כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב משרדים  //  כוח המנצ'עלעך: הקומיקס שעזר לפצח עיצוב של משרד שלם

כוח המנצ'עלעך: הקומיקס שעזר לפצח עיצוב של משרד שלם

משרד פרסום שהיה ארוך, חשוך ואפרורי הפך במחי קיר קומיקס אחד, עלילה מותחת ושלושה גיבורי על לסטודיו פתוח, צבעוני ושמח, שמברך מדי בוקר את עובדיו

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


המקום: רמת החייל, תל אביב
השטח: 300 מ"ר
עיצוב פנים: עירית צוקר
 
תכנון של בתים ועסקים עם מסדרונות ארוכים הוא אתגר קשה לפיצוח, בשל אורכו של המסדרון, המחסור בחלונות שגורם להחשכתו, ואפשרויות המשחק התכנוניות המוגבלות. אבל אחרי שפות את האתגר, כפי שקרה במשרד של חברת הפרסום "מנצ'", מגיע תור היצירתיות העיצובית לפרוץ החוצה. 
 
יצירתיות שפורצת החוצה
 
מדובר בחברה בבעלות שלושה שותפים, שראשי התיבות של שמותיהם מרכיבים את השם מנצ' (אנשים ביידיש). בקשתם הייתה לעצב מקום צבעוני כמה שיותר, שיגרום לעובדים להגיע בכיף בבוקר. המשרד במצבו הקיים היה מיושן ובעל מבנה בעייתי, כאמור, עם מסדרון ארוך וחשוך בצורת רי"ש, שלאורכו חדרים קטנים וסגורים, עמדת מזכירה מאולתרת שהצרה עוד יותר את הכניסה, מטבח ישן בתוך ממ"ק (מרחב מוגן קומתי), שלא הזמין אף אחד להיכנס פנימה, ואגף שלם של חדרים קטנים במרכז המשרד, ללא חלונות.
 
זכוכיות מעוצבות: לכל העסקים ובעלי המקצוע
צבעים וטפטים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
פינת הזולה
 
מכיוון שהחברה מצויה בצמיחה, וקיים צפי שהגידול יחייב מעבר למשרד אחר תוך שנים ספורות, התבקשה המעצבת לעמוד באתגר נוסף: לחסוך ככל האפשר בעלויות, בלי להתפשר על העיצוב. 
 
הבסיס הרעיוני לעיצוב נשאב מעובדה פשוטה אך מקורית: בלוגו החברה, ובכל השפה הגרפית של המשרד, משולבות דמויות מצוירות בדמותם של שלושת השותפים. בעקבות כך הוחלט לשלב טפט קיר לאורך כל המסדרון, ובו מאוירת עלילה מסמרת שיער, שבמרכזה שלושת השותפים כגיבורי על המצילים לקוחה ממפלצת ה"דד ליין" שאליו מחויב הסטודיו. כך נפתרה בעיית המסדרון המציק, ונוצר שילוב מבורך של חזון וערכים של החברה באופן גרפי והומוריסטי.
 
שלושה גיבורים, חזון וערכים
 
צבעוניות בפרטים שנלקחה מהקומיקס
 
שלוש דמויות שיצאו אל הכריות מתוך איור
 
 
כדי שהשותפים יבינו במלואו את השינוי שאמור לעבור המשרד, הוצגו להם הדמיות תלת מימד, ולאחר שאלו אושרו, החלה עבודת השיפוץ. קירות כל החדרים הוחלפו לקירות זכוכית, פעולה שהכניסה אור לאורך כל חלקי המשרד. החדרים שמוקמו במרכז הפכו לחדר ישיבות גדול ומואר הודות לזכוכיות הרבות שהקיפו אותו, וכל קיר נצבע בצבע שונה, כשאפילו רגלי השולחנות נטבלו בצבעים כהמשך לעיצוב השמח. 
 
זכוכית בהדפס ברקוד וצבעים נועזים
 
רגלי השולחנות נטבלו בצבע
 
חדר הישיבות המואר
 
 
המטבח שינה לגמרי את צורתו האפרורית על ידי הוספת שטיח מדשא סינתטי מקצה לקצה, אבזור בשולחנות פיקניק בוורוד וסגול ובחירה במנורות צהובות וקיר בצבע תכלת. מכיוון ששיקולי העלויות עמדו לנגד עיניהם, הוחלט לא להחליף את המטבח הקיים, אלא לצפות את הארונות בטפט בשחור מבריק וטפט שחור תחרה – והפינה שינתה לגמרי את פניה. מגבלת השטח המצומצם של השיש קיבלה מענה בצורת ארגזי "תנובה", שנתלו על קיר סמוך, וכך נוסף מקום אחסון לצנצנות הקפה, התה והסוכר.
 
שולחנות פיקניק במטבח
 
ארגזים משמשים כמדפי אחסון
 
 
עם מבט קדימה, הוחלט להשאיר את אחד החדרים ריק עבור אכלוס עתידי של עובדים נוספים, אולם ברוח ההומור השורה בסטודיו וכדי לא להשאיר אותם שוממים, נרכשו שתי בובות חלון ראווה, ואלה יושבות שם עד שיוחלפו בעובדים בשר ודם.
 
בחדר הריק מחכים לעובדים עתידיים
 
עמדת הקבלה ממנה נשקף קיר הקומיקס
 
סוף טוב, הכול טוב. גיבורי העל עמדו במשימה
 
  
המשרד לפני השיפוץ: 
 
מסדרון הכניסה לפני השיפוץ
 
הדמיה תלת מימדית:
 
חדרים בצבעים תואמים
 
תוכנית המשרד לפני:
 
תוכנית המשרד אחרי:
 
 
 
רשימת ספקים:
ריהוט משרדי: סופר דסק
ספות וכורסאות: פיקאפ בר כיסאות 
איורי קיר:  אייל בי
תמונות: גיא טרפל
בובות: שיבי עבודי
מדבקות, טפטים, לוחות מחיקים, מדבקת ברקוד לזכוכיות: 4make
דשא סינתטי: ראש דשא
תאורה: שקע ותקע
 

עוד משרדים מעוצבים:
 

 

עוד בנושא

עיצוב משרדים

הרמוניה של גיאומטריה ידועה מראש: עיצוב משרד בתל אביב


אלמנט גיאומטרי מוביל שחוזר על עצמו יוצר בעיצוב משרד "דאדא" יצירה אמנותית הומוגנית. ביחד עם חומרים טבעיים וגוונים מונוכרומטיים מתאפיין העיצוב באלגנטיות מזמינה

עיצוב משרדים

השבט אמר את דברו: ג'ונגל אורבני לחלל עבודה נשי שיתופי


חלל עבודה שיתופי לנשות עסקים, יוצרות ומובילות דעה, "הפנתרה", תוכנן כג'ונגל אורבני עוצמתי עם צמחייה, עצי ג'ונגל וגוונים חמים ועזים המייצרים דרמה

עיצוב משרדים

גם יוקרתי וגם ביתי: עיצוב משרד עורכי דין בראש אחר


למול הנוף הירושלמי הקסום, שוכן משרד עורכי דין שמבקש להציג גישה עיצובית אחרת. במקום עיצוב משרד עורכי דין חמור סבר, המשרד הזה נהנה ממראה יוקרתי אך עם זאת ביתי וחמים

עיצוב משרדים

תודה לטבע: המשרד שנותן כבוד לחומרי הבנייה הטבעיים


אין דרך הולמת יותר לעצב משרד לחברת בנייה, מאשר לבסס את העיצוב על טהרת החומרים הטבעיים. עם שימוש בבטון, עץ, ברזל, זכוכית ואבן, המשרד הזה הוא חגיגה של חומרים, טבע ועיצוב

תגובות

כתיבת תגובה