הנופש החדש U SPLASH RESORT של פתאל, שמצליח להיות גם מלון, גם פארק מים, וגם נווה מדבר באווירה מקסיקנית

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

מכוונים את הזרקור: היכרות עם המעצב גיא סירוטה


סביר להניח שכבר יצא לכם לאכול במסעדה שהוא עיצב או לקנות בחנות שהוא תכנן. עכשיו זה הזמן שתכירו את המעצב גיא סירוטה

תגובות

כתיבת תגובה