כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב מקומות בילוי ופנאי  //  עיצוב עם בשר

עיצוב עם בשר

אלמנטים אמריקאיים, צרפתיים וברזילאיים חברו יחד בעיצוב "אוונגרד", מסעדת-בר קליפורנית ברחוב אבן גבירול בתל אביב

מאת: מירי אלזון צילום: יהונתן רשליין


"רציתי לתת למקום קצב ודינמיקה של מסעדת דיינר אמריקאית יחד עם בר לילי אופנתי" אומרת אילנה וייצברג על "אוונגרד", מסעדת-בר קליפורנית, שעיצבה ברחוב אבן גבירול בתל אביב. וייצברג, אדריכלית בוגרת המכון הטכנולוגי, ילידת ברזיל, מתחברת למושג הקצב באופן טבעי. את הקצב ואת הדינמיקה הנכונים למקום, הפועל עד לשעות הלילה המאוחרות, היא מצאה בתכנון אזורי ישיבה שונים הנחשפים בהדרגה ובמגוון של חומרים וצורות גיאומטריות שיוצרים משחקים של השלמות וניגודים בחלל.

"ההשראה לעיצוב המקום לקוחה מהעיצוב האמריקאי הקלאסי המשופע בעץ כבד ובריפודי עור", אומרת וייצברג. "את הסגנון האמריקאי ניסיתי לעדן בשילוב של חומרים נוספים, בבחירה רעננה של צבעים ואפילו באלמנטים הקורצים לכיוון העיצוב היפאני ומסעדות הסושי, כמו בגופי התאורה האדומים".

 "רציתי לשבור מעט את תחושת הסגירות של החלל, וליצור מעין מרפסת שהיא מקום מושלם לאדניות הצמחייה הטבעית. במקום עציצים מפוזרים במקומות שונים החלטנו לבנות אדניות קבועות שממוקמות מאחורי הספסל הארוך ומשתלבות באופן אינטגרלי עם המקום"

העיצוב של מסעדת "אוונגרד" מתחיל כבר מן הרחוב. חזית שקופה עם דלפק-בר ארוך ושער עץ גבוה ומרשים במרכזה, שחוצה את קיר הזכוכית ונכנס פנימה. החלל הנתון, שבגלגולו הקודם שימש אולם לתצוגת מטבחים, מורכב משני מפלסים שונים בצורתם. מפלס הכניסה הוא חלל ריבועי וגבוה. עמוד התמך העגול שבחלל זה שימש את וייצברג כציר מחוגה. מסביב לו, בגבהים ובמרחקים שונים, תוכננו הפונקציות השונות של המפלס: בר המשקאות, עמדת המלצרים המעוגלת, המדרגות העולות לקומת הגלריה והמרפסת העגולה המשקיפה מן הגלריה אל המסעדה ואל שולחנות הסועדים.

ממפלס הכניסה יורדים כמה מדרגות אל חלל ארוך ונמוך יותר שבסופו המטבח. את החלל הארוך חילקה המעצבת לשני אזורי ישיבה  המתפרשים לכל אורכו. האחד מעוצב כמו בדיינר אמריקאי – גומחות אינטימיות של ספסלי עור רכים הפונים זה אל זה. השני מעוצב כאזור  ישיבה צרפתי – ספסל ארוך ומולו שורת שולחנות וכיסאות.

בחלל הארוך והסגור נפתחה שורת חלונות מלבניים ומוארים היוצרים אשליה של אור טבעי. "רציתי לשבור מעט את תחושת הסגירות של החלל", אומרת וייצברג, "וליצור מעין מרפסת שהיא מקום מושלם לאדניות הצמחייה הטבעית". בקשתו של בעל המסעדה לשלב את הצמחייה בעיצוב החלל הציבה לפני וייצברג אתגר לא פשוט. "במקום עציצים מפוזרים במקומות שונים החלטנו לבנות אדניות קבועות שממוקמות מאחורי הספסל הארוך ומשתלבות באופן אינטגרלי עם המקום". אלו הוסיפו, בין השאר, נופך אקזוטי ותחושה ביתית וחמימה.

בעזרת מראות ארוכות הדגישה המעצבת את מבנה החלל. בפלס הכניסה הגבוה מופיעה מראה מלבנית וארוכה המכפילה את גובה החלל ומשקפת את מרפסת הגלריה העגולה ואילו במפלס התחתון נתלתה מראה צרה וארוכה לכל אורך גומחות הישיבה

כדי לאחד את שני המפלסים השונים בחרה המעצבת בכמה צורות גיאומטריות ובקבוצת גוונים חמים ואלגנטיים שחוזרים ומופיעים בעיצוב אלמנטים שונים בחלל המסעדה. מעקה מתכת מוזהב, המעוצב כשרשרת טבעות עדינה, תוחם את מרפסת הגלריה וממשיך במעקה המדרגות היורדות אל המפלס התחתון. קיר הבר מחופה בפסיפס מלבנים שחורים ומעליו מדף משקאות מלבני וארוך. גופי תאורה מלבניים עשויים פרספקס אדום מאירים את דלפק הבר הקדמי ואת גומחות הישיבה במפלס התחתון.

עם זאת, כדי לשמור על המתח ועל הדינמיקה של המקום קיבל כל חלל דגשים ייחודיים משלו בעזרת אלמנטים אופקיים ואנכיים. למשל, הבדלי הגובה בתקרת המבנה הארוך הודגשו במכוון באור אדום הבוקע מבין החריצים המוארכים. בעזרת מראות ארוכות הדגישה המעצבת את מבנה החלל. בפלס הכניסה הגבוה מופיעה מראה מלבנית וארוכה המכפילה את גובה החלל ומשקפת את מרפסת הגלריה העגולה ואילו במפלס התחתון נתלתה מראה צרה וארוכה לכל אורך גומחות הישיבה. שני גופי תאורה מלבניים וארוכים מעניקים גם הם אפקט דומה. הגופים עשויים עץ החתוך לדוגמאות מסוגננות שמהן בוקע אור אדום ורך.

תשומת לב רבה ניתנה גם לאזור המטבח והמבואה שממנה מוגשות המנות. את מבואת המטבח השאירה המעצבת פתוחה למחצה; משם עולים ריחות האוכל ונשמעים קולות שקשוק הצלחות והסכו"ם, שמוסיפים למקום צליל וקצב משלהם.

עוד בנושא

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

תופסים שקט – ביקור במלון הבוטיק VILLA SPACE


מלון הבוטיק VILLA SPACE במושב אמונים מציע חוויית אירוח אחרת ומזמין את האורחים ליהנות מלינה מפנקת, אוכל איכותי וניתוק חיוני מלחצי היומיום

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

בין המשקולות: חדר כושר באווירה אורבנית


עיצוב חדר כושר הוא אתגר לא פשוט, שמצריך חלוקת חלל מדויקת, עמידה בתקנים והרבה מחשבה על חוויות המשתמש. חדר הכושר הזה הצליח לעמוד בכל המשימות והוא אפילו עושה חשק להתאמן

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

המלון שמפגיש בין עבר להווה


בתקופה העות'מנית המבנה הזה שימש כבית המכס. היום ניצב שם מלון סופיה, שמצליח לשלב בין יסודות עתיקים לקו עיצוב עכשווי

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

כפר הנופש שהביא את מקסיקו לאילת


החופש הגדול שוב איתנו, וזה בדיוק הזמן לקבל הצצה לכפר הנופש החדש U SPLASH RESORT של פתאל, שמצליח להיות גם מלון, גם פארק מים, וגם נווה מדבר באווירה מקסיקנית

תגובות

כתיבת תגובה