בניין ודיור

עיצוב משרדים  //  משרד עורכי דין: יוקרה, אלגנטיות ונקיון עיצובי

משרד עורכי דין: יוקרה, אלגנטיות ונקיון עיצובי

משרד עורכי דין מוכר עבר דירה ועוצב מחדש בעיצוב נקי, אלגנטי ולא מנקר עיניים, המשלב גישה עיסקית ויוקרה ומנצל כל סנטימטר בחוכמה

מאת: שרון אדיר צילום:


 

 

אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 

 

כשמשרד עורכי דין מהמוכרים בתחום העסקי החליטו להחליף נוף ולהתרחב בעוד 200 מ"ר הוא מצא את משכנו החדש במגדל משרדים בלב תל אביב בקומה ה-28 עם נוף עירוני ומבט מערבה אל עבר הים. חיפוש האדריכל הנכון למשימה הוביל למכרז פתוח בקרב מספר גדול של אדריכלים. אחרי השלב הראשון במכרז שבו הציגו סקיצה ראשונית לשישה משותפי המשרד, התקבלה החלטה מצד השותפים שבחרו באדריכלים טל פייסט ומאיה אלעזר לטובת המשימה הלא פשוטה שדרשה לשלב בין גישה עסקית, יוקרה, וותק, ומקצועיות, לצד חללים נעימים, נקיים, כאלה שלא מנקרים עיניים. 


עיצוב נקי ולא מנקר עיניים

ב-390 מ"ר של חלל צר וארוך שיועד לשימושים ותפקודים שונים, התמודדו האדריכלים עם הצורה הבעייתית של הבניין כשהדבר החשוב מכל היה לשמור על המשרד כמקשה אחת גדולה שחולקה בצורה נבונה לאיי עבודה פונקציונאליים ומרווחים שכל סנטימטר מנוצל בחוכמה, כשההשראה לצורת עיצוב פרטי הנגרות נלקחה ממייסדי האומנות המופשטת, הצייר פיט מונדריאן.


כל סנטימטר מנוצל בחוכמה

כבר מהכניסה – אי אפשר להתעלם מהתכנון הצורני המאוד נקי שעוטף את אזור הקבלה וממשיך פנימה לעבר יתר החללים. חלל הכניסה תוכנן כך שעמדת הקבלה המרשימה ממוקמת מצד שמאל והיא עטופה בפורמייקה מבריקה לבנה, ומוארת על ידי גופי תאורה עגולים לבנים ומודרניים. מאחורי עמדת הקבלה מוקמה מחיצה מפורניר אלון אפוי שמחביאה בתוכה מקומות אחסון, בסמוך מוקם המטבחון וחדר הצילום, כך שכל אזור הלוגיסטיקה נמצא באזור אחד ומנוצל נכון.

עיצוב משרד
מבואת הכניסה. קונטרסט בין כהה לבהיר

ממול לעמדת הקבלה מוקמה מחיצה בגובה תקרה שמלווה את החלל מימין עד לחדר הישיבות המוקף מחיצות זכוכית המאפשרות מבט רחב מדלת הכניסה למשרד ועד החזית שצופה אל הנוף התל אביבי מגבוה. סידור פתחי המחיצה והנישות שנוצרו מזכירות את עבודותיו הקודמות של הצייר פיט מונדריאן, כשההשראה הובילה למשחק של קוביות פורניר אלון אפוי, ופורמייקה לבנה שמחביאות בתוכם את מערכות האש והחשמל, ובנוסף מקומות אחסון נוספים. אותם חומרים קיימים גם לאורך כל המשרד מתוך כוונה שהמפגש בין האור הטבעי שמגיע מהחזית המערבית בשילוב עם אותם חומרים מעצים את התחושה של גודל ומרחב מצד אחד, ומצד שני מאזן בין כבדות שנובעת מפורניר האלון האפוי לקלילות שמייצרת הפורמייקה הלבנה.


בהשראת הצייר פיט מונדריאן. עיצוב הנישות והמחיצות 

פתרונות התאורה ומיזוג האוויר במשרד פועלים יחד עם התנועה במרחב, כך שגופי התאורה השקועים יושבים על מסילה ארוכה וקווית ובמקביל לפתחי המיזוג שמתווים את התנועה בין החללים ומדגישים את קו העיצוב הסימטרי.


סימטריה בתאורה

חללי המעבר
– בגלל שהחזית מערבית והמשרד ממוקם בצמוד לחזית, יתר המשרדים ועמדות העבודה תוכננו לכיוון צפון ודרום, ולטובת ניצול שטח המשרד לאזורי עבודה מוקמו חלק מעמדות המתמחים בחללי המעבר בצמוד לקיר שפתרונות הנגרות הובילו לשטחי עבודה יעילים, ומודרניים עם שטחי אחסון מוסתרים, כשאותם מעברים מופרדים במחיצות זכוכית שמאפשרות כניסה של אור טבעי גם לחלקים הפחות מוארים ונגישים לאור היום.
 


עמדות המתמחים. שטחי עבודה מודרניים ויעילים

משרדים –
דלתות הכניסה למשרדי העובדים ובעלי המשרד נאטמו אקוסטית בשביל לשמור על הפרטיות המתבקשת במשרד מסוג זה. כמו כל פתרונות האחסון והקו העיצובי לכל אורך החללים גם בתוך המשרדים המבודדים מתקיים אותו משחק צורות של נפחים בתוך מחיצות שמסתירות את תאי האחסון לצד נישות פתוחות.


שמירה על קו העיצוב. המשרד.

האיזון שנוצר בין דרישות בעלי המשרד לבין ההחלטות העיצוביות שקיבלו האדריכלים הוליד חללים מקוריים ויצירתיים שמנצלים כל פיסת רצפה בתוך המשרד והכול לטובת הפעילות השוטפת וההתנהלות הנוחה בין העובד ללקוח. חיבור בין מושגים מנוגדים כמו כבדות מול קלילות הוביל במקרה הזה למשחק מוצלח של צורות וחומרים בגוונים שונים שמעצימים את החוויה החדשה והמאוד מזמינה.    

     

אהבתם את עיצוב המשרד? ספרו לנו בתגובות

עוד בנושא

עיצוב משרדים

בקו הבריאות: משרד מואר ומרווח עבור חברת תרופות


המשרד של חברת התרופות GSK הפך למרחב מואר, צבעוני וצעיר, עם חללי עבודה נוחים ושפע של מקומות אחסון

עיצוב משרדים

מים משמים: משרדי החברה אוחדו תחת קונספט עיצוב ייחודי


עד לאחרונה היו משרדי החברה הזו מפוזרים בכל הארץ, אך בצעד אמיץ הוחלט לאחד את כל חטיבותיה השונות תחת קורת גג אחת. חלל המשרדים המרשים אשר מתפרש על פני 1,200 מ"ר עוצב בהשראת מוטיב המים ומתוך מטרה לאפשר פרטיות ואינטימיות לכל עובד. ואם כל זה לא מספיק מעורר קנאה, החלל משקיף על נוף ייחודי: מסלול ההמראות והנחיתות של נתב"ג

עיצוב משרדים

לופט, תעשייה, גבר, אישה: משרד עורכי דין צר ומתוחכם


כדי להתגבר על חלל פינתי וצר עם עמודים במרכזו, תוכנן משרד לזוג השותפים הנשוי עם שלל פתרונות יצירתיים. ניגודיות בין חומרי גמר חשופים לאלמנטים קלאסיים אלגנטיים מוסיפה סקרנות ועוצמה

עיצוב משרדים

בצוותא: כך מאכלסים משרדים מתחומים שונים תחת קורת גג אחת


אולם הרצאות רחב ידיים, אזור גלריה המחלק את החלל וגשר המשמש למעבר – חלל משרדים בכנות תוכנן ועוצב מחדש עבור צרכיהם של שני משרדים עם צרכים שונים בתכלית

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *