כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב משרדים  //  ארנון בירושלים

ארנון בירושלים

שני בתים ערביים עתיקים הוסבו למשרדי עורכי דין, תוך שילוב בין שמירה על הקיים והתאמה לדרישות הפונקציונליות

מאת: זהר וידן צילום: עמית גרון


משרד עורכי הדין יגאל ארנון ושות' גדל ומתרחב למבנים חדשים בירושלים,  ועולה הצורך להתאימם לתיפקודים המשרדיים.

בניגוד למשרד שבמגדלי עזריאלי בתל אביב, הנושא אופי מודרני וחדשני, בעיצוב המשרדים הירושלמיים, השוכנים בבתים ערביים בני מאה שנה, הושם דגש על ההיסטוריה התרבותית והאדריכלית של המבנים.

על השיפוץ, השימור והעיצוב אחראית האדריכלית דפנה ארנון שמנסה להתאים את החללים הגדולים והפתחים המרובים לצורכי משרד עמוס משפטנים ועבודה.

"כאשר אני מתכננת משרד בתוך בתים ישנים כאלה, אני לא יכולה, ולא רוצה להתעלם מהנוכחות האדריכלית החזקה של הקיים ומהקשרים ההיסטוריים של המבנה עצמו"

המבנה האחרון, ששיפוצו הסתיים רק לפני חצי שנה, נמצא בסמטת סלומון, והיה שייך בעבר למחלק הנוער של העירייה. רצפת האבן המקורית בתוך החלל המרכזי של המבנה וגם מחוצה לו נשארה כשהייתה, אך הורמה, והונחה מחדש אחרי שהקרקע תחתיה יושרה. הקמרונות בתקרה הישנה נשמרו, וניתן אפילו לראות בקשתות את הפגמים הקטנים והטקסטורה של הטיח המקורי.

"כאשר אני מתכננת משרד בתוך בתים ישנים כאלה, אני לא יכולה, ולא רוצה להתעלם מהנוכחות האדריכלית החזקה של הקיים ומהקשרים ההיסטוריים של המבנה עצמו" אומרת ארנון. החללים הגדולים חולקו למשרדים פנימיים מבלי לפגוע בצביון המקורי של המקום.

הקמרונות בחדר הקבלה המרכזי נקיים מתוספות, וכדי לפתור את בעיית התאורה נעשה שימוש בפרוז'קטורים עוצמתיים וחסכוניים של מטאל הלייט, המשמשים, לעיתים, לתאורת גנים ומבנים תעשייתיים, וכאן הם מאירים ומדגישים את הקשתות בתקרה.

כל הפתחים, חיצוניים ופנימיים כאחד, בפרופיל בלגי, והזכוכית בהם חצי שקופה וחצי אטומה, הן בכדי למנוע מהמולת הרחוב לחדור למשרד השקט, והן כדי לשמור על פרטיות בין המשרדים, וכל זאת מבלי לחסום את אור היום להיכנס. החדרים עצמם מעוצבים בסגנון חדיש יותר, אך מאופק, כיאה למשרד עורכי דין.

"חשוב לי להתאים את עיצוב הפנים למבנה, וכל מה שהוא נושא איתו, אך, בסופו של דבר, ולמעשה בתחילתו, מדובר במשרד שצריך להיות נוח למשתמש, וזה הכי חשוב"

על הרצפה הונחו שטיחים, על מנת ליצור שילוב מודרני יותר עם רצפת האבן הישנה, וכן כדי לאזן את האקוסטיקה הדרמטית, הנוצרת בשל התקרות הגבוהות. חדר הישיבות מעוצב באופן חמים וביתי באמצעות נברשת, המשתלשלת מהתקרה המקושתת, וספה שהוצבה ליד החלון.

בכל המשרדים קיים קו מנחה של שמירת אופי המבנה, תוך מתן פתרונות מתאימים לצרכים הפרקטיים של המשרד ויושביו.

במשרד הקרוב שברחוב ריבלין נעשה שילוב של שטיחים ורהיטי עץ דובדבן. החלל הגדול של אולם הכניסה חולק על ידי קיר זכוכית  לפינת קבלה ולחדר ישיבות, וגופי התאורה נמשכים בין שני החדרים ללא הפרעה, ויוצרים זרימה ותחושת המשכיות בחלל המחולק.

המנורות יוצרו במיוחד עבור המשרד (בעזרת חנות T.F אור בהרצליה ובייעוץ של מומחה לתאורה) כדי שיתאימו לחלל ולאווירה, שביקשה האדריכלית ליצור, והם נראים אף מהרחוב למטה. בקומה העליונה מחלקות מחיצות נמוכות את החדר לתאי עבודה, מבלי לפגוע בתחושת המרחב, ותוך התחשבות בעמודי הבניין המקוריים של המבנה.

ארנון מדגישה, כי המשרד משקיע משאבים ומחשבה יתרה בעיצוב הפנים של המשרדים, ומקפיד על תחזוקת המקום באופן שוטף. "חשוב לי להתאים את עיצוב הפנים למבנה, וכל מה שהוא נושא איתו, אך, בסופו של דבר, ולמעשה בתחילתו, מדובר במשרד שצריך להיות נוח למשתמש, וזה הכי חשוב" .

עו"ד אמנון לורך, שותף בכיר במשרד ושותף פעיל בהחלטות, הנוגעות לעיצוב המשרדים החדשים, מסכים, שבמשרדים הירושלמיים ובבתים הירושלמיים בכלל, יש נשמה, שקשה למצוא במקומות אחרים, וחשוב לשמר אותה תוך יצירת סביבת עבודה נוחה ונעימה. "אם אנשים אוהבים להיות פה, ושמחים להעביר את זמנם במקום העבודה, כולנו יוצאים נשכרים".

 

עוד בנושא

עיצוב משרדים

צחוק מהעבודה: משרד קליל בעיצוב הומוריסטי


עיצוב משרד פרסום הוא אתגר לא קטן, אבל עם הרבה יצירתיות והומור הצליחו המעצבות לתכנן משרד קליל שמתאים בדיוק לסגנון של החברה

עיצוב משרדים

פופים, כריות וטניס שולחן – תכנון משרד באווירה צעירה


יש משרדים רשמיים, יש משרדים קלילים, ויש כאלה שמצליחים להיות שילוב מנצח של שני העולמות. מבט על תכנון משרד ששם את אופי החברה מעל לכל

עיצוב משרדים

מודרני, קלאסי או כפרי? המשרד שהצליח לשלב סגנונות


אחרי שתכננה פרויקטים רבים לאנשים אחרים, התפנתה האדריכלית לעצב את המשרד הפרטי שלה. הקו שהנחה אותה היה שילוב סגנונות וחיבור הרמוני בין חומרים וצורות

עיצוב משרדים

להפוך שולחנות: שיפוץ משרד שאפתני


הצצה לשיפוץ משרד יסודי שהפך חלל מוזנח למרחב מרשים ויוקרתי שמשקף היטב את אופי החברה

תגובות

כתיבת תגובה