בניין ודיור

עיצוב משרדים  //  אי של שקט: קליניקה מרגיעה במרכז חיפה

אי של שקט: קליניקה מרגיעה במרכז חיפה

מרכז טיפולים לרפואה משלימה מוכרח להיות צבוע בגוונים מסוימים ולשדר תחושה של המון המון שקט. זה בדיוק מה שקרה כאן

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: עודד סמדר


אם היינו מבקשים ליצור רשימה של מקומות שמוכרחים לשדר תחושה של שקט ושלווה אז ללא ספק קליניקה שעוסקת ברפואה משלימה הייתה עומדת גבוה בראש הדף. הצורך בעיצוב קליניקה כזו באופן נכון הוא קריטי, וזו בדיוק המשימה אליה נקראה מעצבת הפנים יונית לאונר עדי כחלק מהרצון של שתי אחיות להקים את מרכז אסטרל Body&Mind לתחומי הגוף והנפש. 

 
המרכז, שממוקם בלב המושבה הגרמנית בחיפה במבנה טמפלרי ישן של כ- 60 מ"ר, הציב לא מעט אתגרים תכנוניים. האתגר הראשוני היה לשמור על מאפייני האזור והמבנה ובה בעת גם לעצב מקום בעל השראה, עם זהות עסקית ברורה, שתשקף את מאפייני המקום ותכליתו. המקום נחלק ל– 3 חללים עיקריים, כאשר הגדול מביניהם משמש כחלל המרכזי וממנו יוצאים לשני חדרים משניים ועדיין נשמרו גם המרחבים הפרטיים של המבקרים באמצעות כניסה נפרד לחדר הקאוצ'רית והעובדה שאת מבואת הכניסה ניתן לסגור בעת הצורך ולהפרידה מהחלל המרכזי. 
 
 
 
 
מבחינה פונקציונאלית, החלל המרכזי הוא חלל רב תכליתי, כאשר השימוש בפונקציות השונות נעשה בזכות מערכות ריהוט ותאורה מתוחכמות. החלל נחלק לאזור כניסה והמתנה, לעריכת סדנאות והרצאות ולטיפולי שיאצו ויש בו מטבחון קטן עם מקרר קטן נסתר בארון, ומקום לשיחות אישיות ואינטימיות בין מטפל ולמטופל.  
 
כחלק מתפיסת החלל ניתנו לכל חלל מאפיינים משלו, אך עם זאת נשמרה האחידות בכל החללים ובכל מקרה, כבר כשנכנסים למקום קשה להתעלם מהתקרות המעוגלות שחוזרות על עצמן בשלושת החללים. מול הכניסה הוצב קיר פוקוס עוצמתי מפנלים אנכיים, מעוצבים וחתוכים בדוגמת אורנמנטים והשפה הסימטרית החזקה ממקדת את עין הצופה בפרופורציות מדויקות ושיווי משקל צורני בין הפנל המרכזי לבין מה שמתרחש סביבו.  
 
 
 
 
רוצים גם משרד מעוצב?
מעצבי עסקים: לכל בעלי המקצוע
מעצבי פנג שווי: לכל בעלי המקצוע
 
 
רעיון הפנלים נמשך גם בחדר הקאוצ'רית כשכאן המטרה היא לאפשר למאומן להתרכז במאמן ולחוות חוויה של מיקוד, תוך אמונה ביכולת לשנות. כל זה נעשה תוך איזון בין היין ליאנג, בין קווים הישרים למעוגלים, בין האנכי  לאופקי – בין ארציות ורוחניות. בחלל הטיפולים, עוצב ספסל ישיבה שמשמש לאחסון והבמבוקים שנרכשו ונצבעו בלבן מקנים למקום תחושת ניקיון ורוגע.  גם כאן, כמו בחללים האחרים, בא לביטוי אותו תפר בין המישור האנכי והמישור האנכי וכאשר המטופל שוכב על מיטת הטיפולים, התאורה מתעמעמת והילה כחולה מלמעלה צובעת את התקרה הכיפתית.  
 
 
 
 
ההדומים שמוצבים בקליניקה מקשרים בין כל החללים במקום, ומאפשרים ניוד ממקום למקום על פי הצרכים המשתנים כשבחירת הצבעים במרכז, השייכים כולם לצ'קרות העליונות בגוף, אינה מקרית ותמצאו כאן גם טורקיז, גם תכלת ולבן וסגול כשלריצוף נבחר פרקט חום לבנבן. השימוש בקשת הצבעים נעשה בצורה עדינה והצבעים מעצימים אך אינם משתלטים על החלל ומי שיגיע גם בלילה יגלה שהמקום מוצף בגוון כחול כוכבים באמצעות תאורת לדים כחולה שמתחבאת מאחורי הפנלים. 
 
 
 

עוד בנושא

עיצוב משרדים

לופט, תעשייה, גבר, אישה: משרד עורכי דין צר ומתוחכם


כדי להתגבר על חלל פינתי וצר עם עמודים במרכזו, תוכנן משרד לזוג השותפים הנשוי עם שלל פתרונות יצירתיים. ניגודיות בין חומרי גמר חשופים לאלמנטים קלאסיים אלגנטיים מוסיפה סקרנות ועוצמה

עיצוב משרדים

בצוותא: כך מאכלסים משרדים מתחומים שונים תחת קורת גג אחת


אולם הרצאות רחב ידיים, אזור גלריה המחלק את החלל וגשר המשמש למעבר – חלל משרדים בכנות תוכנן ועוצב מחדש עבור צרכיהם של שני משרדים עם צרכים שונים בתכלית

עיצוב משרדים

חלל סבוך שהפך לחלל משרדים אלגנטי


פרזול שחור ודומיננטי, חלונות בלגיים ותקרות גבוהות, כך הפך לו חלל סבוך בבניין מגורים בחולון למשרד עורכי דין מוקפד ואלגנטי

עיצוב משרדים

התערבות פלסטית לחלל בעזרת אלמנטים בשחור ולבן


כיצד לוקחים חלל משרדי חנוק והופכים אותו לקליניקה מזמינה המשדרת שיק ומודרניות? עם הבעיה הזאת התמודדו בגבורה צוות המעצבים אשר פנו לתכנון קליניקה פלסטית בקרבת כיכר המדינה

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *