כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  בית מסביב לגן – בית בקריית אונו

בית מסביב לגן – בית בקריית אונו

זהו מבנה מדורג עם חזית קדמית נמוכה וגג קמור המחופה בלוחות נחושת. הבית תוכנן בקווים נקיים ומאופיין בסגנון חמים, נקי ומהוקצע.

מאת: צילום:


הבית בקרית אונו תוכנן על ידי האדריכלית נעמה שבתאי-ציזר, שיצרה על המגרש הצר והארוך מבנה מדורג עם חזית קדמית נמוכה וגג קמור המחופה בלוחות נחושת. הדיירים:  האדריכלית נעמה שבתאי-ציזר, בעלה וארבעת ילדיהם. שבתאי, בוגרת בצלאל והטכניון עובדת ממשרדה על תכנון בתים פרטים ועיצוב פנים.הבית: בשטח של כ- 20 מ"ר ומרתף, נבנה על מגרש דו משפחתי (כחצי דונם), בשכונה של בתים פרטיים בקריית אונו. נתוני המגרש הצר והארוך (12 X 45 מטרים) ופני השטח הגבוהים בחלקו הקדמי, הובילו למיקומו של הבית בחלקו האחורי של המגרש.  "הרחקת הבית מחזית המגרש יצרה גינה קדמית גדולה וניתוק מהבית השכן", אומרת שבתאי, "נעזרתי בטופוגרפיה הנמוכה בחלקו האחורי של המגרש לתכנון המרתף, ולהגבהה כללית של המפלס האחורי ביחס לחזית הקדמית". תכנון שיצר מסה מדורגת של מבנה וחזית צנועה כלפי הרחוב.חזית: לבית חזית נמוכה המחולקת לשניים, בקיר החוצה את חלל המגורים מהחזית ועד לחצר הפאטיו הפנימית. בצד אחד של החזית גג קמור ובצד השני גג ישר ושטוח. חלקו האחורי של הבית תוכנן כקופסה בת שלוש קומות הכוללת מרתף, קומת כניסה וקומה עליונה עם מרפסת שעטופה  בקירות בעלי פתחים רחבים. " החגיגה היא בחלק הקדמי של הבית, אומרת שבתאי "כשהחלק האחורי והמלבני מבליט אותו".את המחויבות לגג רעפים בשכונה פתרה האדריכלית בגג קמור ומבודד המחופה בלוחות נחושת (שחם). "עם לוחות הנחושת אפשר להגיע למורפולוגיה ייחודית שלא ניתן ליצור עם גג רעפים רגיל", אומרת שבתאי. עקומת הגג  יצרה חלל פנימי גבוה ומעניין שסביבו תוכנן הבית. מעל הסלון מתרוממת תקרת העץ הקמורה והגבוהה (3.5 – 5.5 מטרים), המסתיימת בקיר אפור עליון החוצה את החלל. קורות התקרה המכופפים (פתרונות בנייה) חודרים את קירות המעטפת ומוסיפים יופי ועניין לחזית הבית.פנים: הבית תוכנן בקווים נקיים ומאופיין בסגנון חמים, נקי ומהוקצע. "היה לנו חשוב ליצור חלל-לופט, פתוח וגבוה שבו מתרכזת עיקר הפעילות המשפחתית, בעוד שאגפי השינה מופרדים ומרוכזים בחלקו האחורי של הבית". האדריכלית תכננה באזור המגורים חללים מוגדרים ופתוחים הכוללים את הסלון, פינת האוכל והמטבח. החלל הגבוה פתוח בדלתות זכוכית אל פינת הישיבה המוצלת שבגינה, ואלו מחדירות אור טבעי רב לאזור הפנימי.המבואה, הנפתחת בדלת עץ גבוהה (נגרות: קליד, בית יצחק), חודרת למרכזו של הבית ומחלקת אותו לשני אזורים נפרדים – לאגף מגורים ולאגף פרטי. באגף הפרטי ממוקמים חדרי השינה של הילדים, חדר רחצה וחדר עבודה ומשחקים פתוח. גרם מדרגות יורד מאגף זה אל המרתף ועולה אל הקומה העליונה, בה תוכנן אגף ההורים והמרפסת המקיפה אותו. מול המבואה תוכננה חצר פנימית הנפתחת בדלתות זכוכית שקופות. הפאטיו הרחב שבמרכז הבית מחדיר אור טבעי ואוורור מהקיר המשותף לבית הסמוך  ויוצר מעין נוף של גן פנימי הנראה גם מבעד לחלונות הרחבים הקבועים משני צדדיו. להחדרת אור ואוורור נוסף, תוכנן חלון סקיי לייט מלבני  בתקרת המטבח ומעל לאמבטיה שבחדר הרחצה (אל-ים).חלל המגורים: "הרעיון היה לקחת חלל כמעט ריבועי ולהעשיר אותו בקירות, בחומרים, ובפרטים", אומרת שבתאי. "אני מאוד אוהבת את המשחק הנוצר בקירות על ידי הגומחות ושילוב הנגרות בתוכן".  קיר אפור נמוך מפריד חלקית בין המטבח לסלון. חלקו האחד מיועד לאי עבודה במטבח ובחלקו השני ניצב קמין ברזל יצוק Godin), יבואן: ברפמן) עם ארובה ארוכה החוצה את הגג. המטבח תוכנן במבנה פשוט, נקי וסימטרי, הפתוח אל פינת האוכל וחלל המגורים. הקיר העבה נוצל לגומחות שקועות שבתוכן הותקנו מדפי אחסון פתוחים וארונות סגורים בדלתות זכוכית ורשת לולים. "ברוב הבתים שאני מתכננת ישנם שלושה חלונות הפונים אל הנוף. כאן, היות והמטבח תוכנן על הקיר המשותף, יצרתי בו שלושה חלונות-ארונות הקבועים בגומחות עמוקות בקיר".  חלקן התחתון של הגומחות הארוכות מנוצל כמדף שימושי מעל משטח העבודה והכיור. ארונות המטבח עשויים ממ.ד.פ מחורץ בפסים וצבוע בהתזה בגוון ירוק-אפור בהיר (נגרות: אייל ואפי פטאל, מושב אחיטוב).פינת האוכל פונה בחלון רחב אל הגינה ואל פינת הישיבה שבחוץ. כהמשך סגנוני למטבח, תוכננו  בפינה ארונות אחסון השקועים בגומחות הקיר. שלושת הארונות הצרים עשויים מעץ מייפל מעושן בגוון אפרפר בשילוב זכוכית חלבית (נגרות: אייל פטאל).מפלס עליון: אגף ההורים תוכנן כיחידה נפרדת במפלס העליון, והיא כוללת חדר רחצה וחדר נוסף רב שימושי, שכיום ישנה בו הבת הקטנה. את חדר השינה מקיפה מרפסת רחבה עם קירות גבוהים, בעלי פתחים רחבים, הממשיכים את קירות המעטפת.גרם המדרגות: במדרגות האבן הממוקמות בחלקו האחורי של הבית תכננה שבתאי פס נתק מאלומיניום המפריד בין הקיר לאבן  וממשיך לחזית המדרגה כפס מסותת. מעקה ברזל  אפור עם כבלי נירוסטה מתוחים משלים את המראה הנקי וה"לופטי" של הבית. במעלה הגרם תוכננו פסי חלונות צרים וארוכים שמחדירים אור טבעי. מבחוץ מסתיים החלל המוארך בקורה מרחפת ובשורה של  פתחים ריבועים  קטנים.תאורה: האלמנטים השונים בבית זכו להדגשה באמצעות תאורה משולבת, שקועה או תלויה, במראה מינימליסטי תעשייתי (קמחי) התואמת את סגנון הלופט של חלל המגורים. שלושה ספוטים התלויים על זרוע מפרקית מדגישים את ארונות האחסון העליונים במטבח.  ספוטים גדולים מכוונים אל תקרת העץ הקמורה שבסלון. גופי תאורה קטנים שוקעו במשקופי הפתחים והגומחות וכן בתקרת הגבס  לאורך המסדרון המוביל לאגף השינה. מעל לשולחן האוכל ומעל לפינת ההסבה בסלון משתלשלות מהתקרה הגבוהה מנורות מתכת גדולות בסגנון תעשייתי. חומרים וגוונים: אבן מצפה רמון בהירה נבחרה לריצוף הבית ולחיפוי חדרי הרחצה ומשטח העבודה במטבח. את הגינה מרצפים אריחי אבן מאותו סוג, בגוון כהה מעט יותר (עומר בר, ביצוע: אהרון ויניב תורג’מן-קיסריה ).טיח פיגמנטי (נדיר) במספר גוונים מכסה את הקירות החיצוניים והפאטיו ומשתלב עם הצמחייה ומסגרות הפתחים. " הרעיון היה להעניק לכל גוש זהות צבעונית אחרת שתשתלב עם השאר", אומרת שבתאי. החזית הקדמית נצבעה בטיח בגוון חום והמבנה האחורי בטיח בגוון חול בהיר. פס הקיר  העליון, שמתחיל מחזית הבית וממשיך עד לפאטיו, צבוע בטיח אפור וכך גם הקיר הנמוך בחלל המגורים. קיר הפטיו שובץ במשרביות אפורות ונצבע בטיח כתום.הדלתות הגבוהות הפונות לגינה והחלונות הרחבים בחלל המגורים, מוסגרו בפרופיל בלגי בגוון ירוק בטון (עופר ודני). הפתחים נסגרים בתריסי גלילה עדינים מאלומיניום באותו הגוון, שיורדים בתוך מסילות השקועות במשקופים (אל-ים). שאר הפתחים בבית  מוסגרו בפרופילי אלומיניום שקועים עם סיפי אבן פנימיים (אל-ים).גינה: בגינה הקידמית נשתלו צמחים ארץ ישראלים רב שנתיים לצד ערוגות שיחים ועצי זית  המקיפות את משטח הדשא משני צדדיו (תלם-רגב). שביל אבן ארוך מלווה בערוגת שיחים בנויה מוביל עד לדלת הכניסה. השביל הצדדי היורד לקומת המרתף, כוסה בגזרי עץ  ולצידו נשתלו עצי בוסתן.  

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה