BVD

עיצוב משרדים  //  זה לא סלון ולא מלון, זו קליניקה לכירורגיה פלסטית

זה לא סלון ולא מלון, זו קליניקה לכירורגיה פלסטית

אזור המתנה של מלון בוטיק, תאורה רכה, וילונות נשפכים והרבה נוף מטשטשים את תחושת המשרדיות במרפאה לכירורגיה פלסטית ומחזקים את המראה הביתי החמים

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


משרד זה משתתף בנבחרי השנה של אתר בניין ודיור 2018-19 – הצביעו כאן  

 

מטרת המתכננות הייתה ליצור תחושת מקצועיות ויוקרה שתרגיש כמו בית

 

 

הדיירים: 2 רופאים, 2 מתאמות, 2 עמדות קבלה

מיקום: מידטאון תל אביב, רחוב מנחם בגין

השטח: 108 מ"ר

התקציב: כמיליון שקלים 

אדריכלות, עיצוב פנים והום סטיילינג: חגית משיח אלון וזהבית נחום

 

להצבעה לכל הפרויקטים המשתתפים בנבחרי השנה של בניין ודיור


כמו בתכנון דירה, התחיל שיפוץ הקליניקה לכירורגיה פלסטית – ד”ר נועם חי עם הכנת רשימה קפדנית של צרכים, ולאחר מספר סקיצות, נבחר התכנון המנצח. האתגר היה לייצר מספיק חדרים ופרטיות, אך יחד עם זאת לשמור על כניסת הנוף פנימה בלי לייצר תחושת עומס. כמו כן היה על המתכננות להתמודד עם קורה תקרתית שחוצה את החלל באלכסון ומייצרת גבהים שונים.

 

 

עוד מרפאות מעוצבות:

צבעי פנדה: כך מעצבים מרפאה לילדים

ברגוע: קליניקת טיפולים ברוח הזן

לילדים עם סטייל: קליניקה מזמינה ברעננה

 

 

בעל המקום ביקש לתכנן מרפאה שתשדר מקצועיות ויוקרה, אך תעטוף את הנוכחים בה בחמימות כמו בבית, ולכן היה ברור שתכנון הקליניקה יאפשר להופך אותה בקלות לחלל אירוח.

 

תקרה מאריחים פריקים: יהודה – תקרות אקוסטיות, גופי תאורה: ריג'נט

 

תכנון וביצוע שידה: Vicious Gallery

 

כבר בכניסה לקליניקה מתרשמים מתחושת היוקרה שעוטפת את החלל המרכזי באור רך. דלפק הכניסה תוכנן ונצבע בצבע אפור כחול, אשר נותן עומק נוסף. מנורות נתלו מלמעלה על רקע הארון האחורי, כדי להעניק מראה של תכשיט המוסיף אלגנטיות וחמימות.

 

הנוף נכנס פנימה ללא תחושת עומס

 

מנורות מעל דלפק הכניסה במראה תכשיט. גופי תאורה: טורקיז, פרופילים: דקור סטאר

 

הקירות נצבעו בגוון בהיר חם, תוך שילוב פרופילים דקורטיביים עדינים של ריבועים ופס הפרדה ליצירת מראה קלאסי. הרצפה חופתה באריחים דמויי בטון מוחלק, ואילו התקרה תוכננה באריחים פריקים עדינים בעלי גדלים שונים לטשטוש תחושת ה"משרדיות". גופי התאורה ששולבו בה נראים כמו המשך התקרה. התאורה הרכה כוללת תאורה ממוקדת ותאורה שוטפת ליצירת מספר תרחישים.

אזור ההמתנה נראה כמו לקוח מחדר מגורים במלון בוטיק עם שידה שחורה מברזל בשילוב מראות (Vicious Gallery – אורלי בן סימון), וילונות לבנים נשפכים (יניב פארי), ספה שחורה וכורסאות בגוון אוף ווייט (Vastu), שטיח אפגני אפור (ג'וזפין), שולחנות קש בשילוב זכוכית (סיאם) ותמונות אמנותיות – וכל זה עטוף בנגיעות של ירוק. 

 

פרופילים דקורטיביים ונגיעות של ירוק

 

תמונות אמנותיות באזור ההמתנה נעשו בהזמנה מחו"ל

 

מטעמים פרקטיים חופו חדרי היועצות בפרקט למינציה אלון, וצורת הנחה שנבחרה היא פישבון. הפרופילים הדקורטיביים והווילונות הרכים חוזרים גם בחדרים הללו.

 

 

 

חדר הטיפולים קיבל את הנוף משני הכיוונים, וכיסא הטיפולים נקבע במרכז החדר כאשר הקירות חופו בחלקן בטפט ובמראות. התאורה שנבחרה מותאמת לצורכי החדר. יחידת הנגרות מחופה בשיש דקטון בהיר, והקיר מחופה באריחי שברון בהירים ורובה אפורה ליצירת ריבודיות ועומק נוסף.

 

פרקט למינציה נבחר מסיבות פרקטיות

 

 

חדרי הרופאים כוללים ריהוט יוקרתי, שולחן בחיפוי עור שחור, יחידות כיור בכרום כולל שיש דקטון שחור וחיפוי שברון תואם. תאורה תואמת נתלתה מעל שולחנות העבודה. בחדרי הרופאים ובחדר טיפולים טושטשה תחושת ההימצאות בקליניקה מתוך רצון לשדר חמימות וביתיות ולחזק אותה.

 

דלת מקשרת בין חדר הטיפולים לחדר הרופא

 

 

שיש דקטון שחור וחיפוי שברון תואם

 

 

 

רשימת ספקים חלקית:

ריהוט ואקססוריז: טורקיז בית יצחק, שכטר פרויקטים, Vastu, Vicious Gallary

נגרות: נגריית אצטרובל 

קבלן: אבן השדה 

תאורה: טורקיז, Regent Lighting

חיפויים: Mody, גולדשטיין טפטים

וילונות: יניב פארי

פרופילים: דקור סטאר

תקרת אריחים פריקים: יהודה – תקרות אקוסטיות

מחיצות ודלתות: ברבי טק

מפקח: גרשון חריטן

 

 

עוד בנושא

עיצוב משרדים

לופט, תעשייה, גבר, אישה: משרד עורכי דין צר ומתוחכם


כדי להתגבר על חלל פינתי וצר עם עמודים במרכזו, תוכנן משרד לזוג השותפים הנשוי עם שלל פתרונות יצירתיים. ניגודיות בין חומרי גמר חשופים לאלמנטים קלאסיים אלגנטיים מוסיפה סקרנות ועוצמה

עיצוב משרדים

בצוותא: כך מאכלסים משרדים מתחומים שונים תחת קורת גג אחת


אולם הרצאות רחב ידיים, אזור גלריה המחלק את החלל וגשר המשמש למעבר – חלל משרדים בכנות תוכנן ועוצב מחדש עבור צרכיהם של שני משרדים עם צרכים שונים בתכלית

עיצוב משרדים

חלל סבוך שהפך לחלל משרדים אלגנטי


פרזול שחור ודומיננטי, חלונות בלגיים ותקרות גבוהות, כך הפך לו חלל סבוך בבניין מגורים בחולון למשרד עורכי דין מוקפד ואלגנטי

עיצוב משרדים

התערבות פלסטית לחלל בעזרת אלמנטים בשחור ולבן


כיצד לוקחים חלל משרדי חנוק והופכים אותו לקליניקה מזמינה המשדרת שיק ומודרניות? עם הבעיה הזאת התמודדו בגבורה צוות המעצבים אשר פנו לתכנון קליניקה פלסטית בקרבת כיכר המדינה

תגובות

קליניקה יפהפייה!
קליניקה שמשגרת חום ויוקרה! שאפו לעוסקים במלאכה!

זה חוקי?
לקחו דירה במגדל והפכו לקליניקה. האם יש היתרים מהעיריה?

עיצוב מרהיב ביותר.
עיצוב מרהיב ביותר. קליניקה לעשירים בלבד.

מרשים!!!!!!

ככה נארה המרפאה של הרופא שיניים שלי

מהמם!

לא מושלם!
הריצוף גרניט נראה מלוכלך והתקרה מזכירה לנו שזה משרד. תיקון: ריצוף אחיד ללא גוון משתנה שיוצר מראה נקי, ובתקרה פנלים בצורות חופשיות יותר מאשר המרובעים.

באמת מושלם. עבודה נדירה! הפתעה ממש.
שלמות מכל בחינה. קלאסה, יוקרה. כבר חשבתי בצער שלא יודעים לעבוד ככה בארץ. כל הכבוד לכל העוסקים במלאכה. רעיון כביר לעשות את הקליניקה כמו דירת פאר, כמו בית, להרגשת נוחות מקסימלית. ציון לשבח גדול!

עיצוב (ה)פנים כאן יקר. תכיני את הארנק
רק המרצפות בטון האלה במסדרון לא משתלבות ומורידות ערך

שלמות !! שאפו גדול למעצבות המוכשרות

נייס

נאה. למעט הריצוף - גרניט פורצלן :(

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *