כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  בית בשלוש תיבות

בית בשלוש תיבות

שלוש תיבות ומנגינה גיאומטרית ברורה הופכות בית קובייה פשוט ויפה מבחוץ – לסיפור הרבה יותר מורכב ומעניין מבפנים אדריכלים: אסנת וניר ממון שטח הבית: כ-300 מ”ר

מאת: צילום:


 ביתה של משפחת פלד במבשרת ציון, בתכנונם של האדריכלים אסנת וניר ממון, מתוכנן בגיאומטריה פשוטה המחלקת את החלל לשלוש תיבות פונקציונליות שונות, שהחללים הנוצרים בתוכן וביניהן מעניינים ומתוחכמים. זהו בית שניחן בפרופורציות טובות המקנות לבעליו יציבות ונוחות, בעוד שאורחיו משתאים ומסתקרנים לגלות את צפונותיו.קיר מסך מזכוכית מקדם את הבאים ומחלק את הבית הריבועי לכל אורכו, מהרחוב ועד המרפסת האחורית המשקיפה לנוף, לשני חלקים לא שווים בפרופורציות של 2:3. בחזית לרחוב של קיר זה ממוקמת דלת הכניסה ואילו בחזית הפונה לנוף ממוקם הקמין עם ארובה גבוהה לכל אורכו (קמין – “אטה” דנמרק, יבוא אישי). זו מדגישה את קו הזכוכית החוצה את הבית. מבטו של הנכנס עוקב אחר ארובת הקמין והזכוכית לכל גובה החלל הכפול ונתקל בגשר החוצה את מבטו בכיוון השני. גשר זה הוא משכנן של מדרגות המעלות לקומת חדרי השינה ויחד אתן מחלק את החלל הן בגובה והן ברוחב, בציר הניצב לציר הזכוכית הראשי. כך נוצרו למעשה שלוש תיבות לבית, האחת מימין לכניסה והשתיים האחרות משמאל לה, משני צדי המדרגות והגשר.בתיבה מימין לכניסה מצויים חדר המשפחה והמטבח בקומת הקרקע, וסוויטת ההורים בקומה שמעל. בשתי התיבות שמשמאל לכניסה ממוקמים בשתי הקומות חדר האורחים וחדר שינה משמאל למדרגות, וחדר המגורים וחדר שינה נוסף מימין למדרגות ולגשר. המדרגות מובילות מטה למרתף, שם בנויה יחידת מגורים נפרדת של הבן הבוגר. שימוש מושכל בטופוגרפיה מדורגת איפשר פתיחת חלונות ודלתות ליחידה זו והפך אותה לדירה פרטית מוארת, מאווררת ומרווחת.שימוש מושכל נוסף בטופוגרפיה הפך את המרווח שבין הבית לקיר הדיפון של הכביש לגינה קטנה ומרוצפת המוקפת קירות משלושת צדיה. במרכזה נטוע עץ אשכולית והיא מזכירה מעין פאטיו פנימי בבית. כך נהפך חדר המשפחה, הפונה ל”פאטיו” קטן זה, למקום אינטימי ומשפחתי שנעים להיות בו. לעומתו פונה חדר המגורים המרווח, המיועד בעיקר לאירוח, אל עבר הנוף הרחוק של הרי יהודה. גם פינת האוכל משקיפה לנוף זה. הריצוף האלכסוני של הבית באריחים 60X60 של שיש חלילה בהיר נמשך לחצר גדולה זו, המסתיימת במרפסת מונמכת מרוצפת בלוחות עץ ובעלת מעקה ברזל עגול ואופקי, שבשילוב עם העץ מזכיר רציף או מרינה. אלא שגלי הים התחלפו בגבעות גליות, ותרני הסירות – באורנים וברושים.העץ הוא מוטיב חוזר בבית הקושר בין החוץ לפנים (נגרות – אייל כינרתי). לחלונות בעלי הפרופורציות האנכיות, העשויים מפרופיל בלגי בגוון אפור מתכתי (מסגרות “ישראל אוזר”), נוספו תריסי גלילה מעץ אורן קליר. מעקה המדרגות עשוי עץ, דלת הכניסה הרחבה (260X170 ס”מ) גם היא מעץ אורן קליר בגוון אדמדם (נגרות – בני הרשקוביץ), פרקט חדר השינה עשוי עץ אלון בגוון בהיר דומה, וכך גם מדרגות העץ בגלריות חדרי השינה של הילדים (מדרגות “קו נבון”). גלריות השינה בחדרי הילדים עושות שימוש בחלל גג הרעפים המחופה כלפי פנים בלוחות עץ. כאן העץ נצבע בגוון קרם, שכן הוא משמש תקרה – המשכה הישיר של תקרה וקירות מטויחים באותו גוון.קירות הבית הקרמיים מגיעים עד הרצפה האלכסונית ללא שימוש בקנטים. כך נוצרת אשליה של רצפה הנמשכת לכל אורך הבית ולא חדרים-חדרים מוגדרים במסגרות אבן. גם הרמקולים, חלק ממערכת האודיו המרכזית וגופי התאורה ההלוגניים מושקעים בתקרות. גופי תאורה נוספים (יאיר דורם) מושקעים גם הם בקירות, הן בחלל המגורים והן בקירות המלווים את המדרגות. אל מול כל האלמנטים השקועים והמובלעים, בולטות שלוש מנורות אגסיות גדולות המשמשות את פינת האוכל גם כאלמנט עיצובי.מבט מבחוץ אל חזית הכניסה מגלה קירות חיצוניים מחופים באבן “ביר זית” בסיתות גס, בעוד ספי החלונות עשויים אבן חלילה בסיתות חלק. בטון חשוף משמש הן לקורת הגג הבולטת בכ-40 ס”מ מעבר לקיר הבית והן לגגון מעל דלת הכניסה, כשמעליה בנויה משרביית ברזל כהה המצלילה ומצניעה מעט את פנים הבית מהרחוב.מבט חטוף מהרחוב מגלה את החלוקה הראשית של הבית באמצעות קיר הזכוכית מעל דלת הכניסה, אך אינו חושף את כל יופיו המופנם של הבית הקובייתי הפשוט. קווים נעימים, פשוטים עם פרופורציות טובות וחלוקה פנימית מוצלחת מקנים לבית שילוב והפרדה בין משפחתיות, אירוח ופרטיות. e

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה