כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור
array(2) { [0]=> array(4) { ["text"]=> string(8552) "
אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!
 
גם המקצוע הכמעט עתיק ביותר בעולם יכול להשתנות ולהתחדש עם הזמן, במיוחד כשמדובר בתחום הרציני והקשוח של עולם המשפטים. מתוך התפיסה הזו הבינו לפני כשנתיים במשרד עורכי הדין הירושלמי הוותיק מורדוך- שומר שהגיע הזמן לעבור שינוי קיצוני ולהתנער מהסגנון הכבד אותו הכירו, כזה שנמדד בכמות עץ מרשימה וכבדה וגוונים כהים. עוד בעיה שהייתה בדרך הייתה מחסור במקום וכך הוחלט למצוא משרד חדש ובו לתכנן ולעצב לפי אישיותם הקלילה והמאוד נינוחה את סביבת העבודה החדשה שלהם. במרחק של כמה שניות הליכה והמתנה נוספת של עוד כמה שניות במעלית נמצא החלל האידיאלי עבורם והעבודה יצאה לדרך.
 
דרך המלצות ממכרים נוצר הקשר בין בעלי המשרד לבין מעצבת הפנים גלית פנינה אבינועם, שהוביל לבחינה מחודשת ורעננה למשרד החדש. אחרי הכרות מעמיקה יותר הבינה אבינועם שאין יותר מקום לחומרים הכהים והכבדים אלא שיש לייצר התאמה כנה בין בעלי המקום והאנרגיה הנעימה שלהם לאופי המשרד כך שבמבחן התוצאה ייווצרו חללים מרווחים, נקיים מחומרים כבדים, נעימים ומלאי אור – או במילים אחרות: ממש לא משרד עורכי דין קלאסי. משימה לא פשוטה נוספת הייתה הכנסת אור למשרד, פשוט בגלל שרק חזית אחת כזו הייתה קיימת בחלל, מה שהוביל לפתרונות יצירתיים ואיכותיים שנגזרו מצורתו המלבנית של המשרד.
 
הכניסה: 
הכניסה למשרד חושפת את בחירת החומרים והגוונים הבהירים שהוטמעו לאורך החלל. "בגלל העדר התאורה והגובה הנמוך יחסית של התקרה היה חשוב לי ליצור מקום שקט ובהיר, והכול בזכות בחירת הצבעים והחומרים", מסבירה אבינועם. וכך, מדלת הכניסה עוברים ישירות לדלפק הקבלה שמהווה את מרכז העניינים והפעילות השוטפת במהלך יום העבודה.
 
עיצוב משרד
בחירת חומרים בהירים. הכניסה למשרד.
 
כדי שאיזור הקבלה יוכל לתפקד באופן סדיר, מדויק ובצורה שקטה תוכננו כאן מקומות אחסון שהחביאו את כל מסת הניירות והמסמכים של המשרד אותם היא חתמה במשפט: "צדק צדק תרדוף". בעזרת תקרה פריקה מעץ להסתרת התשתיות ובשימוש עץ האלון מולבן התקבלה עמדת כניסה נעימה למבט ולשהייה, כך שבדיוק ממולה תוכננה פינת ההמתנה עם כסאות בהירים שמותאמים לגוון האלון ומאחוריהם קיר לבני סיליקט שהוסיפו טקסטורה שונה לגוונים הרכים של החלל.
 
עיצוב משרד
צדק צדק תרדוף. זוית בעמדת הקבלה.
 
חדר הישיבות:
הפעולה המשמעותית ביותר שבוצעה ברמת התכנון של המשרד הוא מיקום חדר הישיבות בין הכניסה לבין אזור ההמתנה, כך שהחזית הבודדה שמכניסה אור למשרד חודרת לחדר הישיבות וממשיכה אל עבר המעבר ואל עמדת הכניסה באמצעות שימוש בדלתות זכוכית חצי חלביות חצי שקופות. בנוסף, ידיות הדלתות מעץ אלון נוצרו במיוחד בצורה מעוגלת, כזו שמתחברת לדלת הזכוכית העגולה ושוב אל האלמנט המעוגל שחוזר על עצמו בשלושת גופי התאורה הנקיים שמוקמו מעל שולחן הדיונים, וכך גם בפתחי המיזוג.
 
עיצוב משרד
הרבה אור. חדר הישיבות.
 
חלל המעבר:
החלל המלבני שמוביל למשרדי העובדים והבעלים הודגש באמצעות צורת פתח המיזוג בתקרה ובשילוב עם קו מתכת רציף וצר על רצפת המעבר. למרות מידת הרוחב המינימאליות בחלל המעבר, תחושת הגודל והמרחב גדלה וזאת בגלל מיקום המעבר במקביל לחזית הבניין רצופת החלונות שמחדירות שטף אור טבעי. לצידי המעבר מוקמו שלושת חדרי העובדים ובשתי קצוות המעבר מוקמו משרדי השותפים שקושרים אותו ומייצרים את תחושת השלם.
 
משרדי הבעלים:
כאן נדרשו אלמנטים נקיים ומכובדים ולכן הבחירה בארון קלאסי עם כותרות ומסגרות הייתה טריוויאלית והוסיפה לחוויה המסורתית שמתאימה כל כך למשרדי עורכי דין. הקלילות והנעימות בחדרים נוצרה באמצעות צביעת פרטי הנגרות בגוון בהיר אפילו יותר מזה של קירות החדרים.  לטובת השילוב בין קלילות החללים לבין אווירת המכובדות והרצינות נבחרה רצפת פרקט מעץ אלון בתוספת של שולחן אלון טבעי מולבן וכיסאות בגוון באז'. באחד מחדרי השותפים הוצב טפט עם טקסטורה של צמחים שמסמלים גדילה וצמיחה.
 
משרד
קלאסי ושקט. משרד.
 
משרד
טקסטורות נעימות על הקיר. אחד המשרדים.
 
אין ספק שפרויקט שכזה מוכיח שהחזרה לפשטות החומרית והגוונים הרכים והבהירים הם פלטפורמה נעימה ומוארת שמכבדת את בעליה, ויכולה להתאים כמעט בכל משרד ובכל תחום, אפילו עריכת דין. בעשור השני של שנות האלפיים השימוש בגוונים כהים ובחומרים כבדים כבר לא ממש מסמלים תחושת רצינות ומכובדות ודווקא שימוש כזה מצמצם את גודל החלל ותורם לתחושה כבדה ולפעמים לא נעימה. אז מה אם בטלוויזיה זה עובד?  
 
אהבתם את העיצוב? ספרו לנו בתגובות

" ["image"]=> string(120) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב משרדים/עורכי דין/234.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } [1]=> array(4) { ["text"]=> string(0) "" ["image"]=> string(120) "https://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/img/fck/image/design pictures/עיצוב משרדים/עורכי דין/403.jpg" ["image_title"]=> string(0) "" ["show_popup"]=> string(0) "" } }

עיצוב משרדים  //  משרד עורכי דין מעוצב: הדרך הכי נעימה אל המשפט

משרד עורכי דין מעוצב: הדרך הכי נעימה אל המשפט

משרד רציני לא חייב להיות חום, כבד ועמוס ברהיטים. הנה הוכחה אחת לכך שאפשר לעשות את זה אחרת. מד מן – מאחוריך!

מאת: שרון אדיר צילום: אסף הבר


אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!
 
גם המקצוע הכמעט עתיק ביותר בעולם יכול להשתנות ולהתחדש עם הזמן, במיוחד כשמדובר בתחום הרציני והקשוח של עולם המשפטים. מתוך התפיסה הזו הבינו לפני כשנתיים במשרד עורכי הדין הירושלמי הוותיק מורדוך- שומר שהגיע הזמן לעבור שינוי קיצוני ולהתנער מהסגנון הכבד אותו הכירו, כזה שנמדד בכמות עץ מרשימה וכבדה וגוונים כהים. עוד בעיה שהייתה בדרך הייתה מחסור במקום וכך הוחלט למצוא משרד חדש ובו לתכנן ולעצב לפי אישיותם הקלילה והמאוד נינוחה את סביבת העבודה החדשה שלהם. במרחק של כמה שניות הליכה והמתנה נוספת של עוד כמה שניות במעלית נמצא החלל האידיאלי עבורם והעבודה יצאה לדרך.
 
דרך המלצות ממכרים נוצר הקשר בין בעלי המשרד לבין מעצבת הפנים גלית פנינה אבינועם, שהוביל לבחינה מחודשת ורעננה למשרד החדש. אחרי הכרות מעמיקה יותר הבינה אבינועם שאין יותר מקום לחומרים הכהים והכבדים אלא שיש לייצר התאמה כנה בין בעלי המקום והאנרגיה הנעימה שלהם לאופי המשרד כך שבמבחן התוצאה ייווצרו חללים מרווחים, נקיים מחומרים כבדים, נעימים ומלאי אור – או במילים אחרות: ממש לא משרד עורכי דין קלאסי. משימה לא פשוטה נוספת הייתה הכנסת אור למשרד, פשוט בגלל שרק חזית אחת כזו הייתה קיימת בחלל, מה שהוביל לפתרונות יצירתיים ואיכותיים שנגזרו מצורתו המלבנית של המשרד.
 
הכניסה: 
הכניסה למשרד חושפת את בחירת החומרים והגוונים הבהירים שהוטמעו לאורך החלל. "בגלל העדר התאורה והגובה הנמוך יחסית של התקרה היה חשוב לי ליצור מקום שקט ובהיר, והכול בזכות בחירת הצבעים והחומרים", מסבירה אבינועם. וכך, מדלת הכניסה עוברים ישירות לדלפק הקבלה שמהווה את מרכז העניינים והפעילות השוטפת במהלך יום העבודה.
 
עיצוב משרד
בחירת חומרים בהירים. הכניסה למשרד.
 
כדי שאיזור הקבלה יוכל לתפקד באופן סדיר, מדויק ובצורה שקטה תוכננו כאן מקומות אחסון שהחביאו את כל מסת הניירות והמסמכים של המשרד אותם היא חתמה במשפט: "צדק צדק תרדוף". בעזרת תקרה פריקה מעץ להסתרת התשתיות ובשימוש עץ האלון מולבן התקבלה עמדת כניסה נעימה למבט ולשהייה, כך שבדיוק ממולה תוכננה פינת ההמתנה עם כסאות בהירים שמותאמים לגוון האלון ומאחוריהם קיר לבני סיליקט שהוסיפו טקסטורה שונה לגוונים הרכים של החלל.
 
עיצוב משרד
צדק צדק תרדוף. זוית בעמדת הקבלה.
 
חדר הישיבות:
הפעולה המשמעותית ביותר שבוצעה ברמת התכנון של המשרד הוא מיקום חדר הישיבות בין הכניסה לבין אזור ההמתנה, כך שהחזית הבודדה שמכניסה אור למשרד חודרת לחדר הישיבות וממשיכה אל עבר המעבר ואל עמדת הכניסה באמצעות שימוש בדלתות זכוכית חצי חלביות חצי שקופות. בנוסף, ידיות הדלתות מעץ אלון נוצרו במיוחד בצורה מעוגלת, כזו שמתחברת לדלת הזכוכית העגולה ושוב אל האלמנט המעוגל שחוזר על עצמו בשלושת גופי התאורה הנקיים שמוקמו מעל שולחן הדיונים, וכך גם בפתחי המיזוג.
 
עיצוב משרד
הרבה אור. חדר הישיבות.
 
חלל המעבר:
החלל המלבני שמוביל למשרדי העובדים והבעלים הודגש באמצעות צורת פתח המיזוג בתקרה ובשילוב עם קו מתכת רציף וצר על רצפת המעבר. למרות מידת הרוחב המינימאליות בחלל המעבר, תחושת הגודל והמרחב גדלה וזאת בגלל מיקום המעבר במקביל לחזית הבניין רצופת החלונות שמחדירות שטף אור טבעי. לצידי המעבר מוקמו שלושת חדרי העובדים ובשתי קצוות המעבר מוקמו משרדי השותפים שקושרים אותו ומייצרים את תחושת השלם.
 
משרדי הבעלים:
כאן נדרשו אלמנטים נקיים ומכובדים ולכן הבחירה בארון קלאסי עם כותרות ומסגרות הייתה טריוויאלית והוסיפה לחוויה המסורתית שמתאימה כל כך למשרדי עורכי דין. הקלילות והנעימות בחדרים נוצרה באמצעות צביעת פרטי הנגרות בגוון בהיר אפילו יותר מזה של קירות החדרים.  לטובת השילוב בין קלילות החללים לבין אווירת המכובדות והרצינות נבחרה רצפת פרקט מעץ אלון בתוספת של שולחן אלון טבעי מולבן וכיסאות בגוון באז'. באחד מחדרי השותפים הוצב טפט עם טקסטורה של צמחים שמסמלים גדילה וצמיחה.
 
משרד
קלאסי ושקט. משרד.
 
משרד
טקסטורות נעימות על הקיר. אחד המשרדים.
 
אין ספק שפרויקט שכזה מוכיח שהחזרה לפשטות החומרית והגוונים הרכים והבהירים הם פלטפורמה נעימה ומוארת שמכבדת את בעליה, ויכולה להתאים כמעט בכל משרד ובכל תחום, אפילו עריכת דין. בעשור השני של שנות האלפיים השימוש בגוונים כהים ובחומרים כבדים כבר לא ממש מסמלים תחושת רצינות ומכובדות ודווקא שימוש כזה מצמצם את גודל החלל ותורם לתחושה כבדה ולפעמים לא נעימה. אז מה אם בטלוויזיה זה עובד?  
 
אהבתם את העיצוב? ספרו לנו בתגובות

עוד בנושא

עיצוב משרדים

שיפוץ משרד בעשרה צעדים


חברת פרשקובסקי PRO, המתמחה בעיצוב ושיפוץ משרדים, מסבירה איך עושים את זה נכון

עיצוב משרדים

עובדים בכיף: עיצוב משרד צבעוני


בעיצוב המשרד הזה הושם דגש על מקסום השטח, כניסה מרבית של אור ואוויר, ושימוש בצבעים עזים ושמחים

עיצוב משרדים

פרשקובסקי PRO - מצויינות בגמר בעולם המסחר


חברת פרשקובסקי PRO מתמחה בביצוע עבודות גמר בפרויקטים מסחריים וציבוריים. החברה רואה את עצמה כשותפה לדרכם של הלקוחות, ודואגת להעניק להם מעטפת מושלמת של שירותים מא' ועד גמר באיכות בלתי מתפשרת

עיצוב משרדים

חם מהמפעל: עיצוב משרד במראה תעשייתי


הלקוחה ביקשה להתאים את עיצוב המשרד לאופייה הדומיננטי. התוצאה: חלל אנרגטי ועשיר עם אלמנטים תעשייתיים

תגובות

כתיבת תגובה