כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב משרדים  //  בקו הבריאות: משרד מואר ומרווח עבור חברת תרופות

בקו הבריאות: משרד מואר ומרווח עבור חברת תרופות

המשרד של חברת התרופות GSK הפך למרחב מואר, צבעוני וצעיר, עם חללי עבודה נוחים ושפע של מקומות אחסון

מאת: תוכן שיווקי צילום: עידן גור


הפרויקט: חברת התרופות GSK
המיקום: פתח תקווה
השטח:1000 מ"ר
תקציב: 4.5 מיליון
עיצוב פנים: מילו צדיק וניצן פינקלשטיין, סטודיו MILU

משרד חברת GSK

GSK היא חברת תרופות אשר חוקרת, מפתחת ומייצרת תרופות חדשניות, חיסונים ומוצרי בריאות צרכניים. "תהליך העיצוב של משרדי החברה טמן בחובו אתגרים רבים", מספרים בסטודיו העיצוב MILU. "בין היתר נדרשנו ליצור חללי עבודה ב- Open Space, להזרים אור טבעי לחלל עם תקרה נמוכה, ולשמור על האופי הייחודי של החברה לצד חדשנות וצבעוניות מודרנית".

מעל לכל, החזון שהוביל את העיצוב היה ליצור מרחב מואר. "לפני השיפוץ, משרד החברה היה מסודר כמו מבוך ומאד עגמומי", מספרים המעצבים ב-MILU. "בעזרת תכנון נכון ותאורה מתאימה, יצרנו חלל פתוח, מואר ונגיש". ואכן, כבר בכניסה לחברה, יצרו המעצבים מבואה נעימה ומוארת, שמקבלת את פני הנכנסים.

עמדת ההמתנה בכניסה לחברה

עוד בנושא

עיצוב משרדים

הרמוניה של גיאומטריה ידועה מראש: עיצוב משרד בתל אביב


אלמנט גיאומטרי מוביל שחוזר על עצמו יוצר בעיצוב משרד "דאדא" יצירה אמנותית הומוגנית. ביחד עם חומרים טבעיים וגוונים מונוכרומטיים מתאפיין העיצוב באלגנטיות מזמינה

עיצוב משרדים

השבט אמר את דברו: ג'ונגל אורבני לחלל עבודה נשי שיתופי


חלל עבודה שיתופי לנשות עסקים, יוצרות ומובילות דעה, "הפנתרה", תוכנן כג'ונגל אורבני עוצמתי עם צמחייה, עצי ג'ונגל וגוונים חמים ועזים המייצרים דרמה

עיצוב משרדים

גם יוקרתי וגם ביתי: עיצוב משרד עורכי דין בראש אחר


למול הנוף הירושלמי הקסום, שוכן משרד עורכי דין שמבקש להציג גישה עיצובית אחרת. במקום עיצוב משרד עורכי דין חמור סבר, המשרד הזה נהנה ממראה יוקרתי אך עם זאת ביתי וחמים

עיצוב משרדים

תודה לטבע: המשרד שנותן כבוד לחומרי הבנייה הטבעיים


אין דרך הולמת יותר לעצב משרד לחברת בנייה, מאשר לבסס את העיצוב על טהרת החומרים הטבעיים. עם שימוש בבטון, עץ, ברזל, זכוכית ואבן, המשרד הזה הוא חגיגה של חומרים, טבע ועיצוב

המעצבים מילו צדיק וניצן פינקלשטיין

מכניסים אור למשרד | תאורה: תומס תאורה

דרישה נוספת הייתה ליצור מקומות אחסון. "החברה מתעסקת עם כמות גדולה של מסמכים ולכן זקוקה למקומות אחסון רבים", מסבירים המעצבים. "המטרה הייתה ל'הסתיר את הבלגן', וליצור מקומות אחסון שיהיו חלק אינטגרלי מהעיצוב".

לטובת העניין, תוכנן פריט נגרות ייעודי לחפצי העובדים. "במסדרון הכניסה הראשי מיקמנו אלמנט מסגרות צבעוני ואינטראקטיבי המשלב בתוכו תאורה מובנית, פינות ישיבה ושידות אחסון עם מגירות לכל עובד".

מגירות האחסון לעובדים

עיצוב המסדרון

דגש חשוב הושם גם על חלוקת החלל. "החלל מסודר בצורה של Open Space, אבל יצרנו הפרדה בין אזורי העבודה השונים באמצעות מחיצות", מתארים מעצבי הפרויקט. "המיקום של המחיצות בסמוך לחדרים החיצוניים, גם מאפשר להכניס אור טבעי לחלל המרכזי".

בנוסף משולב בחלל הפתוח אלמנט תאורה מתומס תאורה שעוצב במיוחד כדי להסתיר את חיווטי החשמל המסורבלים, ולאפשר גובה תקרה מקסימלי.

המחיצות ואלמנט התאורה | תאורה: תומס תאורה

המטבחון וחדר ישיבות חצי שקוף | תאורה: תומס תאורה

מנעד הצבעים הרחב של מיתוג החברה אפשר למעצבים להשתולל עם הצבעוניות, ולייצר חלל צעיר ונעים לכלל העובדים. "הפרויקט דחף אותנו לצאת מהקופסא ולשלב חומרי חוץ לא שגרתיים", אומרים ב-MILU. "כך שילבנו קיר רעפים בחדרי הישיבות, כאלמנט דקורטיבי ומעניין".

רעפים בחדר הישיבות

לא מפחדים מצבע

סטודיו MILU פועל משנת 2006 ועוסק בעיקר בעיצוב ותכנון מסחרי. "התהליך העיצובי שלנו מתחיל בהבנת הלקוח שעומד מולנו, ובלמידת המוצר, המיקום וקהל היעד", מסבירים שם. "הגדולה שלנו היא ביכולת לדמיין כבר מההתחלה את הוויז'ן הסופי, ולהגיע לשם למרות האתגרים הרבים שבדרך. אנחנו גם מחפשים כל הזמן קונספטים חדשים ושונים שיתאימו ברמה הפונקציונאלית, ויהוו אמירה עיצובית בחלל".

לאתר של סטודיו MILU >>

רשימת ספקים חלקית:
תאורה – תומס תאורה
מחיצות – גלובל

חלל צעיר ונעים

ממבוך קודר למרחב נוח ומואר

תגובות

כתיבת תגובה