כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  איכות אירופית בחומר מקומי – דירה בתל-אביב

איכות אירופית בחומר מקומי – דירה בתל-אביב

הדירה מעוצבת בקו מינימליסטי וגרפי, בשילוב פרטי ריהוט מודרניים ועתיקים לצד אוסף אמנות. הגוונים הבהירים, החללים המרווחים יוצרים מרחב הולם לאוסף האמנות של בעל הדירה.

מאת: צילום:


דירה סטנדרטית בתל אביב, בקו מינימליסטי-גרפי, ותוכננה על ידי האדריכלים, יפעת דגן וקיי שדה. התוצאה – דירה שהיא מרחב ביתי מרווח, שהולם את אוסף האמנות הישראלי של בעל הבית. הדייר: תושב אירופי המתגורר בארץ. הדירה ממוקמת בקומה האחרונה של בנין מגורים, ברחוב ותיק ושקט במרכז תל אביב.  הדירה, לדברי בעליה, תוכננה כאי ירוק ושלו בלב הכרך הסואן. היא עוצבה בחומרים מקומיים ובסגנון מודרני, שקיבל את השראתו מבתי הבאוהאוס שבעיר. הגוונים הבהירים, החללים המרווחים והאור הטבעי, יוצרים מרחב  הולם לאוסף הומנות הישראלי של בעל הדירה. האדריכלים: יפעת דגן וקיי שדה, בוגרי הטכניון. השניים עובדים ממשרדם המשותף, מזה ארבע עשרה שנים, על פרויקטים שונים וביניהם, תכנון מבני משרדים ותעשיית היי-טק, פרויקטים אורבניים ובתים פרטיים. חלוקה: שטח הדירה – 120מ"ר. גובה התקרה – 2.70 מטר. הדירה מחולקת לשלושה אגפים עיקריים: אגף מגורים הכולל מטבח, פינת אוכל וסלון. אגף אירוח שבו חדר אורחים וחדר רחצה ואגף פרטי הכולל חדר שינה, חדר עבודה וחדר רחצה. בכניסה מבואה רחבה, המפרידה בין אגף המגורים לאגף הפרטי, המצוי בחלקה המזרחי של הדירה. המבואה חושפת בהדרגה את החלל הפתוח של הסלון ואת המטבח, הממוקם מעברו השני של הקיר. סגנון: הדירה מעוצבת בקו מינימליסטי וגרפי, בשילוב  פרטי ריהוט מודרניים ועתיקים לצד  אוסף עשיר של יצירות אמנות. הרעיון, אומרים האדריכלים דגן ושדה, היה שילוב בין איכויות העיצוב האירופי לבין אלמנטים ים תיכוניים הבאים לידי ביטוי בחללים הפתוחים, בגוונים הבהירים, בחומרים המקומיים ובאור הטבעי, החודר מבעד לפתחים הרחבים. סלון: חמישה חלונות ארוכים, המגיעים עד לרצפה, תוכננו בקיר החזית. אלו נפתחים בדלתות זכוכית וברזל כסוף אל מעקות זכוכית שקופה, אשר מבעדם נראים  צמרות הברושים שבקדמת הבית. את קווי העמודים, המפרידים בין החלונות, ממשיכות קורות תקרה אופקיות המסתיימות  בקורת התמך הרוחבית שבסלון. העמודים הודגשו באמצעות גופי תאורה קטנים ששוקעו ברצפה. בחללים הריבועיים, שנוצרו בין קורות התקרה, נתלו גופי תאורה המעוצבים כמפרשי בד מתוחים )אלקבס(. מטבח: על רקע הגוונים הבהירים שנבחרו לעיצוב הבית, בולט המטבח בצבעו המיוחד – גון טרה קוטה חום-אדמדם. ארונות המטבח החלקים תוכננו בצורת האות ח’, הפתוחה לעבר פינת האוכל. המטבח מעוצב בקווים אופקיים ונקיים, במראה מינימליסטי-מודרני )Siematic(, בשילוב משטחי נירוסטה הממשיכים ומחפים את הקיר שמעל למשטח. חדרי הרחצה: את שני חדרי הרחצה תכננו האדריכלים בהמשך לקו העיצובי של הדירה ובשילוב אלגנטי של גוונים קרים וחמים. את הקירות מחפים אריחי גרניט פורצלן בגון ירוק-אפור בהיר. הכלים הסניטריים הלבנים משולבים במדפים ובמאחזי מגבות, העשויים נירוסטה )ויה ארקדיה(. דפנות מקלחת העיסוי שבחדר הרחצה הפרטי, עשויות מזכוכית, בדוגמת ריבועים קטנים, הממוסגרת בפס אלומיניום. בחדר הרחצה השני תוכננה דופן המקלחת כגוף תאורה שאורו בוקע מבעד לזכוכית העבה )זיגוג: שבירו(. הדופן המוארת יוצרת, בחלל הקטן, אשליה של עומק ומרחב. את הגוונים הקרים מאזנים מדפים ומשטחי סיפון )דק( מעץ טיק, שהונחו בהתאמה על הרצפה. הגוון החם של העץ ואדנית הצמחים הפנימית, שבין האמבטיה לחלון הרחב, משווים לחדר מראה של סאונה חמימה ויוקרתית. חדר שינה: האגף הפרטי תוכנן כסוויטה  מרווחת, הכוללת  את חדר העבודה הצמוד, חדר הרחצה וחדר השינה. האגף ניתן להפרדה משאר חלקי הבית, באמצעות דלת הנגררת מתוך משקוף הקיר. בחדר השינה נפתח חלון רחב הסגור בדלתות זכוכית ובפרופיל בלגי כסוף. הדלתות נפתחות לעבר אדנית של עצי תפוז גבוהים, הבנויה  לרוחבו של החלון. מעל, מסוככות מרקיזות משופעות המצלות על החלון, וחוצצות בינו לבין הבנין הסמוך. "ניסינו ליצור תחושה של סביבת מגורים איכותית, למרות המרחק הקטן שבין הבניינים ברחוב, וזאת באמצעות חלונות-דלתות ארוכים, שמכניסים לדירה שפע של אור טבעי, ויוצרים כמעין חצר פנימית בקומה העליונה". משני צדי המיטה נפתחו חלונות צרים וארוכים בקיר, הממשיכים בצורתם את מודול החלוקה של דלתות הזכוכית. תאורה: פסי תאורה בעיצוב מינימליסטי וגופי תאורה מתכתיים ושקועים, נבחרו לתאורת החלל. גופי התאורה  שוקעו ברצפה, בקירות ובקרניז תקרת הגבס. התאורה האינטגרלית שמדגישה את החלל ואת האלמנטים הבנויים בתקרה, תוכננה תוך שיתוף פעולה בין האדריכלים ליועץ התאורה גיורא רוטמן.  גם  מערכות המיזוג והסאונד שוקעו בקירות הבית והיוו חלק מעיצוב החלל והדגשתו. רפפות מיזוג האוויר הצרות, תוכננו והותקנו בהתאם לקווי התקרה האופקיים. הרמקולים  הלבנים שולבו בקירות החדרים ובמערכת השליטה, והם ניתנים להכוונה מכל מקום בבית )סטריאו-טיפ(. חומרים וגוונים: הגוונים בדירה נעים בין גוני חול בהירים לגוני כסף אפור, המהווים רקע הולם לאוסף האמנות ולפרטי הריהוט. החלונות מוסגרו בפרופיל בלגי כסוף. על הרצפה הונחו אריחי אבן עצמון בהירה בגדלים משתנים ובמרקם פראי. הקירות צבועים בגוון של חול בהיר. פתחים: דלתות הפנים צבועות בגון הקירות ומעוטרות בשקעים ריבועיים. גומחות האחסון וחדר הארונות סגורים בדלתות נאספות, המחוררות בריבועים קטנים, שמבעדם נראה האור הבוקע מהחלל הפנימי. החלונות שבצד המטבח ופינת האוכל עוצבו בשלבי ברזל אופקיים, העשויים, כשאר הפתחים בדירה, מפרופיל בלגי מוכסף. אמנות ופרטי ריהוט: אוסף האמנות שבדירה נחשף מיד עם הכניסה אליה. על קירות המבואה תלויות שתי עבודות של האמן דוד ריב. על קירות הסלון תלויות יצירות של  מיכאל גרוס ושל אביגדור אריכא. בסמוך לפינת ההסבה, תוכנן מדף דיסקים צר לרוחב הקיר וקובייה מעץ אלון, הנעה על גלגלים ומכילה בתוכה את מערכת הסטריאו. על המדף הארוך מוצבים, זה לצד זה, פסלים של דב פייגין, של יחיאל שמי ושל מנשה קדישמן. פסל תאום שלו, בממדים גדולים יותר, מוצב בקרבת תאטרון הבימה בתל אביב. בחדר השינה מופיעה יצירה של האמן ההולנדי, ואן ליר )Van Lier(.

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה