בניין ודיור

עיצוב מקומות בילוי ופנאי  //  קוצ'ינה איטליה: מה מציעה המסעדה המדיאיטלקית הראשונה בישראל?

קוצ'ינה איטליה: מה מציעה המסעדה המדיאיטלקית הראשונה בישראל?

טאבון עצים עגול, גדול ומרכזי, אלמנטים עיצוביים מחומרים ממוחזרים ומיקום אסטרטגי בלב פארק רחב ידיים. מסעדת "סילו" המעוצבת והחדשה פותחת את שעריה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


המקום: סילו, מתחם לה פארק, חולון

השטח: 220 מ"ר בפנים, 400 מ"ר בחוץ

האוכל: איטלקי ים תיכוני

הכמות: 200 סועדים

העיצוב: הסטודיו של לטיסיה בלחוביץ'

 
האפקט המרשים של מסעדת "Silo", המסעדה המדיאיטלקית הראשונה בישראל, בניצוחו של השף רובי פורטנוי, מתחיל עוד לפני הכניסה. המסעדה ממוקמת בלב פארק רחב ידיים ומול אגם מלאכותי, וכשמטפסים אליה דרך המדרגות הרחבות, מתגלה נוף מרהיב של מתחם הבילויים החדש של העיר חולון, מתחם "לה פארק".
 
 
 
 
 
השם "סילו" נבחר עבור המסעדה בשל הדמיון החיצוני שלה לאותו מבנה חקלאי המשמש לאחסון זרעים. גם בפנים ניכרת ההשראה הזאת בעיצוב טאבון העצים העגול הענק, אשר נמצא בלב המסעדה וממלא את גובה החלל עד לתקרה. הטאבון כולו עטוף לוחות פח שעברו תהליך קורוזיה ייחודי, והם מחוררים בחלקם העליון כדי לאפשר לקרני האור לעבור דרכם וליצור אפקט מעניין על התקרה.
 
 
 
 
הסועדים במקום יכולים לבחור לשבת בשולחנות בפנים המסעדה, המעוצבים בעיגול מסביב לטאבון הענק, או לחלופין בשולחנות הפזורים במרפסת שבחוץ המשקיפה על האגם והמפל שלמטה. בכל מקרה, איפה שלא תבחרו לשבת, תמיד תרגישו עטופים בטבע, משום שגבולות הפנים והחוץ טושטשו באמצעות שימוש בסוככי עץ ובצמחיה עשירה המשתלשלת מהתקרה. גם קרני השמש שחודרות אל הפנים דרך החלונות נותנות הרגשה נעימה של "חוץ". 
 
 
 
 
עוד נקודה "ירוקה" היא השימוש החוזר בחומרים שונים  שנעשה במקום. תוכלו למצוא כאן תופי חברת חשמל המשמשים כשולחנות, אדנית עץ מרכזית שניתן לסעוד סביבה, אדניות מרזבים ואהילי עציץ. במרכז המסעדה מוצב לו שולחן נגרים מעץ מאסיבי, שעליו מונחים חומרי גלם ומיני מעדנים איטלקיים אותם תוכלו לרכוש הביתה ולהתנסות בבישול בעצמכם.
 
וההגשה עצמה? כאן כמעט ולא תמצאו צלחות לבנות סטנדרטיות, כי הגשת האוכל נעשית בכלים מיוחדים בעלי סטייל כפרי – פוקאצ'ות מהטאבון מוגשות במגשי פח עגולים, מלח ופלפל בקעריות קרמיקה בעבודת יד, סלטים בכלי אמייל וינטג'יים, מנות בצלחות זכוכית מעוטרות, עיקריות בתבניות חרס עגולות גדולות, המים מוגשים בבקבוקי וודקה צבעוניים ממוחזרים, ועל השולחן מונחים קנקני אמייל ובתוכם הסכו"ם והמפיות. וכל המכלול הזה יוצר חוויית אכילה של פיקניק איטלקי כפרי ונעים.
 
 
 
 
 



אוהבים אוכל איטלקי? הנה עוד כמה מקומות ששווה להכיר:
 
 

עוד בנושא

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

יוצאים החוצה: הברים החדשים, המעוצבים והכי שווים שיש


מחמארה גרוזינית ועד בר קוקטיילים בלתי שגרתי בעיצוב שלקוח מתוך אגדה - אלו הברים החדשים שאתם חייבים להכיר

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

קטנות ומטריפות: חנויות הבוטיק שאתם חייבים להכיר


עיצוב מקומות בילוי ופנאי

טיפ טיפא: האשליות היפות מתגשמות


מזה כשני עשורים שטיפא ארטס מתאימה פתרונות יצירתיים עבור אדריכלים ומעצבי פנים, ומספקת לפרויקטים רבים אלמנטים ייחודיים שמשקפים את חזונם

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

לקחת פסק זמן: מנוחה בטוסקנה הישראלית


רשמים מביקור במלון 'פסטורל' הממוקם בכפר בלום: שלושה ימים של חוויה בלתי נשכחת המלווה במטעמי שף, מוסיקה, הרצאות, טיפולי ספא מפנקים ואפילו שחיה וכושר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *