בניין ודיור

עיצוב מקומות בילוי ופנאי  //  לאכול בסטייל: 5 המסעדות הכי מעוצבות בתל אביב

לאכול בסטייל: 5 המסעדות הכי מעוצבות בתל אביב

אירועי לילה לבן מעוררים לא מעט תיאבון על הדרך ואם כבר ניגשים להשתיק את הקיבה, אז לפחות לעשות את זה בסטייל

מאת: שי קפלנסקי צילום:


בלילה הלבן משוטטים המוני אנשים ברחובות תל אביב, עוברים ממבנה למבנה ובין מופעים וגלריות, חלקם לכאן וחלקם לכאן, אבל כמעט ואין איש שלא עוצר לאכול משהו על דרך. התייר צועד על קיבתו, את זה כולם יודעים מזמן, אבל אם הוא עושה את זה בלילה הלבן שלפחות יהיה קצת סטייל בעניין.
 
מאות ואולי אלפי מסעדות יש בתל אביב ורבות מהן טובות ויפות. לכבוד אירועי לילה לבן 2011 בחרנו עבורכם חמישה מקומות שמשלבים בין יופי עיצובי, ייחוד והצטיינות גסטרונומית וצירפנו המלצות על אירועים בסביבה ועל מנות שאכלנו בהן ואהבנו במיוחד. הנה הן לפי סדר האלף-בית.
 
אורנה ואלה

למה? בזכות הצבעים – לבן על לבן.
 
"אורנה ואלה" הפכה מזמן למוסד תל אביבי, שלא לומר שנקינאי, והונצחה בספר מתכונים פופולרי ואפילו בסרט ("הבועה" של גל אוחובסקי ואיתן פוקס). העיצוב של המסעדה, אם אפשר לדבר עליו כעל עיצוב, הוא אחד המקוריים בעיר – דווקא בזכות העובדה שהוא פשוט לא קיים. המסעדה כולה צבועה בלבן, והשולחנות כולם מכוסים במפות לבנות, הרצפה מכוסה בריצוף טרצו שגרתי של פעם. הכל, כדי שלא לגנוב את העין מהמנות המרהיבות שיותאות מהמטבח. לא פלא שלא מעט תל אביביים בעלי שם הפכו את המקום לפינת העבודה והרגיעה היומית שלהם.
 
המטבח: ים תיכוני עם השפעות מהעולם. אתם חייבים לאכול: את לביבות הבטטה.
אם אתם כבר בסביבה: למה שלא תעשו סיור בשדרות רוטשילד ותהנו מ- 50 בתי הבאוהאוס שהעירייה בחרה להאיר.
 
אורנה ואלה, שינקין 33, תל אביב. טל' 057-9443032
 
 
 אין יותר שינקין מזה. אורנה ואלה.
 
יועזר בר יין

למה? בזכות מבנה הקשתות המרהיב והנון-שלנטיות העיצובית.
 
למרות שהיא לא מסוגננת או מעוצבת באמצעים קונבנציונליים, נכנסת מסעדת יועזר בר יין בכיכר השעון ביפו הישר לרשימה שלנו. הסיבה: מבנה הקשתות העתיק שבו היא שוכנת והנון-עיצוב הלקטני שלה. המבנה ששימש בעבר לאחסון תפוזים לייצוא דרך נמל יפו ומסעדה טריפוליטאית מואר באור נרות, שהפיח שהם יוצרים ניכר על הקירות, ובגופי תאורה מינימליים, השולחנות והכסאות נאספו משוק הפשפשים הסמוך ובר היין הגדול הם התפאורה המושלמת לכמה מהמנות והיינות הטובים ביותר שתמצאו בעיר.
 
המטבח: צרפתי מושחת וקלאסי. אתם חייבים לאכול: ניוקי פורצ'יני עם כמהין, יודל'ך – פרוסות אנטריקוט בציר שבושל במשך 3 ימים.
אם אתם כבר בסביבה: למה שלא תלכו לשמוע את טריפונס וחברים בגן הפסגה.
 
יועזר בר יין, סמטת יועזר איש הבירה 2, כיכר השעון, יפו. טל' 03-6839115

טריטוריה עצמאית בלב יפו. יועזר בר יין (צילום: דן פרץ).

ננוצ'קה


למה? בזכות האווירה הבוהמיינית הפרועה.
 
הרבה לפני שבעלת הבית הייתה ננה שכולם מכירים מ"מחוברות" היו "ננוצ'קה" ולפניה "ננה בר" מקומות שהתפרסמו בעיר באווירה פרועה ובוהמיינית ובאוסף משגע של ציורים, עבודות אמנות וכלים שמשלבים בטבעיות בין אמנות מודרנית לתפאורה של בית גרוזיני מסורתי. האוכל הגרוזיני המסורתי שנעשה על ידי בשלניות בנות העדה רק מוסיף לאווירה המחשמלת וכך גם האלכוהול והמוזיקה המצויינת.

המטבח: גרוזיני. אתם חייבים לאכול: חינקלי שהם כיסונים ממולאים בשר או גבינות ופחאלי שהיא מנת אנטיפסטי גרוזינית.
אם אתם כבר בסביבה: למה שלא תקפצו למתנ"ס נווה צדק ותשתתפו בערב אימפרוביזציה של סיפורים תל אביביים.
 
ננוצ'קה, לילינבלום 30, תל אביב. טל' 5162254–03

האווירה בחינם. ננוצ'קה.
 
רדיו רוסקו

למה? בזכות החצר הנעימה.
 
"רדיו רוסקו" הוקמה על ידי שניים מהמסעדנים עתירי הזכויות של תל אביב – השף מנה שטרום, שהפיצות והפסטות שלו נודעו ברחבי הארץ, והמסעדן שאול טבת שאחראי על מסעדת "סטפן בראון" המצליחה. את המסעדה שלהם בחרו השניים להקים בחצר יפה בלב רחוב אלנבי שהכניסה אליה אינה מרמזת על הקסם שמהלך בה. העיצוב במקום חם עם השפעות איטלקיות וים תיכוניות מובהקות והשילוב של הפאטיו המקסים עם האוכל הנהדר הופכים את לילות הקיץ התל אביביים לנעימים הרבה יותר.

המטבח: איטלקי וחצוף. אתם חייבים לאכול: פיצה מרגריטה עם רוקט ופרמג'נו.
אם אתם כבר בסביבה: למה שלא תלכו לשמוע מוזיקה יהודית בבית הכנסת הגדול.
 
רדיו רוסקו, אלנבי 97 ,תל אביב. טל' 03-5600334
 

הלילות כאן נעימים יותר. רדיו רוסקו (צילום: הילית כדורי)
 
 
רוטשילד'ס קיטשן

למה? כי זו הפינה הכי יפה של עיר הלבנה, מול שדירות רוטשילד האופנתיות.
 
אי אפשר לדבר על רוטשילד'ס קיטשן בלי לדבר על המיקום המנצח שלה בפינת הרחובות מזא"ה ורוטשילד מול הבתים היפים בתל אביב והשדרה ההומה שמספקת הצצה להווי החיים של צעירי העיר. המסעדה עצמה עוצבה על ידי המעצב ירון טל בקו חם ונעים שמשלב בין אלגנטיות צרפתית לנוחות אמריקאית בגווני לבן, חום ושחור ונהנית מחלונות לבנים וגדולים שפונים בדיוק אל המקום הנכון בעיר.
 
המטבח: ים תיכוני מודרני. אתם חייבים לאכול: שרימפס שלם על הפלאנצ'ה עם ריזוטו אבוקדו וסירופ סלקים.
אם אתם כבר בסביבה: למה שלא תעצרו להקשיב לאחד ממופעי המוזיקה בשדירה.
 
רוטשילד'ס קיטשן, שד' רוטשילד 73, תל אביב. טל' 5257171–03


בקבוק יין מול השדירה זה כל מה שצריך בלילה קיצי. רוטשילד'ס קיטשן.

 
מכירים עוד מסעדות מעוצבות בתל אביב? ספרו לנו בתגובות

 

עוד בנושא

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

יוצאים החוצה: הברים החדשים, המעוצבים והכי שווים שיש


מחמארה גרוזינית ועד בר קוקטיילים בלתי שגרתי בעיצוב שלקוח מתוך אגדה - אלו הברים החדשים שאתם חייבים להכיר

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

קטנות ומטריפות: חנויות הבוטיק שאתם חייבים להכיר


עיצוב מקומות בילוי ופנאי

טיפ טיפא: האשליות היפות מתגשמות


מזה כשני עשורים שטיפא ארטס מתאימה פתרונות יצירתיים עבור אדריכלים ומעצבי פנים, ומספקת לפרויקטים רבים אלמנטים ייחודיים שמשקפים את חזונם

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

לקחת פסק זמן: מנוחה בטוסקנה הישראלית


רשמים מביקור במלון 'פסטורל' הממוקם בכפר בלום: שלושה ימים של חוויה בלתי נשכחת המלווה במטעמי שף, מוסיקה, הרצאות, טיפולי ספא מפנקים ואפילו שחיה וכושר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *