כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור

עיצוב משרדים  //  מים משמים: משרדי החברה אוחדו תחת קונספט עיצוב ייחודי

מים משמים: משרדי החברה אוחדו תחת קונספט עיצוב ייחודי

עד לאחרונה היו משרדי החברה הזו מפוזרים בכל הארץ, אך בצעד אמיץ הוחלט לאחד את כל חטיבותיה השונות תחת קורת גג אחת. חלל המשרדים המרשים אשר מתפרש על פני 1,200 מ"ר עוצב בהשראת מוטיב המים ומתוך מטרה לאפשר פרטיות ואינטימיות לכל עובד. ואם כל זה לא מספיק מעורר קנאה, החלל משקיף על נוף ייחודי: מסלול ההמראות והנחיתות של נתב"ג

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: יואב גורין


השטח: 1,200 מ"ר
המיקום: טרמינל פארק, אור יהודה
אדריכלות: גילה שמיע-זכאי

"קבוצת גאון" היא הבית התפעולי והניהולי של יצרני התשתיות הזורמים בישראל וככזו היא מאגדת בתוכה חברות בת רבות. עד לאחרונה, משרדי הקבוצה היו מפוזרים ברחבי הארץ, ומחולקים לפי חטיבות המרוחקות פיזית זו מזו. מתוך רצון להתייעל ולספק בית רשמי עבור החברה, הוחלט בצעד אמיץ לאחד את כל חטיבות התפעול השונות של הקבוצה תחת קורת גג אחת. שטח החלל הנבחר מתפרש על פני 1,200 מ"ר, שטח מרשים ביותר הנמצא במתחם טרמינל פארק, באור יהודה ומשקיף אל עבר נוף ייחודי: מסלול ההמראות והנחיתות של נתב"ג.

החלל עוצב בהשראת מים

מחיצות זכוכית: MYDESK, ריצוף: כרמל ביזנס

נגרות: נגריית יופי רהיט, ריהוט משרדי: WAXMAN

כבר בתחילת תהליך העבודה נפגשה האדריכלית עם נציגי החברה והציגו בפניהם את תכנון החלל החדש והקונספט אשר נתפר עבורו. במהלך אותן פגישות עלתה תפיסת עולמה של החברה, אשר בניגוד למגמה הרווחת בעיצוב חללים משרדיים כיום, מבקשת להימנע מקירות זכוכית המייצרים פתיחות ושקיפות, אופן ספייס ובו עמדות עבודה פתוחות ומעט מאוד חדרים.

חדרים פרטיים במקום עמדות אופן ספייס

חומרים במראה טבעי לצד בטון חשוף

חלל ששומר על הפרטיות של כל עובד

בניגוד לאלו, ביקשו נציגי החברה לעצב חלל אשר יאפשר שמירה על האינטימיות והפרטיות של כל עובד ומנהל, באמצעות תכנון מספר גדול של חדרים אישיים. הקומה תוכננה כך שלעובדי החברה תהיה דרך אחת מרכזית ממנה ניתן להגיע בקלות לכל אזור בחלל. במהלך צעידה במסדרון המרכזי ניתן להבחין באזורים ספציפיים כגון חלל האופן ספייס הממוקם בכניסה הראשית, אזור הקפיטריה המזמין ואזור המנהלים הממוקם בצד הדרומי.

הצבעים מגדירים את החללים

כל אזור והאופי שלו

הנוף משקיף אל נתב"ג

בכדי ליצור סדר וארגון בין החללים השונים, הקונספט העיצובי הושתת על מחשבה על מהות החברה והערכים אותן היא מסמלת, שהינם, בין היתר: החולייה המקשרת בין המים מן המעיין אל הברז הביתי של כלל אזרחי המדינה. לכן, מראשית שלב התכנון של החלל, הוחלט כי התנועה בו תדמה זרימת מים, אשר בסופה מתנקזת אל חלל הקפיטריה, אשר עיצובו משלב באופן סימבולי צמחייה. כל אחת מחטיבות החברה הוגדרה בחלל על ידי צבע אחד מתוך קשת צבעים מוגדרים ומתחלפים. בכך, זוכה כל חברת-בת להתייחסות והגדרה לפי אופייה האישי, אך עדיין נכללת תחת המטרייה הרחבה של משרדי הקבוצה ומהווה חלק בלתי נפרד מהכלל.

ציורי קיר: LENA PETERSON

אלמנטים מעולמות הים והמים

גופי תאורה במראה מרחף

הזרימה מגיעה לשיאה בקפיטריה

הפרויקט התנהל ללא קושי משמעותי וזרם באופן מופתי מהרגע הראשון.  מתחילתו ועד סופו, התקיים שיתוף פעולה פורה המבוסס על אמון בין נציגי החברה לבין האדריכלים והמעצבים והתקבלו החלטות יחד, מתכון מנצח להצלחת כל פרויקט בסדר גודל זה. במטרה להבליט את המים, אשר נבחרו כמוטיב החוזר בעיצוב המשרדים, הוזמנה האמנית הגרמנייה המוכשרת לנה פטרסון, אשר נודעה בזכות זכות ציורי הקיר המרשימים שלה. בעזרתה התאחדו כל אזורי המשרד יחד תחת אותו המוטיב- המים.

חלונות גדולים ואזורי חוץ פתוחים

אזור הקפיטריה עוצב בהשראת צמחייה

הקפיטריה מדמה בית קפה אמיתי

רשימת ספקים חלקית:

מעצב אחראי: תום שטיינפלד
פיקוח: טופ הנדסה
מחיצות זכוכית: MYDESK
ריצוף: כרמל ביזנס
נגרות: נגריית יופי רהיט
ריהוט משרדי: WAXMAN
ציורי קיר: LENA PETERSON

עוד בנושא

עיצוב משרדים

הרמוניה של גיאומטריה ידועה מראש: עיצוב משרד בתל אביב


אלמנט גיאומטרי מוביל שחוזר על עצמו יוצר בעיצוב משרד "דאדא" יצירה אמנותית הומוגנית. ביחד עם חומרים טבעיים וגוונים מונוכרומטיים מתאפיין העיצוב באלגנטיות מזמינה

עיצוב משרדים

השבט אמר את דברו: ג'ונגל אורבני לחלל עבודה נשי שיתופי


חלל עבודה שיתופי לנשות עסקים, יוצרות ומובילות דעה, "הפנתרה", תוכנן כג'ונגל אורבני עוצמתי עם צמחייה, עצי ג'ונגל וגוונים חמים ועזים המייצרים דרמה

עיצוב משרדים

גם יוקרתי וגם ביתי: עיצוב משרד עורכי דין בראש אחר


למול הנוף הירושלמי הקסום, שוכן משרד עורכי דין שמבקש להציג גישה עיצובית אחרת. במקום עיצוב משרד עורכי דין חמור סבר, המשרד הזה נהנה ממראה יוקרתי אך עם זאת ביתי וחמים

עיצוב משרדים

תודה לטבע: המשרד שנותן כבוד לחומרי הבנייה הטבעיים


אין דרך הולמת יותר לעצב משרד לחברת בנייה, מאשר לבסס את העיצוב על טהרת החומרים הטבעיים. עם שימוש בבטון, עץ, ברזל, זכוכית ואבן, המשרד הזה הוא חגיגה של חומרים, טבע ועיצוב

תגובות

כבד מאד ולא עושה מספיק חשק לעבוד שם. הקונספט מורגש יותר בקירות מאשר בעצוב כל החלל.

כתיבת תגובה