פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים: עיצוב בית באזור בית שמש

מעבר מסגנון מודרני לכפרי מסורתי, תכנון חלונות במטבח ומסגור הנוף כמו תמונה, שילוב גופי תאורה חדשים והפיכת המרתף לחדר עבודה: בית שדרש לוליינות תכנונית מורכבת

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

02/07/2018
צילום: דן ברש


הדיירים:
זוג
המיקום: איזור בית שמש
השטח: 240 מ"ר
אדריכלות: דן ברש
עיצוב פנים והום סטיילינג: דן ברש


הבית שלפניכם נוצר עקב מפגש משולש וטוב בין מתכנן שלא מוותר על אף פרט תכנון, לבין דיירים שיודעים מה הם רוצים עד רמת הפרט הקטן ביותר, ובין בית מאתגר במיוחד שדורש לוליינות תכנונית מורכבת כדי להפגיש בין המציאות לבין החלומות, ובתקציב שאפשר לעמוד בו.
 

מדובר בבית שהיה מעוצב לפני השיפוץ בקווים מודרניים, בעוד שהדיירים רצו סגנון שונה לחלוטין - כפרי/מסורתי. לשם כך נעשה שילוב מושכל בין ריהוט שהיה קיים אשר הותאם לסגנון הרצוי, לבין סגנון הריהוט הקיים - כגון ארונות הרחצה והמטבח - שנדרש היה לשנות. במקומות המתאימים נעשה שילוב של וילונות כדי לרכך את מראה האלומיניום, ולתת מראה שתואם יותר את הסגנון הרצוי.
 
 
המטבח למעשה היה כמו פרויקט בתוך פרויקט בתכנון הבית, כי היו דרישות רבות מאד מהחלל הזה. הדיירים רצו פינת ישיבה במטבח ליד החלון, הבעיה היא שמעליו הייתה הנמכת בטון יצוקה (בוידעם) שהפכה את הישיבה ללא נעימה. כמו כן, החלון מאזור זה פנה ישר לשכנים ללא כל פרטיות. לכן בוצעה הריסה מלאה של ההנמכה ותוכננה חזית חלונות חדשה לגמרי לכיוון הזה. אזור הישיבה נסגר בקיר, מה שנתן את האינטימיות הרצויה מהשכנים, וכל ההיקף הפך לחלונות גדולים שמכניסים הרבה אור ונוף. 
 
 
 
כמו כן רצו הדיירים לראות את היער אליו הבית משקיף בזמן הבישול. לכן תוכנן ציר מבט מוקפד וסימטרי, עם פתח ייעודי מהמטבח דרך פינת האוכל, הישר לוויטרינה שצופה אל היער. כך הופך היער ל"תמונה" מתוכננת היטב, בתוך חלל המטבח. 
 
הבית נמצא באזור קר בחורף עם תקרה גבוהה, מה שדרש פתרון מושכל לכל נושא המיזוג לקירור והחימום בחורף. לצד המזגן תוכנן גם קמין עצים, אשר שולב בקיר היחידי בסלון שלא היו בו חלונות. כך שהוא גם מהווה אלמנט עיצובי מרשים בחלל, ואינו פוגע בחזיתות. הוחלט להפוך את המפלס התחתון (מתחת לקומת הכניסה ומתחת למדרגות) מחלל אחסון לא שימושי למשרד עבודה מעוצב שישמש את בעלי הבית. כדי לקבל תחושת מרחב נפתחה ויטרינה גדולה מהמשרד לכיוון הגינה וכל סנטימטר במרתף נוצל, כולל שטח אחסון וספריה גדולה שנבנו מתחת למדרגות, וגם ספריה דקורטיבית + תמונה ותאורה מול שולחן העבודה, שבלחיצת כפתור יורד עליהן מסך המאפשר להקרין בקלות מצגות. 
 
 
 
התאורה בבית הייתה חסרה ולא מתאימה, ולכן ראשית שולבו גופי תאורה "טכניים/שקועים" הנטמעים בקיר או בתקרה כדי לתת את המענה לתאורה הנדרשת, זאת מבלי להשתלט על הסגנון. בהמשך נבחרו בקפידה הגופים הדקורטיביים, שגם מוסיפים כמובן אור, וזאת תוך השתלבות בסטיילינג הרצוי של הבית. 
 
 
 
חדר הרחצה הרגיש צפוף וחנוק, במיוחד לאור האריחים הישנים שחיפו אותו מרצפה לתקרה, והחלון הקטן שהותיר את החדר חשוך ולא מאוורור. הוחלט להגדיל את החלון, לשלב אמבט free standing, ולחפות את החדר באריחים עד שליש הגובה ומעל בטיח דקורטיבי. כך התקבל חדר מרהיב, מאוורר, מזמין ומעוצב לפרטי פרטים. 
 
 
 


  • 19.
    כיף של בית!
    שירה | (07/09/2018)    
    ואללה....מתאים לי גם כזה....
  • 18.
    דן תכנן גם את הבית שלנו. איש נדיר. ירידה לפרטים שלא הכרתי אצל אף איש מקצוע בעבר. נעים הליכות. יחסי עבודה מצויינים איתנו עם אנשי המקצוע. דורש ומקבל מהם את כל מה שהוא רוצה, בדרכי נועם ובחיוך. ממליץ בחום.
  • 17.
    אני רוצה גם!!!
    ירדנה | (07/08/2018)    
    כיף לראות בית כזה. אמיתי ומיוחד. ולא שטאנץ עיצובי שרואים כל הזמן. שאפו!
  • 16.
    סוף, סוף בית מעניין
    יהודית | (07/08/2018)    
    נעים לראות בית מעוצב לפי טעמם האישי של הדיירים(ולא לפי TREND עכשווי, לפיו הכל אפור, או תכלת, עם נגיעה של צבע אחר פה ושם. לאחרונה באלרט שאני מקבלת, כל הדירות נראות אותו הדבר. איפה הטעם האישי של הדיירים? איפה הטעם האישי של המעצבים?.
  • 15.
    בין מה למה
    צפיחית | (07/08/2018)    
    שרו על בן יהודה-"מילים מילים הוא בדה ממוחו הקודח".. איךאפשר להתרשם משינוי אם לא ניתן להשוות בין היה לקיים? איך אפשר להבין רעיונות בלי לראות תוכנית? קטונתי..
  • 14.
    תגובה
    אני | (07/08/2018)    
    מרשים ומזמין!!!
  • 13.
    שאפו. מדהים
    ירון | (07/08/2018)    
    פרוייקט מקסים, ומיוחד ומוקפד. כל הכבוד
  • 12.
    מחשבה ותכנון
    Rifi Ron | (07/08/2018)    
    ההתייחסות לפרטים ולדרישות הלקוח מאוד מורגשת, כמו גם ההקפדה על סגנון אחיד. יופי של עבודה!
  • 11.
    החלון ממסגר יפה את הנוף, וארון המטבח ממסגר יפה את החלון. פינת האוכל הקטנה חמודה מאד. לעומת זאת חדר האמבט עם האריחים דמויי והאמבט המגוחך בפינה - ממש לא. גם חדר ההורים מתוכנן גרוע כשהמיטה פולשת לתוך החלונות בצדדים, וכך גם השידות שלצידה שפולשות בגובהן לתוך החלונות. שידות בסגנון דמוי-עתיק, ובצבע שלא מתאים לכלום כשאחת מהן חוסמת את קצה הארון לכל גובהו...?!
  • 10.
    מדהים!
    גלית | (07/08/2018)    
    פשוט וואו. כל הכבוד!
  • 9.
    השעון במטבח
    מיכל | (07/08/2018)    
    הפרטים הקטנים אכן עושים את כל ההבדל, שעון מעוצב, עם קצת יותר השקעה היה משדרג את כל חלל המטבח.
  • 8.
    מיוחד מאוד
    גליה | (07/08/2018)    
    סופסוף סנגון קצת אחר. אהבתי ביותר את החלון ליער שרואים דרך המטבח, פתרון אדיר! קצת פחות מתחברת לחדרים. מי עושה היום מאווררי תקרה? בכל אופן זה מקסים ותהנו
  • 7.
    חדר הרחצה הרגיש
    אלה | (07/08/2018)    
    ממתי חדרים מרגישים?
  • 6.
    מדהים!
    גלית | (07/08/2018)    
    יפה, מרשים ומוקפד. כל הכבוד!
  • 5.
    מדהים!
    גלית | (07/08/2018)    
    פרוייקט מרהיב עם תכנון מוקפד. כל הכבוד
  • 4.
    מי הנגר?
    Yael | (07/08/2018)    
    מי הנגר? עבודה יפה!
  • 3.
    נראה חו"ל, נראה טוב מאוד
    צופית | (07/07/2018)    
    למרות שהייתי שמחה אם היו בכתבה עוד פרטים כמו מחיר. תגדירו מה זה בתקציב שאפשר לעמוד בו? הערה אחת על העיצוב - החלונות העליונים במטבח מאוד יפים אבל תוהה עד כמה זה היה נדרש בגלל המאמץ בנקיון בכזה גובה . בלי זה הבית היה חשוך? הבנתי למה הוסיפו קיר ישיבה במטבח , שכנים מול הפרצוף כשאוכלים זה פחות נעים אבל עדיין השכנים יכולים להציץ לכן קצת מיותר. היה עדיף לדעתי לעשות במטבח חלון מלא עם נוף לאדניות היפות(raised garden beds) ופשוט לשים צמחיה שגדלה מהר למיסוך שכנים. גם וילון לבן שקוף מכניס אור אך ממסך שכנים. במקום החלונות הגבוהים הקשים לתפעול.
  • 2.
    בית מכוער
    מרים פרי | (07/06/2018)    
    עוד לא ראיתי בית יותר מכוער מזה אין לכם מה לשים בבנין ודיור?
  • 1.
    מאוד יפה ואלגנטי(ללא טקסט)
    אורית | (07/05/2018)