כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  גבוה מעל לעיר – פנטהאוז מרווח במרומי מגדל מגורים

גבוה מעל לעיר – פנטהאוז מרווח במרומי מגדל מגורים

זו דירה מפנקת, מעוצבת בקו נקי ואוורירי, המכניסה את הנוף פנימה. הדירה מתפרשת כסהר במקביל לקו המעוגל החיצוני של המבנה, והקו הזוויתי הפנימי של חדר המדרגות.

מאת: צילום:


פנטהאוז מרווח במרומי מגדל מגורים גבוה הפכה, בתכנונה של אירמה אורנשטיין, לדירת נופש מפנקת, פתוחה אל נוף מרהיב ומעוצבת בקו נקי ואוורירי. אדריכלית הפנים: אירמה אורנשטיין, עובדת ממשרד בצפון בתל אביב על עיצוב ותכנון של דירות, בתים פרטיים ומשרדים. הדיירים: זוג צעיר עם תינוקת. המקום: בית דירות יוקרתי במרכז הארץ. הדירה נמצאת בקומת הגג של בנין עגול הצופה אל הנוף הנרחב של גוש דן והשרון עד לים. חלוקה: מפלס הדירה (160 מ"ר) כולל את אזור המגורים שבו מטבח, פינת אוכל, סלון, פינת טלוויזיה ושירותי אורחים. אגף השינה כולל שני חדרי רחצה ושלושה חדרים  הפונים למרפסות פתוחות. במפלס הגג (כ100- מ"ר) תוכנן חדר לאומנת עם אמבטיה צמודה וכן מרפסת גג פתוחה עם בר משקאות ופינת הסבה.  פנים: "ניסינו לשוות לדירה תחושה של סוויטה בבית מלון", אומרת אורנשטיין, "מעין דירת נופש המעוצבת בקו נקי ואוורירי, שמכניס את הנוף לתוך הדירה". הדירה מתפרשת כסהר במקביל לקו המעוגל החיצוני של המבנה, והקו הזוויתי הפנימי של חדר המדרגות. החלוקה והתכנון המחודש מיתנו את זוויות הקיר החדות הגובלות עם חדר המדרגות, ויצרו הפרדה ברורה בין אגף המגורים לבין אגף השינה. "במקומות מסוימים מיתנתי את הזוויות ובמקומות אחרים הבלטתי אותן, כדי ליצור מתח ועניין  בין הצורות". קיר הסלון הזוויתי יושר בקיר גבס שלתוכו שוקע קמין אופקי, שתוכנן בשילוב אזור להנחת גזרי עץ להסקה. בהמשכו מסתיר הקיר את המקרר ואת ארונות האחסון שבמטבח. בין חלל המגורים לאגף השינה תוכנן קיר מעוגל, כגל, החובק לתוכו את שירותי האורחים. בין מפגשי הקירות התוחמים את חלל המגורים תכננה המעצבת פסי נתק ארוכים ופנלים מרחפים, שקיימים במקומות נוספים בדירה. שמדגישים את הקיר כאלמנט עצמאי.   "הכוונה היתה ליצור שפה ארכיטקטונית זהה בין הקירות השונים", אומרת אורנשטיין, " כשהחיבור ביניהם נעשה באמצעות קרניז התקרה הזוויתי ולשונית רצפת העץ". הפתחים טופלו כדי להשיג תחושה של קלילות ונקיון, באמצעות מסגרות אלומיניום דקות בגוון הטבעי ומעקה שקוף מזכוכית, כמעט בלתי נראה.    כדי לא לגנוב את תשומת הלב ממראה הנוף  וכדי להשיג במקום אפקט של קלילות ואווירת נופש, עוצבו רהיטי הסלון בשילוב של זכוכית ועץ ורופדו בגוונים בהירים (קסטיאל). חומרים וגוונים: תשומת לב רבה הושקעה בפרטים ובחומרים המעצבים את הבית. הקיר העגול הובלט  בגוונים זהובים (פיינט מג’יק) על רקע הקירות הבהירים ורהיטי הוונגה הכהים. בקיר הישר המפריד בין הסלון לפינת הטלוויזיה עיצבה אורנשטיין גומחה אופקית צרה מעץ ונגה, שמכילה בתוכה את מערכת הסטריאו. בצדו השני של הקיר הופכת הגומחה לשידה אלכסונית תלויה להצבת מכשיר הטלוויזיה.   גרם המדרגות העולה למפלס הגג תוכנן בהתאם לזוויות הקיר, כשחלקו התחתון נפתח כמניפה לעבר המסדרון המוליך לחדרי השינה. המדרגות עשויות מעץ מהגוני והמעקה מעוצב בקווים ישרים מברזל בגוון טבעי. את דלתות הפנים תכננה המעצבת מעץ מייפל עם פסי נתק אופקיים. אזור המגורים רוצף באריחי אבן תרזה (אבנים) בהירה (60X60) ואגף השינה חופה בפרקט מייפל (נטורה) שנשלח בזווית חדה לעבר הסלון. תאורה: התאורה המגוונת שתוכננה בבית משלבת תאורת שטיפה ותאורה ממוקדת המדגישה כל אלמנט וכל פינה בחלל. רוב גופי התאורה מעוצבים במראה היי-טק מינימליסטי (ארקו, קריאון) התואם את הקו העיצובי.   המעצבת השתמשה בגופי תאורה עם רשתות ופילטרים שמאירים את משטח הקיר בצורות שונות ויוצרים מוקדי עניין צבעוניים. על הקירות שוקעו גופי תאורה ריבועיים ומלבניים, ועל הרצפה שובצו ספוטים קטנים שמאירים את הבית באור רך ונעים, ומאפשרים להתבונן על אורות העיר הנשקפים מבעד לפתחים. המטבח: מוקם סמוך למרפסת הפתוחה שבאזור המגורים.  הוא תוכנן בר’ פתוחה אל פינת האוכל. במרכז המטבח  תוכנן אי עבודה ובו ארונות אחסון וצמד כיורי נירוסטה. מעברו השני ממשיך דלפק אוכל מעץ גושני המופרד בקיר אבן נמוך. הארונות עשויים מעץ מייפל בשילוב ידיות, מסגרות ואלמנטים אחרים מנירוסטה (נגרות: גיא רז). משטח העבודה עשוי מאבן מצפה בהירה הממשיכה בחיפוי הקיר. חדרי הרחצה: שירותי האורחים ושאר חדרי הרחצה מעוצבים כולם בסגנון  מינימליסטי ונקי מחופים באריחי אבן בהירים שמידותיהם 20 20x שעברו ליטוש לאחר הנחתם, כך שנוצר קיר חלק ונקי, ברזי נירוסטה ועץ . בשירותי האורחים, הממוקמים מעברו השני של הקיר הזהוב, נתלה כיור הנירוסטה העגול על עמוד גבס שחופה בזכוכית אטומה, המשולבת עם מראה ארוכה וברז נירוסטה ( VOLA). האסלות בחדרי הרחצה נתלו על עמודי גבס שנותקו מהקיר וחופו באריחי אבן בשילוב עם תאורה. חדר השינה: החדר הממוקם בקצה הדירה פונה אל מרפסת פתוחה המחופה בסיפון (דק) טיק. הוא כולל אזור רחצה פתוח למחצה וחדר ארונות מרווח, הכולל מדפים נשלפים, מגרות זכוכית ומראות . במרכז החדר תכננה אורנשטיין מיטה  עם לוח רחב מעץ וונגה  המשמש כראש מיטה ומשני צדדיו ארוניות לילה נמוכות עם ידיות עץ שקועות. את אזור הרחצה הסמוך חילקה המעצבת לאזור "יבש" ולאזור "רטוב". בחלק "היבש", הפתוח אל חדר השינה, תוכנן ארון אופקי מעץ וונגה עם משטח אבן וכיור נירוסטה עגול. מלבן גבס ארוך החודר כביכול למשטח החלילה חופה באריחי צפחה שחורים, ונועד להסתיר את צינורות המים שעולים לכיור ונושא בחלקו העליון ברז נירוסטה עדין (VOLA). השרותים והמקלחת מוקמו משני צידי הכיור ונסגרו בדלתות זכוכית מותזות. מרפסת הגג: במרפסת, המחופה בחלקה בסיפון  מעץ טיק אפריקני (עודד גרבר, חיטובי עץ),  נבנתה  פינת הסבה  מלבני שמוט אדומים שעליה הונחו מזרונים כריות לבנות. מעל לפינה מצל מפרש בד לבן שמעוגן בקורות עץ עבות (חיטובי עץ).   לאורך קיר הגג, בנה בעל הבית בר משקאות  מעוגל שעשוי משלד ברזל, לתוכו הוטבע פסיפס מהאבנים שנותרו מריצוף הדירה. באזור זה נמצאים גם מיני מקרר ועמדת ברבקיו שנבנתה כשבקרבתה יש תאורת up-down מיוחדת, וגופי תאורה רצפתיים.

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה