כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב מקומות בילוי ופנאי  //  פוטו שופ

פוטו שופ

צילומי סטודיו לילדים היו מנת חלקם של המבוגרים בינינו הזוכרים את המקום הראשון בתל אביב שעוצב כולו למטרה זו

מאת: גילי אריאל, מגזין בניין ודיור צילום: סיון פרג'


אי אפשר לעצור את התקדמות הטכנולוגיה ולאלץ חובבי צילום לזנוח את המצלמות האישיות שלהם ולחזור לרומנטיקה של פעם, כשכל בני המשפחה התלבשו במיטב בגדיהם והלכו לסטודיו של פרג' להצטלם. עובדה בסיסית זאת ידועה לסיוון פרג', בנו של סמי פרג' מקים שושלת הצלמים בישראל, ובכל זאת הוא ואשתו ענת החליטו להשקיע בחנות הדגל של המשפחה שתכיל שלוש פונקציות: סטודיו לצילום, מעבדת פיתוח וחנות לאביזרי תצוגה ואחסון תמונות – ובמקרה הזה אלבומים אמיתיים "כמו פעם" ולא דיגיטליים.

בשלב הרעיון הראשוני, כשהקונספט עוד לא ממש גובש, חברו אליהם בהתלהבות רבה שתי בוגרות הקורס השנתי לעיצוב פנים של מכללת "בניין ודיור", מימי נורי וסנדרין בנימין.

מחלל אחד ששימש בעבר מספרה נתבקשו המעצבות ליצור שלושה חללים נפרדים המחוברים ביניהם, כשלכל חלל ייעוד שונה

שתי המעצבות הגיעו למקום ששימש בעבר מספרה. הן נתבקשו להפוך את החלל האחד שבו עמדות חפיפה לשלושה חללים נפרדים המחוברים ביניהם, כשלכל חלל ייעוד פונקציונלי משלו והכול מעוצב באווירה "של פעם" אך גם מודרני, נקי, מזמין, עם הרבה מקומות תצוגה ותחושת מרחב. על פניו נראה הדבר בלתי אפשרי, אולם התלהבותן והידע שרכשו אִפשרו להן לבצע את המשימה.

רצפת פרקט ואזכורים של קווי רטרו כשהלבן שולט ברהיטים נתנו את הרקע הכללי. שלא כמקובל, הן הציבו את דלפק השירות בפאתי החנות וברקע קבעו מדפים מוארכים שעליהם הציבו אוסף מצלמות ישנות ואלבומי עור יוקרתיים. את הדלפק הלבן עיטרו בקו אלכסוני המזכיר עיצובי רטרו. הכניסה לחנות מאלצת את הבאים לעבור על פני כוננית בעלת שני גבהים שעליה מוצבים אלבומים ומסגרות לתמונות, כשמצדה האחורי עמדת מחשב שבה יכולים הלקוחות לבחור בתמונות הרצויות להם. ממול לדלת החנות, שתי כניסות, אחת מהן מובילה לסטודיו לצילום, חלל מלבני גדול יחסית לשטח החנות, שבו ניצבים גופי תאורה מקצועיים, מצלמות וגלילת רקעים המותאמים לצילומים הנדרשים.
 

על פניו נראה שעיצוב המקום מחדש, על פי בקשות הבעלים הוא משימה בלתי אפשרית, אולם התלהבותן של המעצבות והידע שרכשו סייעו בידן

ארגון החלל של מעבדת הפיתוח היה בעייתי במיוחד. במקום לא גדול יחסית נדרשו המעצבות לתכנן מקום למכונות פיתוח שאי אפשר להצמידן לקיר ומקומות אחסון מאווררים לכימיקלים הנדרשים. נורי ובנימין עמדו במשימה – לא רק שהחלל הקטן הותאם בדיוק מרבי לגודל המכונה, הן מצאו גם מקום למטבחון קטן ולשירותים צמודים. את תחושת הקלסטרופוביה והאפשרות להסתכל על החנות גם כשטכנאית הפיתוח עומדת עם הגב לכניסה הן פתרו באמצעות מראה ענקית הניצבת על הקיר האחורי.
למראה הכללי של החנות העונה על כל בקשות הבעלים, הוסיף סיוון פרג' סדרת תמונות של תקריבי פנים של תינוקות המודפסים על קנווס בשני גוונים בלבד.

 

עוד בנושא

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

כפר הנופש שהביא את מקסיקו לאילת


החופש הגדול שוב איתנו, וזה בדיוק הזמן לקבל הצצה לכפר הנופש החדש U SPLASH RESORT של פתאל, שמצליח להיות גם מלון, גם פארק מים, וגם נווה מדבר באווירה מקסיקנית

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

מכוונים את הזרקור: היכרות עם המעצב גיא סירוטה


סביר להניח שכבר יצא לכם לאכול במסעדה שהוא עיצב או לקנות בחנות שהוא תכנן. עכשיו זה הזמן שתכירו את המעצב גיא סירוטה

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

מלון Artist: השילוב המושלם בין נופש לאמנות ישראלית


מלון בוטיק חדש ומסקרן נפתח בעיר תל אביב, ומציע הצצה לסצנת האמנות בענפה בעיר. המלון מוקדש לאמנות ישראלית מקורית, ומשלב בעיצובו יצירות של מיטב האמנים המקומיים

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

נאמן למקור: מלון הבוטיק בכר האוס נותן חווית אירוח תל אביבית שונה


עם מבנה היסטורי, מיקום מנצח, חדרים יוקרתיים, ועיצוב שמכבד את העבר – מלון הבוטיק בכר האוס מחזיר אותנו לתל אביב של שנות העשרים בדרך הכי עכשווית שיש

תגובות

כתיבת תגובה