כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב מקומות בילוי ופנאי  //  לאוהבי החשאיות: המסעדות והברים השווים במלונות

לאוהבי החשאיות: המסעדות והברים השווים במלונות

הטרנד החם של עולם הקולינאריה הוא כניסתן של המסעדות אל תוך בתי המלון החדשים בארצנו. החיבור המסקרן יוצר שילוב כל כך טבעי בין תיירות ואוכל, שלא ברור איך לא חשבו עליו קודם

מאת: ליטל שם טוב צילום: יח"צ


 מסעדת 02, מלון ענבל. צילום: אפיק גבאי

 


כתבות נוספות שבטח תאהבו:

מציצים למלון היוקרה הראשון של תל אביב: מלון דריסקו נפתח מחדש

קנייה נעימה: חנויות הבוטיק השוות בארץ

בתי קפה חדשים, נכונים ומעוצבים

 

לאחרונה נראה כי כל שף או קבוצת מסעדות המכבדת את עצמה, מחזיקה במסעדה או בר הממוקמים בתוך מלון בוטיק, כיחידה נפרדת. בתי אוכל חדשים צצים מדי שבוע בקומות הקרקע, או על גגות מלונות ארצנו כמו פטריות אחרי הגשם, ומדובר ללא ספק בטרנד החם של התקופה. קבלו את המסעדות והבארים השווים בארץ, אשר נותנים משמעות חדשה לגמרי למושג bed and breakfast.

 

ג'אספר 08 במלון ישרוטל אגמים   



ג'אספר 08 הוא מגה בר קוקטיילים בסגנון ניו יורקי המאפשר אירוח של עד 200 אנשים, ונחשב לאחיו הצעיר של בר הג'אספר ג'ונס התל אביבי. הבר ממוקם בקומת הכניסה של מלון ישרוטל אגמים בעיר אילת, והוא פתוח לאורחי המלון, תושבי אילת וגם לבליינים המגיעים מבחוץ. אדריכל ומעצב המלון והבר הוא ארי שלתיאל, אשר הצליח לייצר במקום אווירה יוקרתית ומוקפדת, ממש כמו בבארים הניו יורקים אשר היוו מקור השראה מרכזי. העיצוב המרשים במקום כולל שימוש עשיר בחומרים מיוחדים ושלל טקסטורות, רהיטים במראה אלגנטי וסקאלת צבעים דרמטית כיאה לבר לילי. כאן תוכלו ליהנות מתפריט מנות ראשונות ונשנושי בר או ללגום קוקטיילים מיוחדים, בישיבה על בר שאורכו 14 מטרים וכולל 40 מקומות ישיבה. במקום תוכננו גם פינות ישיבה סלוניות, פינות ישיבה פרטיות, מרפסת הפונה לבריכת המלון ובמה להופעות חיות.

ג'אספר 08, מלון ישרוטל אגמים, קאמפן 7, אילת

ג'אספר 08. ממוקם בלב מלון אגמים האילתי. צילום: אורי אקרמן

 

בר המתפרש על פני 14 מטרים ומציע 40 מקומות ישיבה. צילום: אורי אקרמן

 

עושר של חומרים וטקסטורות. צילום: אורי אקרמן

 

במקום תוכננו פינות ישיבה סלוניות, פינות ישיבה פרטיות ובמה להופעות חיות. צילום: אורי אקרמן

  

מסעדת 02 במלון ענבל הירושלמי


מסעדת 02 היא מקום חדש הממוקם במלון ענבל הירושלמי, מלון ותיק הנמצא בלב שכונת טלביה ועבר לאחרונה שיפוץ מקיף. המסעדה ממוקמת בחלל נפרד במלון ומציעה מטבח ירושלמי עדכני, השואב את השראתו מההיסטוריה העשירה של העיר ומשווקיה הצבעוניים. התפריט נבנה בשיתוף פעולה בין קבוצת מונא הירושלמית יחד עם שף המלון ניר אלקיים, והוא מציע מנות על טהרת מטבח המקומי לצד שלל מנות וחומרי הגלם המייחדים את העיר כמו ירקות בלאדי, קטניות ותבלינים לצד דגים, ירקות ומנות בשר אותנטיות המוגשות על גריל לפי משקל. המקום תוכנן ועוצב על ידי מעצב הפנים מיכאל אזולאי, אשר בחר בקו המשמר את אופיו וחזותו הקלאסית של המלון, תוך שילוב צבעוניות, טקסטיל וטקסטורות מודרניים. הכניסה למסעדה עוברת דרך חלל רחב ידיים אשר מרבית קירותיו מעוטרים בחלונות גבוהים, המכניסים פנימה נוף ירושלמי עוצר נשימה, לצד שפע אור טבעי במהלך שעות היום ואורות עיר שוקקת בלילה, כאשר צורותיו הגאומטריות של החלל היוו השראה לתכנון החלל, בחירת הריצוף והתקרה. חללי המסעדה השונים מעוצבים במראה אלגנטי, תוך שימוש בעושר רב של פרטים, הכולל שולחנות המשלבים סוגי עץ שונים, ספות קטיפה כחולות, שלל אלמנטים מוזהבים וגופי תאורה מיוחדים. הגוון הירוק משתלב בכל פינה כצבע חי ודומיננטי הבא לידי ביטוי בחיפויי הקירות, הרהיטים והווילונות, ובמיוחד בצמחיה.

מסעדת 02, מלון ענבל. זאב ז'בוטינסקי 3 ירושלים

 

תפריט הממזג בין נוסטלגיה לביצוע והגשה עכשוויים. צילום: אפיק גבאי

 

הקו העיצובי משמר את אופיו וחזותו הקלאסית של המלון, תוך שילוב אלמנטים מודרניים. צילום: אפיק גבאי

 

המקום מעוצב במראה אלגנטי הכולל שימוש רב של פרטים, אשר יוצרים מראה מוקפד ומסקרן. צילום: אפיק גבאי

 

מסעדת ראנץ' האוס במלון ישרוטל ים המלח


מסעדת ראנץ' האוס בישרוטל ים המלח, היא למעשה מסעדה וותיקה ומוכרת החוזרת לפעילות לאחר מתיחת פנים והיעדרות של שנתיים. המסעדה ממוקמת לצד לובי המלון, פונה לאורחי המלון והסביבה, ומציעה חוויה קולינרית אל מול נוף מרהיב של ים המלח והרי אדום. ראנץ' האוס מעוצבת ברוח המסעדות האמריקאיות ונחשבת לתחנת חובה עבור קרניבורים. התפריט הייחודי כולל מנות בשר מגוונות לצד תוספות ומנות נוספות. במסעדה מגישים בשר מסוג אנגוס שחור המגיע ארצה כל הדרך מנברסקה, ונחשב בקרב יודעי דבר לטוב בעולם, וזאת בזכות אזורי הגידול הכוללים שטחים בעלי כמות רבה של עשב טבעי. לטובת עיצוב המסעדה נבחרה פלטת חומרים וצבעוניות אשר משתלבת בהרמוניה עם נוף המדבר שבחוץ. כך עוצב המקום בגווני חום אדמה וכתמתם, תוך שילוב אלמנטים בעץ היוצרים מראה טבעי.

ראנץ' האוס ים המלח. מלון ישרוטל ים המלח, טיילת עין בוקק

 

ראנץ' האוס ים המלח. צילום: אנטולי מיכאלו

 

חוויה קולינרית אל מול נוף מרהיב של ים המלח והרי אדום. צילום: אנטולי מיכאלו

 

תפריט המסעדה מציע בשר מנברסקה, הנחשב לטוב בעולם. צילום: אנטולי מיכאלו

 

צבעוניות וחומרים במראה חמים וטבעי המשתלבים עם נוף המדבר שבחוץ. צילום: אנטולי מיכאלו

 

עוד בנושא

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

נאמן למקור: מלון הבוטיק בכר האוס נותן חווית אירוח תל אביבית שונה


עם מבנה היסטורי, מיקום מנצח, חדרים יוקרתיים, ועיצוב שמכבד את העבר – מלון הבוטיק בכר האוס מחזיר אותנו לתל אביב של שנות העשרים בדרך הכי עכשווית שיש

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

יוצאים החוצה: הברים החדשים, המעוצבים והכי שווים שיש


מחמארה גרוזינית ועד בר קוקטיילים בלתי שגרתי בעיצוב שלקוח מתוך אגדה - אלו הברים החדשים שאתם חייבים להכיר

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

קטנות ומטריפות: חנויות הבוטיק שאתם חייבים להכיר


עיצוב מקומות בילוי ופנאי

טיפ טיפא: האשליות היפות מתגשמות


מזה כשני עשורים שטיפא ארטס מתאימה פתרונות יצירתיים עבור אדריכלים ומעצבי פנים, ומספקת לפרויקטים רבים אלמנטים ייחודיים שמשקפים את חזונם

תגובות

כתיבת תגובה