כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב משרדים  //  חלל סבוך שהפך לחלל משרדים אלגנטי

חלל סבוך שהפך לחלל משרדים אלגנטי

פרזול שחור ודומיננטי, חלונות בלגיים ותקרות גבוהות, כך הפך לו חלל סבוך בבניין מגורים בחולון למשרד עורכי דין מוקפד ואלגנטי

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


לבחירת המשרד שיזכה בתואר נבחרי השנה 2019-20 – לחצו כאן
הצביעו ואולי תזכו בלילה במלון FABRIC

חלוקה באמצעות זכוכית בלגית בפרזול השחור יוצרת מראה מוקפד ואלגנטי

המקום: חולון

השטח: 180 מ"ר

התקציב: 600,000 שקלים

אדריכלות, עיצוב פנים והום סטיילינג: סטודיו אלפנט

עוד משרדים מעוצבים:

 פיגום בוטיק: משרד מכירות ששואב השראתו מאתר בנייה

 השילוב המושלם: עיצוב משרדי חברת סייבר בתל אביב

 זה לא סלון ולא מלון, זו קליניקה לכירורגיה פלסטית

 

חלל הממוקם בקומת הקרקע של בניין מגורים בעיר חולון, תוכנן מחדש לטובת הקמת משרד עורכי דין. בתום התהליך, חולק השטח לשני אגפים, האחד- מאכלס ארבעה חדרי עורכי דין, והשני מיועד כמשרדים להשכרה והינו בעל כניסה נפרדת. כאשר פגשו המעצבות לראשונה באתר המתפרש על פני כ-180 מ"ר, הן נתקלו בחלוקה סבוכה אשר כללה עמודים רבים וחללים בגבהים שונים, כמו גם מפלסי ריצוף שונים, חדרונים קטנים ללא חלונות וחלל מרכזי גדול עם עמודים במרכזו. תנאי השטח המורכבים גרמו לחששות רבות אצל בעלת הנכס, שהעלתה שאלות רבות: היכן כדאי לתכנן את הכניסה הראשית למבנה (לחלל שתי כניסות משני צידי הבניין) כיצד לטפל בגובה החלל המאיים ובכניסה המוזנחת.

גופי תאורה מרחפים, יוצרים תחושה אוורירית יותר. שולחן: אריק דיזיין, כסאות: פיק אפ

הפרוגרמה אותה התבקשו המעצבות לייצר כללה חלוקה של הנכס לשני אזורים בעלי כניסות נפרדות. האזור הראשי כולל את משרדה של בעלת הנכס, עורכת דין, ובו תוכננו עמדת מזכירה והמתנה, ארבעה חדרי עורכי דין, חדר ישיבות, מטבחון ושירותים. חלקו השני של המשרד תוכנן כאזור משרדים להשכרה בעל כניסה נפרדת, הכולל שירותים ומטבחון צמודים. הסגנון העיצובי משלב בין מראה מרשים ופורמלי כיאה למצופה ממשרד עורכי דין, לבין מראה חדשני, צעיר וקליל, בדומה לסגנון המוכר ממשרדי היי-טק, תוך התאמה לצרכיה וטעמה האישי של בעלת המשרד.

הירוק והסגול משתלבים בחלל מונוכרומטי. ריהוט: ביתילי, איי די דיזיין

 

תהליך התכנון הביא עמו אתגרים רבים, בראשם אילוצי השטח אשר כללו חלוקות רבות, פונקציות שונות, וכן צורך ביישור של כלל הנכס לכדי חזות אחידה בגבהים ובנראות. לטובת חלוקת המשרדים והחללים השונים נבחרו מחיצות עשויות פרופילי ברזל בלגי בצבע שחור, אשר מספקות מראה יוקרתי מחד, ויוצרות קלילות ואווריריות מאידך – פרט חשוב במיוחד, כאשר מדובר בחלל משרדים שאינו גדול. גם גובה התקרה הלא סטנדרטי, וההשתקפויות הנוצרות על הריצוף, תורמים לתחושת הגודל והמרחב. על מנת להאיר את המתחם, הממוקם בקומת קרקע, נבחרה תאורת לד לינארית לבנה המספקת אור חזק ובהיר וכן תאורה דקורטיבית וממוקדת. ריצוף גרניט פורצלן בגווני אפור-כחלחל המדמה אבן שיש טבעית מספק תוספת עניין ויוצר מראה ייחודי. שילוב הריצוף הכהה והדרמטי לצד רהיטים בהירים יוצר מראה כמעט מרחף.

קירות שקופים מאפשרים זוויות ראייה מגוונות. ריצוף: חרש

 

אזור הכניסה למשרד מרמז לבאות, ובו תוכננה דלת בלגית שקופה בגובה מרשים של 4 מטרים, המובילה הישר אל עמדת קבלה. עבור העמדה תוכננו דלפק ובו חללי אחסון נסתרים רבים, יחידת נגרות ייחודית המתנשאת לכל גובה של החלל, וכן שילוט עם לוגו המשרד, אותו ניתן לראות כבר מבחוץ. ממול עמדת הקבלה מוקמה פינת ישיבה ובה כסאות ושולחנות בצבעוניות עדינה, תאורה רומנטית ווילונות, היוצרים אזור המתנה נינוח ומזמין, בעיצוב המהווה קונטרסט מעניין לפריטי הריהוט המשרדיים שמסביבו. בסמוך לפרוזדור תוכנן מטבחון בגווני אפור גרפיט. העובדה כי המטבח תוכנן כחלל פתוח אפשרה לחסוך בשטח יקר ולשמור על מעבר נגיש במיוחד, מכל אזור במשרד.

תאורת לד לבנה וחזקה מאירה את החלל הממוקם בקומת הקרקע וסובל מהעדר אור טבעי

חדר הישיבות ממוקם אל מול המטבח ובאופן שיאפשר קשר עין כבר מאזור הכניסה. על מנת לייצר מראה אלגנטי ומוקפד, החדר עוצב בניקיון ופשטות והוא חף מקישוטיות יתר, כאשר רק גופי התאורה הדקורטיביים בתקרה מספקים תוספת עניין. גם גובה התקרה והפרופילים הבלגיים החובקים את החדר מכל צדדיו, משדרים יוקרה ורצינות.

המטבחון הפתוח עוצב בגווני אפור גרפיט לצד קאנטים עשויים פליז

שילוט המשרד הממוקם בעמדת הקבלה נראה כבר מבחוץ

רשימת ספקים חלקית:

ריהוט: ביתילי, איי די דיזיין, אריק דיזיין
סטיילינג: ביתילי, גולף אנד קו

עוד בנושא

עיצוב משרדים

הרמוניה של גיאומטריה ידועה מראש: עיצוב משרד בתל אביב


אלמנט גיאומטרי מוביל שחוזר על עצמו יוצר בעיצוב משרד "דאדא" יצירה אמנותית הומוגנית. ביחד עם חומרים טבעיים וגוונים מונוכרומטיים מתאפיין העיצוב באלגנטיות מזמינה

עיצוב משרדים

השבט אמר את דברו: ג'ונגל אורבני לחלל עבודה נשי שיתופי


חלל עבודה שיתופי לנשות עסקים, יוצרות ומובילות דעה, "הפנתרה", תוכנן כג'ונגל אורבני עוצמתי עם צמחייה, עצי ג'ונגל וגוונים חמים ועזים המייצרים דרמה

עיצוב משרדים

גם יוקרתי וגם ביתי: עיצוב משרד עורכי דין בראש אחר


למול הנוף הירושלמי הקסום, שוכן משרד עורכי דין שמבקש להציג גישה עיצובית אחרת. במקום עיצוב משרד עורכי דין חמור סבר, המשרד הזה נהנה ממראה יוקרתי אך עם זאת ביתי וחמים

עיצוב משרדים

תודה לטבע: המשרד שנותן כבוד לחומרי הבנייה הטבעיים


אין דרך הולמת יותר לעצב משרד לחברת בנייה, מאשר לבסס את העיצוב על טהרת החומרים הטבעיים. עם שימוש בבטון, עץ, ברזל, זכוכית ואבן, המשרד הזה הוא חגיגה של חומרים, טבע ועיצוב

תגובות

מרשים

כתיבת תגובה