בניין ודיור

עיצוב משרדים  //  משרד ביתי: בעיצוב חם ומשפחתי

משרד ביתי: בעיצוב חם ומשפחתי

בתחילת דרכה, היו משרדי חברת דשנית חדר קטן. מאז, החברה גדלה והתפתחה ומשכנם הישן עבר שיפוץ מהיסוד והוסב למשרד רשמי. רשמי אך ביתי אשר שאב השראה מבית מגורים "של פעם" ובכך יצר סביבת עבודה מושלמת למשפחת "דשנית"

מאת: צילום:


חברת דשנית הוקמה בשנת 1965 כעסק משפחתי קטן. עם חלוף השנים החברה גדלה והיום דשנית היא חברה מובילה בענף מוצרי הגינון והשתלנות בישראל. החברה מתמחה ביצור ובשיווק של מגוון מוצרים כגון תערובות שתילה ומצעי גידול, ביו -קומפוסט, הומוס, מוצרי טוף ועוד.
 
החברה שגדלה והרחיבה פעילותה נזקקה למשרדים חדשים, מרווחים ועדכניים שיהוו סביבת עבודה נעימה לצוות העובדים. הקו העיצובי שנבחר למשרדים שומר על חום ונוסטלגיה כדי לשמר את התחושה המשפחתית בחברה. המשרדים החדשים נראים כמו בית מגורים "של פעם". סביבת עבודה מושלמת ל"משפחת דשנית".
 
תכנון ועיצוב: ליאת ניר בלזר
ארונות רחצה: יניב פשפשים
מטבח: ווד – הנגריה בקיבוץ חצור
תמונות: חלי מ"ארטוש"
ריצופים, חיפויים, סניטריה: טובול קרמיקה מודיעין
 
 
פואייה בשיק, האייל נצבע על ידי המעצבת והפך מלבן לירוק,  כדי להכניס חיים לחלל. תכנון ועיצוב: ליאת ניר בלזר
 
 
מהפך: ממשרד שגרתי לקן משפחתי

למעט המעטפת החיצונית שרק רועננה בצבע חדש, הבית עצמו שופץ מהיסוד תוך החלפת כל הדלתות, ארונות המטבח, הריצופים והחיפויים. כל הריצופים והחיפויים בחלל הבית, לרבות שני חדרי הרחצה וחיפוי המטבח נרכשו בחברת "טובול" ומעניקים לבית נגיעה של שנות השבעים. 
 
המטבח החליף את צבעו מלבן לירוק רטרו, כמו הפורמייקות של פעם. מטבח: ווד – הנגריה בקיבוץ חצור
 
הכניסה לבית הייתה משעממת עם חלונות מאוד גדולים שהכניסו חום רב למקום. כדי לרענן אותה, הוחלף הריצוף בריצוף שובב כדי להכניס אווירה ונתלו וילונות היוצרים הצללה. 
 
פעם כניסה משעממת היום: כניסה מאירת פנים למשרדים, ריצוף מצוייר בסגנון טלאים. ריצוף: טובול קרמיקה
 
 
השער הצהוב שהיה חלק מהכניסה הראשית המקורית נשמר, וכך גם הקשתות במעבר מחלל לחלל שנשארו מהמבנה הישן. חדר הכניסה לבית הוסב לחדר המזכירות. באופן טבעי, ומרצון, המשרדים של דשנית הם באווירה ביתית. "היה חשוב לייצר תחושה של בית כי העובדים שלנו הם בעלי וותק רב והחברה מאוד משפחתית". מספר המנכ"ל. 
 
חדר אירוח והמתנה, קשתות ששומרו עוד מהמבנה הישן. ריצוף מדמה פרקט: טובול קרמיקה
 
עובדים, בואו לשולחן, האוכל מוכן

פינת האוכל בסלון הבית, למשל, משמשת לארוחת צהריים משותפת של הבעלים והעובדים, וניתן דגש על שולחן עגול על מנת לבטל כל תחושת היררכיה. המטבח החליף את צבעו מגוון לבן לפיסטוק כדי ליצור עניין. כסאות אוכל הותאמו לארונות ולחיפוי. גם האייל נצבע על ידי המעצבת והפך מלבן לירוק,  כדי להכניס חיים לחלל. השנדליר מעל שולחן פינת האוכל, נרכש בשוק הפשפשים, בזכות חיבתו של נחשון לחפצים משומשים וסגנון וינטאז'. "השנדליר היה ללא כוסות הזכוכית המחזיקות את התאורה, הוא נלקח למקום מיוחד ושם נמצאו כוסות, כל כוס היא שונה כדי לייצר יותר עניין". גם חדרי הרחצה בבית נשארו והם משמשים את המנכ"ל והעובדים להתרעננות. 
 
 
פינת אוכל לעובדים: גרניט פורצלן דמוי פרקט של טובול קרמיקה, מדמה פרקט אמיתי ומשתלב עם מוטיב הרטרו.
 
חדר הרחצה במזכירות, רוצף באריחי גרניט פורצלן משושה, מראה מיושן ולא אחיד. ארונות רחצה: יניב פשפשים, ריצוף: טובול קרמיקה. 
 
  חדר רחצה מנכ"ל, אריחי גרניט פורצלן בסגנון רטרו במסגרות המדמות טפטים של פעם. ארונות רחצה: יניב פשפשים
 

עוד בנושא

עיצוב משרדים

לופט, תעשייה, גבר, אישה: משרד עורכי דין צר ומתוחכם


כדי להתגבר על חלל פינתי וצר עם עמודים במרכזו, תוכנן משרד לזוג השותפים הנשוי עם שלל פתרונות יצירתיים. ניגודיות בין חומרי גמר חשופים לאלמנטים קלאסיים אלגנטיים מוסיפה סקרנות ועוצמה

עיצוב משרדים

בצוותא: כך מאכלסים משרדים מתחומים שונים תחת קורת גג אחת


אולם הרצאות רחב ידיים, אזור גלריה המחלק את החלל וגשר המשמש למעבר – חלל משרדים בכנות תוכנן ועוצב מחדש עבור צרכיהם של שני משרדים עם צרכים שונים בתכלית

עיצוב משרדים

חלל סבוך שהפך לחלל משרדים אלגנטי


פרזול שחור ודומיננטי, חלונות בלגיים ותקרות גבוהות, כך הפך לו חלל סבוך בבניין מגורים בחולון למשרד עורכי דין מוקפד ואלגנטי

עיצוב משרדים

התערבות פלסטית לחלל בעזרת אלמנטים בשחור ולבן


כיצד לוקחים חלל משרדי חנוק והופכים אותו לקליניקה מזמינה המשדרת שיק ומודרניות? עם הבעיה הזאת התמודדו בגבורה צוות המעצבים אשר פנו לתכנון קליניקה פלסטית בקרבת כיכר המדינה

תגובות

תגובה
תודה הכורסאות והשולחן אוכל כמו כן גם הכסאות השולנות מנהלים ומזכירות הספריה שידות כניסה הכל נקנה אצלי יניב פשפשים

כורסאות
מאיפה הכורסאות והשולחן אוכל ? מהממים

כל כך ביתי.הייתי גרה שם בשמחה :)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *