כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  בית קטן בכפר – בית ייחודי במרכז הארץ

בית קטן בכפר – בית ייחודי במרכז הארץ

זהו בית קטן וציורי, בעל קירות כתומים וכחלחלים שטויחו ביד חופשית, וחצר ירוקה. הצבעים הנעימים, הרהיטים הססגוניים והאלמנטים הבנויים, הם שעושים את החלל הצנוע לבית חמים, צבעוני ובעיקר מקורי.

מאת: צילום:


רפת לשעבר במושב במרכז הארץ הפכה לאחר שיפוצים שנעשו בשלבים, לבית ייחודי שמככבים בו כמה אלמנטים המבוססים על שימוש בטיח: קירות חיצוניים מפוסלים שנעשו ביד חופשית ואמבטיה בצורת כוסית של יין, שטויחה בחומר עמיד למים.הבית הכפרי של איילה ומיכאל, הנמצא בקצה המושב, חודש תוך שבוע ימים בלבד. זהו בית קטן וציורי, בעל קירות כתומים וכחלחלים שטויחו ביד חופשית, וחצר ירוקה. מיכאל, שהתגורר במקום עוד קודם לכן, בנה את ביתו בתוך רפת ישנה ששכר בחצר המשק. לבית במתכונתו הראשונה היו מטבחון זעיר, אמבטיה, שירותים וחדר אחד שכלל סלון ופינת שינה.כשהגיעה איילה, החליטו בני הזוג להישאר במושב, להרחיב את הבית ולהתאימו למגורי משפחה. "בעצם, עשינו מעין פאזל", אומרת איילה . "שטח הבית הקטן כולו הפך למרחב הסלון והמטבח. הוספנו לבית גם חדר שינה, חדר ילדים וקרוון בחצר, המשמש למגורי הבת הצעירה". "עבדנו כאן יומם ולילה, ובנינו את הבית מחדש", אומרים בני הזוג. את כל העבודה ביצעו השניים בעצמם, תוך שימוש רב בצבע, בטיח ובחומרים פשוטים, שאת חלקם מצאו ומחזרו לשימושים מחודשים. הצבעים הנעימים, הרהיטים הססגוניים והאלמנטים הבנויים, הם שעושים את החלל הצנוע לבית חמים, צבעוני ובעיקר מקורי.השיפוץ המחודש, מסביב לגרעין הבית הקודם, נערך בשני שלבים. בתחילה נסגרה, בקירות גבס, הסככה המזרחית של הרפת, שהפכה לחדר ילדים עם מקלחת ושירותים צמודים. בשלב השני, נסגרה הסככה הדרומית, ששימשה בעבר כמחסן פתוח, והפכה לחדר שינה מרווח עם חלון רחב הפונה לחצר ועם פינת רחצה פתוחה. פינת הסבה ססגוניתשטח המטבח הזעיר הורחב ונפתח אל סלון הבית. את הארונות בנו בני הזוג משאריות של לבידים שאותם צבעו בגוון "ווש" מעושן (פיינט מג’יק) ולתוכם שיבצו מלבני פרספקס כחולים ושקופים. את משטח העבודה הרחב הם יצקו מטיח מגוון (נירלט-ווגה). "התקנו על גבי הארונות לוח עץ אחד, ללא חיבורים", מפרט מיכאל, "כדי למנוע את תזוזת העץ במשך הזמן. על הלוח הדבקנו רשת פלסטיק צפופה, ומרחנו מעליה שכבת טיח דקה. לאחר שהשכבה התייבשה, יצקנו שכבת טיח נוספת בעובי של 1.5 סנטימטרים, והחלקנו את הטיח. לאחר שהתייבש, מרחנו עליו לכה מבריקה". למשטח התקבל  מראה חלק ונקי בגוון טבעי של אבן בהירה, שמשתלב  עם גון הארונות וקירות המטבח.את הסלון, שעתה הוא במרכז הבית, ריצף מיכאל בלוחות אורן ארוכים שמעניקים לחלל תחושה ביתית וחמימה. מול קמין הברזל יצרה איילה פינת הסבה ססגונית, המורכבת מכריות מודולריות, שאפשר לשנות את מיקומן ולסדרן באופנים שונים. בקצה הסלון יצרו בני הזוג פינת טלוויזיה אינטימית עם ספרייה אלכסונית השעונה אל הקיר. את הספרייה בנה מיכאל מקורות עץ עבות שמצא ביפו. הוא צבע אותם ב"ווש" לבן, וביניהם התקין מדפים מזכוכית עבה, המחוזקים אל הקורות באמצעות ברגים תעשייתיים עבים וארוכים.האטרקציה האמיתית בבית היא האמבטיה והכיור המפוסלים בקווים  מעוגלים, שמוקמו בחלל הפתוח של חדר השינה. מיכאל: "במקום לרצף את החדר, בחרנו לצקת את הרצפה מטיח בגוון של חול ואבן טבעית.תחושה של בלוקים ואבן.בשלב זה, לאחר שוויתרנו על אמבטיה סטנדרטית, החלטנו להשתמש באותו החומר, העמיד במים, גם לבניית האמבטיה והכיור". את היציקה, הסביר, עושים באמצעות רשת אקספנדית (רשת לולים צפופה), בדיוק כמו בעבודת פיסול. "בעזרתה יצרנו את צורת האמבטיה שרצינו, ועליה מרחנו את הטיח (נירלט, ווגה), והחלקנו בעזרת כף טייחים מנירוסטה. לאחר שהחומר התייבש, מרחנו לכה אפוקסית מבריקה". את הכיור, הנראה כגביע יין מעוגל בעל רגל ארוכה,  בנו בני הזוג בדרך דומה, מאותו הטיח ובאותו הגוון, רק שהפעם בחרו להשאירו במראה טבעי, ללא לכה שקופה.גם את קירות הבית הבנויים מלוחות גבס, צבע מיכאל בטיח מהודק (ווגה) בגוונים שונים. "ברוב המקרים, אנשים רוצים לקבל את התחושה כי קירות גבס הם קירות שעשויים מבלוקים או מאבן", אומר מיכאל, "הטיח, שיש לו יכולת הדבקה טובה, מכסה על כל החיבורים ומעניק לקיר מראה של חומר מסיבי ויציב".  בחוץ, מתחת לגג המשופע, מתעגלים הקירות בקימורים רכים. את המראה המפוסל של הבית, הצבוע בגווני כתום ותכלת בהיר, יצר מיכאל בעזרת רשת ויוטה, שהדביק לקיר בצורות מעוגלות וחופשיות ועליהם מרח טיח  וצבע לקירות. מקיף את הבית שביל בטון צר, המוביל אל הקרוון הצבעוני ואל פינת הישיבה המוצלת בסכך של עצים וענפי דקלים, מהם משתלשלים פעמוני רוח וכדורי זכוכית צבעוניים.   

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה