כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב מקומות בילוי ופנאי  //  לעצב מסעדת חוף בראש אחר

לעצב מסעדת חוף בראש אחר

עם אלמנטים של ים או בלי? עם חלון פנורמי ענק או דווקא חלל פנימי מיוחד? על השאלה הזו ענו בעיצוב החדשני של מסעדת בויה. בואו לסיור

מאת: שני הררי צילום:


 אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 
עיצוב של מסעדת חוף הוא לא דבר טריוויאלי או מובן מאליו. אם תחשבו על זה רגע, יכול מאוד להיות שהוא גם יראה לכם בכלל מיותר. כי הרי, למה בכלל להתאמץ על עיצוב של חלל מסעדה כשהיא ממוקמת מול אלמנט עיצובי מושלם כמו חוף ים? איך אפשר בכלל להתחרות בקצף הגלים, בשקיעות ובקו האופק? באמת, בהרבה מסעדות ומקומות בילוי לאורך החוף מעדיפים להשאיר את מרכז הבמה לנוף מצד מערב, ללכת על סטייל עיצובי פשוט ובלתי מתיימר בעליל ולסמוך על תחושת הקלילות הבלתי מחייבת של המיקום אל מול הים. לצד מסעדות החוף הזרוקות והשאנטיות, ישנן גם לא מעט מסעדות, או ליתר דיוק מעצבים של מסעדות, המתייחסים לים ולחוף הסמוך כאל "קיר רביעי", כלומר, כאל אלמנט קבוע שיש להתייחס אליו, אבל הוא אינו הדומיננטי ביותר בחלל. 
 
במתחם נמל תל אביב ישנם לא מעט מסעדות, בתי קפה ובארים, ורובם נמנים על הסוג השני – זה שמעוצב בקפידה, אבל מי שירחיק עד צפון הנמל, לנקודה הסמוכה לשפך הירקון, יגלה הפתעה עיצובית חדשה ומרעננת –  מסעדת "בויה" הותיקה שינתה לאחרונה את פניה, השתפצה והתעצבה מחדש ובמסגרת המייק אובר הכללי – גם תפריט המסעדה עבר עדכון ועיצוב מחודש. 
 
 
על העיצוב החדש של "בויה", ששוכנת בהאנגר מקורי של הנמל על שפת המים, אחראי האדריכל ומעצב הפנים גד הלפרין שבחר שלא לפנות לכיוון העיצובי המתבקש של מסעדת-חוף בהירה וים תיכונית אלא דווקא להעניק לחלל אפיל תעשייתי-מתוחכם, המנצל היטב, מבחינת גבהים ופרופורציות, את עובדת היותו ממוקם בתוך האנגר. למרות האופי האורבני שהעניק הלפרין למסעדה הוא נותן בה מקום של כבוד לים הסמוך. בזכות חלונות הזכוכית הגדולים הפונים מערבה, הים תמיד נוכח בחלל ודווקא הפער בין החלל הכהה והמודרני לבין הטבע הפשוט, בין השיקיות של מסעדה גדולה ואופנתית לבין הנינוחות של חוף הים, הופך את האווירה במסעדה למקורית ומפתיעה. 
 
מבין האלמנטים הבולטים בחלל המסעדה- שולחנות העץ הכהים והגדולים, קיר הלבנים מפירוק, הארגזים הישנים המסודרים לגובה קירות נוספים, מושכים את תשומת הלב בעיקר גופי התאורה הענקיים שעיצב דדי שי. מעבר להיותם מרשימים ומדהימים בגודלם הקיצוני, הודות לפסי הפורניר הדקיקים המרכיבים אותם, הם מפזרים את האור באופן שמדמה קרני שמש, מה שהופך את התאורה במסעדה למאוד רכה ואת השהייה והאכילה בחלל לנעימה במיוחד. גופי התאורה הגדולים תורמים גם לתחושת האינטימיות ומשנים ומטשטשים את פרופורציות הגובה בחלל. 
 
 
 
 
אלמנט נוסף שמטשטש את מימדי החלל ותורם לתחושת האינטימיות של הסועדים הוא הבר הגדול והעגול, שממוקם פחות או יותר במרכז המסעדה, בקיר המקביל לחלונות הגבוהים הפונים מערבה. הצורה האליפטית של הבר, והמבנה המעוגל של מדף המשקאות התלוי מהתקרה מעליו, שוברים את הרצף המלבני של מבנה ההאנגר והשולחנות המלבניים, ומחלקים את חלל המסעדה באופן לא רשמי לכמה אזורים- מימין לבר, משמאלו וסביבו, כך שעל אף גודלה של המסעדה וריבוי השולחנות ומקומות הישיבה הסועד לא מרגיש שהוא נמצא בהיכל עצום ומנוכר. 
 
 
ההצלחה של העיצוב החדש של "בויה" ושל הגישה המקורית למושג "מסעדת חוף" מתבטאת, בסופו של דבר, בתחושה הראשונית המתקבלת עם הכניסה למסעדה, בכל שעה משעות היום- תחושה קלה של אסקפיזם, של הפתעה ובעיקר- רצון להישאר ולהתרווח מול אחד השולחנות. עלינו זה עובד.
 
object(WP_Post)#18283 (24) { ["ID"]=> int(297786) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 04:16:39" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:16:39" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(3) "234" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(8) "234-1004" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 04:16:39" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:16:39" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(297785) ["guid"]=> string(55) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/234.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

object(WP_Post)#18285 (24) { ["ID"]=> int(297787) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 04:16:39" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:16:39" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(3) "403" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(8) "403-1591" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 04:16:39" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:16:39" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(297785) ["guid"]=> string(55) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/403.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

עוד בנושא

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

בין המשקולות: חדר כושר באווירה אורבנית


עיצוב חדר כושר הוא אתגר לא פשוט, שמצריך חלוקת חלל מדויקת, עמידה בתקנים והרבה מחשבה על חוויות המשתמש. חדר הכושר הזה הצליח לעמוד בכל המשימות והוא אפילו עושה חשק להתאמן

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

המלון שמפגיש בין עבר להווה


בתקופה העות'מנית המבנה הזה שימש כבית המכס. היום ניצב שם מלון סופיה, שמצליח לשלב בין יסודות עתיקים לקו עיצוב עכשווי

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

כפר הנופש שהביא את מקסיקו לאילת


החופש הגדול שוב איתנו, וזה בדיוק הזמן לקבל הצצה לכפר הנופש החדש U SPLASH RESORT של פתאל, שמצליח להיות גם מלון, גם פארק מים, וגם נווה מדבר באווירה מקסיקנית

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

מכוונים את הזרקור: היכרות עם המעצב גיא סירוטה


סביר להניח שכבר יצא לכם לאכול במסעדה שהוא עיצב או לקנות בחנות שהוא תכנן. עכשיו זה הזמן שתכירו את המעצב גיא סירוטה

תגובות

כתיבת תגובה