BVD

עיצוב משרדים  //  הצצה פנימה: המשרדים החדשים של גוגל בישראל

הצצה פנימה: המשרדים החדשים של גוגל בישראל

לכל אחד מהמשרדים העולמיים של ענקית החיפוש יש סיפור אחר אבל המשותף הוא הרצון ליצור חוויה שהיא הכי לא משרד. איך נראית התוצאה בחיפה? בואו לראות

מאת: חדווה אלמוז, עורכת מגזין בניין ודיור צילום: עוזי פורת


התכנון של משרדי גוגל בחיפה החל מתוך הבנה שסביבת עבודה חווייתית לא רק מנעימה את הזמן של העובדים במקום, אלא גם מעניקה השראה, מגבירה מוטיבציה ומקשרת בין העובדים. כך, לכל אחד ממשרדי החברה בעולם יש סיפור משלו ואת המשרדים המקומיים כאן תכננו אדריכל מיכי סתר ושירלי זמיר. השניים ביקרו בכמה משרדים של "גוגל" ברחבי העולם וגילו שמה שמקשר בין כל המשרדים הוא יצירת חוויה שממש לא מזכירה משרד, וכך החליטו לעשות גם כאן. 

בתכנון נבחרו ארבעה אזורי חוויה שונים זה מזה לכאורה, אבל שבכל זאת יש ביניהם קשר. הראשון הוא שפת הים, מקום שישראלים אוהבים מאוד לבלות בו ומצד אחד משרה שלווה ומצד שני מתקיימת בו פעילות פיזית אתגרית. האזור השני הוא הרחוב שמהווה מקום ציבורי, מלא תנועה, עם קירות מכוסים בגרפיטי, חוץ ופנים של בתים קטנים. השלישי הוא אזור של טבע שמתקשר אוטומטית עם הכרמל שמקיף את חיפה והאזור הרביעי, שמורכב מפונקציות ציבוריות של המשרד, נבחר להיות מיוצג על ידי הנמל העירוני של חיפה. 

 

כל אחד מהאיזורים האלו הותאם לפונקציונאליות אחרת. המחשבה על עבודה כיפית באיזור חווייתי הופנתה לאיזור של חוף הים ובו תוכננו חדרי ישיבות שממוקמים בתוך חושות מכוסות בקש ולצדם מקומות מפגש פורמליים פחות, שמסומנים על ידי גלשנים תקועים בתוך שטיח דמוי חול שנפגש עם שטיח דמוי גלי ים. באזור הרחוב יש חדרי ישיבות סגורים שנמצאים בתוך בתים קטנים, והמפגשים המזדמנים נערכים בתחנת האוטובוס כשהמדרכה עוצבה כשטיח בתצורת מרצפות רחוב. באזור הטבע מודגש הקשר עם הצמחייה, וחדר הישיבות שבו תחום על ידי במבוקים גבוהים ולאזור הנמל הובאו מכולות אמיתיות משומשות, שפורקו והורכבו מחדש ולכאן מגיעים העובדים לחלץ עצמות בחדר הכושר, לשטוף את המוח בחדר המשחקים ולהירגע בחדר העיסוי. 

אמנם יש גם בגוגל היררכיית תפקידים ברורה, אבל המיוחד בעיצוב הוא שממש לא היה צורך להדגיש את הנקודה הזו וכך נוצר משרד בלי ביטוי פיזי להיררכיה. ככה זה כנראה במקום עבודה שבו אנשים יודעים את מקומם ומעריכים אותו. בדיוק כמו בים, ברחוב או בטבע – כולם חיים עם כולם. מעורר קנאה.

 

בואו לסיבוב במשרד: 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד בנושא

עיצוב משרדים

לופט, תעשייה, גבר, אישה: משרד עורכי דין צר ומתוחכם


כדי להתגבר על חלל פינתי וצר עם עמודים במרכזו, תוכנן משרד לזוג השותפים הנשוי עם שלל פתרונות יצירתיים. ניגודיות בין חומרי גמר חשופים לאלמנטים קלאסיים אלגנטיים מוסיפה סקרנות ועוצמה

עיצוב משרדים

בצוותא: כך מאכלסים משרדים מתחומים שונים תחת קורת גג אחת


אולם הרצאות רחב ידיים, אזור גלריה המחלק את החלל וגשר המשמש למעבר – חלל משרדים בכנות תוכנן ועוצב מחדש עבור צרכיהם של שני משרדים עם צרכים שונים בתכלית

עיצוב משרדים

חלל סבוך שהפך לחלל משרדים אלגנטי


פרזול שחור ודומיננטי, חלונות בלגיים ותקרות גבוהות, כך הפך לו חלל סבוך בבניין מגורים בחולון למשרד עורכי דין מוקפד ואלגנטי

עיצוב משרדים

התערבות פלסטית לחלל בעזרת אלמנטים בשחור ולבן


כיצד לוקחים חלל משרדי חנוק והופכים אותו לקליניקה מזמינה המשדרת שיק ומודרניות? עם הבעיה הזאת התמודדו בגבורה צוות המעצבים אשר פנו לתכנון קליניקה פלסטית בקרבת כיכר המדינה

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *