BVD

עיצוב משרדים  //  צבעי פנדה: כך מעצבים מרפאה לילדים

צבעי פנדה: כך מעצבים מרפאה לילדים

החיבור בין מרפאה לבין ילדים הוא לא תמיד פשוט, אבל דווקא עיצוב נכון יכול לעשות את העבודה. הנה דוגמא מוצלחת

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


עיצוב לילדים הוא תמיד אתגר, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר במקום אליו הם מגיעים כדי לקבל טיפול. עם המשוואה הזו התבקש להתמודד מעצב הפנים רון לוקר כשהחל במשימה של עיצוב חלל קליניקה שמשלבת בין רפואת ילדים מערבית לסינית וטיפולים משלימים לילדים, הורים ונשים בהיריון. "פנדה" היא מרפאה משפחתית שממוקמת ברחובות בבניין משרדים חדש על פני שטח של כ- 95 מ"ר שכולל בין היתר חדר המתנה, ארבעה חדרי טיפול ומחסן. 

 
המוטו שהוביל את בעלי המקום ואת המעצב היה אחד – להנעים עד כמה שאפשר את זמנם של הילדים שמגיעים לכאן. כך, ובהתאם לשם של המקום, נבחרה דמות של אמא פנדה מחויכת עם תינוק מעורסל בזרועותיה וסביבה נבנה הקונספט העיצובי של המקום. את סביבתה הטבעית שכוללת עצי במבוק הוחלט להכניס לחלל המרפאה גם כאיור על הקירות וגם בנוכחות של החומר עצמו ביצירת קיר במבוק לצד שולחן הקבלה. בחלל ההמתנה, אל מול ציור הפנדות, ממתינים לילדים שמגיעים למקום גם עמדת ספרים וסיפורים לצד לוח גירים מחיק שזוכה בכל יום לצבעים וטקסטים חדשים. 
 

גווני אדמה וטבע. פינת הקבלה
 

במבוק וקוים מעוגלים. מבט מהכניסה אל דלפק הקבלה
 
אבל נדמה שגולת הכותרת העיצובית כאן ממתינה לקטנים, וגם לגדולים, דווקא בשירותים. בהתאם למקום שפונה לקהל הקטנטנים, הושקעה כאן מחשבה בהנגשת השירותים במיוחד עבורם וכך, לצד ציורי ציפורים ועצים, ישנו כאן כיור אחד למבוגרים ואחד לילדים שמתחברים אחד לשני במשטח אחד. 
 
כדי לחזק את אותה תחושת חיבוק וערסול, הוחלט ל"מחוק" פינות זוויתיות בכל מקום שהתאפשר ולעגל את מפגשי הקירות ליצירת חלל מתפתל ואמורפי. הגוונים שנבחרו לפרויקט המשיכו את אותו קו מחשבה רגוע ומתוך חיפוש אחר צבע בהיר ברוויה מדודה שיתחבר אל אותו עולם גוונים טבעי של עלים, מים וגזעי הבמבוק. אל כל אלו נוספה גם בחירה קפדנית של כסאות, איורי קירות, מנורות וכל הריהוט שמנסים יחד ליצור תחושה של זרימה וחיבור אל קווי המתאר הנשיים-ילדותיים של אמא ותינוק, מה שהחלט ניכר כאן בכל פינה.
 

אחד לגדולים, אחד לקטנים. מי שוטף ידיים יותר מהר? השירותים בקליניקה
 

מחשבה על הילדים אפילו בחדר השירותים
 

הכי רחוק מתחושה של בניין משרדים. אחד מחדרי הטיפול בקליניקה
 

דיקור סיני לילדים? בחדר כזה אפשר
 

אחד מחדרי הטיפול במקום
 

מבט אל דלפק הקבלה. שוב, מוטיב הפנדה גם כאן
 

קוים מעוגלים בכל מקום שבו רק אפשר
 

לוח גירים לשעשוע הילדים שממתינים
 
 
תוכניות הקליניקה:
 


 
אהבתם? הנה עוד קליניקה מעוצבת:
 

עוד בנושא

עיצוב משרדים

לופט, תעשייה, גבר, אישה: משרד עורכי דין צר ומתוחכם


כדי להתגבר על חלל פינתי וצר עם עמודים במרכזו, תוכנן משרד לזוג השותפים הנשוי עם שלל פתרונות יצירתיים. ניגודיות בין חומרי גמר חשופים לאלמנטים קלאסיים אלגנטיים מוסיפה סקרנות ועוצמה

עיצוב משרדים

בצוותא: כך מאכלסים משרדים מתחומים שונים תחת קורת גג אחת


אולם הרצאות רחב ידיים, אזור גלריה המחלק את החלל וגשר המשמש למעבר – חלל משרדים בכנות תוכנן ועוצב מחדש עבור צרכיהם של שני משרדים עם צרכים שונים בתכלית

עיצוב משרדים

חלל סבוך שהפך לחלל משרדים אלגנטי


פרזול שחור ודומיננטי, חלונות בלגיים ותקרות גבוהות, כך הפך לו חלל סבוך בבניין מגורים בחולון למשרד עורכי דין מוקפד ואלגנטי

עיצוב משרדים

התערבות פלסטית לחלל בעזרת אלמנטים בשחור ולבן


כיצד לוקחים חלל משרדי חנוק והופכים אותו לקליניקה מזמינה המשדרת שיק ומודרניות? עם הבעיה הזאת התמודדו בגבורה צוות המעצבים אשר פנו לתכנון קליניקה פלסטית בקרבת כיכר המדינה

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *