כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  אי של שלוה – בית בלב תל-אביב

אי של שלוה – בית בלב תל-אביב

משחקי הצבעים והאור, החיבורים בין החומרים השונים ותשומת הלב לפרטים הקטנים עושים את הבית לנעים ומיוחד – אי של שלווה בתוך המולת העיר.

מאת: צילום:


אווירה של רוגע ונינוחות אופפת את הבית שעיצבה ושיפצה רננה, במו ידיה ובכישרון רב . משחקי הצבעים והאור, החיבורים בין החומרים השונים ותשומת הלב לפרטים הקטנים עושים את הבית לנעים ומיוחד – אי של שלווה בתוך המולת העיר.את ביתה ,שבבית דירות ישן בלב תל אביב, עיצבה ושיפצה רננה בעצמה, במשך מספר חודשים, עם מעט עזרה של בעלי מקצוע וחברים. בכל פעם "נגעה" בפינה אחרת ,שברה קירות, קילפה משקופים ואספה את הפריטים השונים."גיבשתי לעצמי את התוכנית לאחר מספר פעמים שהגעתי לדירה בשעות שונות כדי לראות את האור הנכנס ולהסתגל לחללים. תחום העיצוב מעניין אותי וחשוב לי ולכן רציתי לעשות כמה שיותר לבד. את עיצוב הבית התחלתי מהצבעים והחומרים שרציתי לפינות השונות, ובמשך הזמן צירפתי גם את שאר הפרטים".  רננה למדה עיצוב ואדריכלות ועבדה מעט בתחום. כיום עיקר עיסוקה מוקדש ללימוד יוגה וליצירת "תכשיטי אור" כהגדרתה, מנורות ייחודיות מחרוזים צבעוניים שמושחלים בטכניקות שונות.החלוקה המקורית של הדירה נשמרה, למעט המטבח הסגור, השירותים וחדר הרחצה הקטנטנים. את הקירות הסוגרים על המטבח שברה רננה יחד עם חברה טובה בעזרת פטישים כבדים. המטבח הפשוט והיפה תוכנן על ידה ונבנה בנגרייה, ובו שני שולחנות עבודה גדולים עם מדפים פתוחים בצורת האות ר’ , המחופים באבן "מצפה רמון".  השולחנות נצבעו בשכבות של צבע לבן שרננה העניקה להם מראה מעט מיושן. שולחן אחד משמש כמשטח עבודה ובשני מוטבע הכיור, וילון תחרה לבן מתחתיו מסתיר את חומרי הניקוי. מדף עץ לבן וארוך תלוי על הקיר, ובו צנצנות דקורטיביות, כוסות ואביזרים שימושיים אחרים.  הקיר שמעל לכיור חופה באריחי אבן טבעית מנוסרת )10X 10(, בפוגות רחבות ללא מילוי, שהונחו בשורות אקראיות כדי לשוות לאבן מראה טבעי ומוקפד פחות. בחלקו העליון נצבע הקיר בגוון כחול – סגול עמוק, ובאמצעיתו "זוהרת" מנורת החרוזים השקופים שיצרה רננה.החלל שנפתח כתוצאה משבירת קירות המטבח היה גדול מדי , וכדי לפתור את הבעיה בחרה רננה לאחסן את המקרר במעין "בית" הבנוי מעץ לביד צבוע לבן. ה"בית" מפריד בין המטבח לדלת הכניסה ויוצר מבואה קטנה ואינטימית.למעט המטבח שרוצף באריחי "גלוסקא" בצבע אוקר וחדר הרחצה בצבע החמרה, נשמרה רצפת ה"סומסום" המקורית והיפה של הדירה. לכל חדר גוון ודוגמא שונים, היוצרים מעין "שטיחים" המפרידים בין החללים ועם זאת משתלבים בהרמוניה עם עיצוב הבית.  גם הדלתות המקוריות של הבית נשארו. שבועות של קילוף ממושך נדרשו לרננה כדי להוריד מהן את שכבות הצבע הישנות, כשלבסוף נחשף העץ המקורי ועוטר בידיות של ברזל וקרמיקה במראה עתיק. יוצאים למסע…חדר הרחצה והשירותים המקוריים אוחדו לחלל אחד, הנראה כתא של אוניית נוסעים מתחילת המאה. החלונות הקטנים בוטלו ובמקומם שובץ חלון אונייה מפליז, שהוזמן מאביה של רננה המתקן יאכטות באילת. פסיפס מרהיב של צדפים וחלוקי זכוכית צבעוניים ,שיצרה רננה, מעטר את מסגרת החלון העגול.  גם כאן ממשיכים משחקי האור והצבע. על האדן הרחב של כל אחד משני הפתחים שמעל חלון האונייה מונחות שורות של צנצנות זכוכית שקופות עם מים צבעונים, הגורמים לאור הנכנס להשתקף באלפי גוונים. בחדר הרחצה השתמשה רננה בחומרים טבעיים ופשוטים כמו בשאר הבית: חזית האמבטיה צופתה באותה אבן טבעית שבמטבח, והקירות חופו באריחי חרסינה לבנים )15X15(, כמו בבתיה הישנים של תל אביב.  הקיר הצמוד לשירותים נצבע בשכבות של צבע חום אדמדם שמשתלב עם הריצוף באותו הגוון. ארגז "מסעות" מקש מנוצל לאחסון מגבות, וקערת כיור עמוקה שהתגלתה בחנות קטנה בדרום תל אביב, תלויה על הקיר בעזרת ברזל בניין מכופף. פינה יפאנית ומקדשרננה החליטה למקם את חדר השינה במרפסת דווקא, "בגלל העץ שבגינה וציוץ הציפורים". מזרן פוטון דק מונח על במת עץ גבוהה, שבנתה עם חברה בהשראת הבתים היפאנים שראתה בשהותה שם. וילון מוזהב מקטיפה קשמירית משתפל בכניסה, וטול רקום תלוי בצמוד לקיר, כדי "לרכך" את הפינה ולחפות על הגימור הבעייתי.  את המראה המיוחד של מרפסת השינה משלימים חלונות עץ גדולים, המחולקים לריבועים של זכוכית ופלסטיק חלבי ומזכירים את מחיצות הנייר היפאניות )ביצוע: דב טישלר(. המרפסת ממשיכה לעבר הסלון ומכוסה בשטיחים בהירים מסיני, כשערסל ברזילאי תלוי לאורכה.  גם מרפסת השירות הצמודה למטבח זכתה לטיפול יוצא דופן מידיה של רננה. המרפסת, שפונה אל חצר פנימית יפה, הפכה למעין מקדש קטן כשנצבעה בארגמן. חלונות האלומיניום וגג האסבסט נצבעו בזהב, ווילונות מבד הודי ארגמני ומוזהב מקשטים את הכניסה. גינה בסלוןהסלון ,כמו הבית כולו, מעוצב בקו פשוט, נקי ואוורירי ובזיקה מעודנת למזרח הרחוק. כיסא נוח מהודו וכיסא "מלכותי" עתיק ויפהפה, שנרכש בשוק הפשפשים, מצטרפים לספת פוטון לבנה ופתוחה . ענפי במבוק משמשים לתליית וילונות מסארי ומבדים הודים לבנים ועדינים,שנעים גם למשב הרוח הקלה ביותר.הרעיון לגינה הקטנטנה והמפתיעה בפינת הסלון נולד לאחר שהוצאו ממקומן מספר מרצפות בצבע שחור, ששובצו כנראה בעבר. רננה החליטה לוותר על אריחים, וליצור בריבוע החול שנותר במקום מעין פינה ירוקה – כשעציץ חרס גדול "נשתל" לתוך מצע של תוף.קירות חדר העבודה המרווח נצבעו בירוק – "פרש" מרענן, ושולחן נגרים ישן הוסב לשולחן עבודה. החדר הנוסף בבית משמש את רננה ללימוד יוגה והוא נקי מריהוט ואביזרים."התפיסה שהנחתה אותי בעיצוב הבית" ,מסבירה רננה, "היתה לייצור אווירה נעימה ורגועה על ידי צבעים נכונים ומאוזנים ושימוש בחומרים טבעיים, כשהקו הכללי יהיה פשוט ונקי". 

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה