כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  בעיצוב משפחתי – בית בקרית טבעון

בעיצוב משפחתי – בית בקרית טבעון

הבית עוצב על ידי בעליו, הדס וזאבי סימון – זאבי בנה את פרטי הנגרות והדס עיצבה את הרהיטים והעניקה לבית את מגע הצבע הססגוני המופיע על הקירות, הבדים והכדים המצוירים.

מאת: צילום:


בית בקרית טבעון שעוצב על-ידי בעליו, בני הזוג הדס וזאבי סימון.  זאבי בנה את פרטי הנגרות והדס עיצבה את הרהיטים והעניקה לבית את מגע הצבע הססגוני המופיע על הקירות, הבדים והכדים המצוירים. הדיירים: הדס וזאבי סימון ושלושת ילדיהם. הדס, מעצבת פנים, עובדת מהסטודיו שבביתה על עיצוב רהיטים, צביעה אומנותית ודקורציה. זאב, מהנדס בנין ונגר חובב, בנה את רוב הרהיטים שבבית.הבית: לבית שבקרית טבעון חזית צנועה בת קומה אחת וגג רעפים אפורים. הבית נבנה על מגרש צר וארוך (10X70 מטרים) עם קיר משותף לבית השכן. תנאי המגרש הובילו את האדריכל ערן מבל לתכנון  מבנה ארוך, המדורג במפלסים בהתאם למדרון הטבעי. מהבית הישן שהיה על המגרש נשארו קירות המעטפת בלבד, שבהמשכם נבנה המפלס האחורי.מידות: שטח המגרש – 700 מ"ר. שטח בנוי  כ170- מ"ר. חוץ: פסים אופקיים, שנוצרו משילוב של איטונג מחורץ וטיח, שוברים את מבנה ה"רכבת" המוארך של הבית ומעניקים למפלס התחתון אשליית רוחב. חזית הבית צבועה בגוון חול מדברי, המשתלב עם מסגרות הפתחים העשויים כולם מפרופילי אלומיניום כחולים. חלוקה: מפלס הכניסה נפתח לחלל מגורים מרווח הכולל מבואה ושירותי אורחים, מטבח, פינת אוכל וסלון. בהמשך, בין חלל המגורים לאגף השינה, נפתח חלל גבוה עם תקרת עץ משופעת ובו פינת המשפחה וגרם מדרגות בנוי היורד למפלס התחתון.ארבע מדרגות עץ רחבות ממשיכות מפינת המשפחה למסדרון קצר, המוביל לאגף השינה שבו תוכננו שלושה חדרי שינה, שני חדרי רחצה ופאטיו קטן. המפלס התחתון מחולק למשרד, לחדר משחקים ולסטודיו מרווח, הפונה בחלונות רחבים אל נוף החורש הטבעי של מורדות טבעון.פנים: " זה בית שגדל איתנו, עם הילדים ועם התקציב", אומרים בני הזוג שבנו, צבעו ועיצבו בעצמם את  הרהיטים ואת הפריטים שבו. "בשנה הראשונה השארנו  את הבית כמעט ריק. לאחר זמן מה התחלנו לבנות את הרהיטים ולצבוע את הקירות". ביתם של הזוג סימון מעוצב בחומרי גלם פשוטים וזמינים. אלו, בשילוב הגוונים הצובעים את הקירות, הבדים, רהיטי העץ המעוצבים ואלמנטים מהפנג שווי שהוסיפה סימון, מעשירים את הבית במרקמים צבעוניים ומעניקים לו אווירה נעימה וחמימה.חלל המגורים: בסלון עיצבה הדס ספה פינתית בנויה מתחת לחלון הרחב. מושב העץ, הנפתח למקום אחסון פנימי, רופד בכריות פרחוניות. שולחן הקפה המרופד שבנתה, נע על גלגלים נסתרים ומשמש גם כהדום רחב המצטרף לשאר הרהיטים. את שולחן האוכל הארוך בנה זאבי מעץ אורן והדס הוסיפה לו צבע ועיטורי עלים. קיר פתוח בחלונות רחבים מפריד חלקית בין חלל המגורים לבין פינת המשפחה וגרם המדרגות היורד למפלס התחתון. לחלל הגבוה של חדר המשפחה תקרת עץ משופעת וחלונות מרובעים מלבני זכוכית צבועות. לאורך הקיר נבנו גומחות ארוכות, שאותן צבעה הדס בגוונים מעושנים ועליהן הניחה פריטים צבעוניים.אגף השינה: בצד  הקיר המשותף לבית הסמוך תוכנן פאטיו קטן עם צמחייה ירוקה, כדי להחדיר אור ואוורור למבואה המובילה לחדרי השינה. קירות חדר ההורים צבועים באדום ארגמני עם  עיטורים זהובים. למיטת העץ שבנה זאבי הוסיפה הדס גב מיטה שעשוי ממזרון דק המרופד בבד. החדר פתוח לחדר רחצה צמוד, המעוצב בחומרים פשוטים ובגוונים של תכלת וכחול.הצבעוניות הנעימה ממשיכה לשני חדרי הילדים, שאותם צבעה הדס בגוונים בהירים ולהם הוסיפה רהיטים מצוירים, ווילונות רקומים ושטיחים צבעוניים.מפלס תחתון: הסטודיו של הדס ממוקם בקצה המפלס התחתון ופונה בדלתות זכוכית רחבות אל הגינה האחורית של הבית ואל נוף החורש הטבעי. על הקירות דוגמאות צבע מעוטרות ומדפים עמוסים במברשות וצבעים. מסביב, סדורים כדים מצוירים ורהיטי עץ מרופדים שעיצבה הדס.  "כשהתחלתי ללמוד אמנות וצילום התאהבתי בצבע, ומאז אני צובעת ומציירת על רהיטים, קירות אריחי קרמיקה וכדי חימר". בסטודיו הפתוח  מעניקה הדס ייעוץ לעיצוב פנים, צביעה אומנותית ועוד. שביל צדדי המוצל בצמחיית הגן עולה למפלס החצר הקדמית ומתחבר לפינת הישיבה שבחצר. גינה: "מצאנו בעצמנו את הפתרונות השונים לגינה הקדמית, אומרים בני הזוג. "הרעיון היה לבנות סיפון עץ (דק) שיגביה את מפלס השביל ויתחבר למרפסת העץ שבקדמת הבית. שביל העץ שבנה סימון יורד בשיפוע מתון ממפלס הרחוב אל הגינה, ונפגש עם פינת הישיבה המוצלת.  לצדו, בשיפולי  הסלע הטבעי שבגינה, בנה זאבי בריכת נוי קטנה עם צמחיית מים, דגים וחלוקי נחל. את דפנות הבריכה כיסה ביריעת ניילון שחורה עמידה ל-U.V (קרניים אולטרא סגוליות) ובמרכזה התקין מזרקה. מעל לבריכה הקטנה מסוכך ליבנה רפואי ומסביב נשתלו שיחי פרחים, לצד עצי נוי ופרי ואלונים מקומיים.פכפוך המים  וצליל פעמוני הרוח שתלויים על מפתן הבית מלווים את היושבים בפינה המוצלת, ומקדמים את הבאים באווירה רוגעת ושלווה.  

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה