כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  דירה בקומה ה-30

דירה בקומה ה-30

בקומה ה-30 של מגדלי צמרת בתל אביב עיצבה ענת אסתרון דירה, המתחרה בהצלחה בנוף המדהים הנשקף ממנה

מאת: צילום:


מהדירה שבקומה ה-30 של "מגדלי צמרת" בצפון תל אביב נשקף נוף עוצר נשימה. מגובה נדיר זה נראית תל אביב כאוסף של קוביות לגו בהירות וחינניות, קו החוף ארוך והאופק רחוק במיוחד.קשה להתחרות עם נוף שכזה, אך אדריכלית הפנים ענת אסתרון הפכה אותו לחלק בלתי נפרד מדירה מרווחת ונעימה, שבה גרים זוג הורים עם ילדתם.לדירה צורת L והנוף נשקף רק מצדה האחד. ואף על פי כן, חלל המגורים המרכזי – שבו חדר אורחים, פינת אוכל ומטבח – רציף ואוורירי, ואפשר ליהנות מהנוף כמעט מכל חדר בבית. אגף ההורים מופרד כליל מאגף הילדים – הם ממוקמים בשני קצותיה של הדירה. כל אחד מהם מופרד מהחלק המרכזי בדלת אחת בלבד, כך שהנכנס לדירה עשוי שלא להבחין כלל בשני אגפי המגורים הללו. בשלב הראשון של הבנייה היתה נתונה המעטפת בלבד, כמעט בלי מגבלות. הקיר החיצוני של הדירה, העשוי ברובו זכוכית, הוא שמכניס פנימה את הנוף המרהיב. הבניין כולו נבנה בשיטות חדשניות, האופייניות בדרך כלל  לבנייני משרדים; הצנרת מותקנת בו מהתקרה ולאורך הקירות, כך שאם יש נזילה באחת הדירות, אין היא מחלחלת לדירה בקומה שמתחתיה. אחד האתגרים היה איפוא לשמור על תקרה פתוחה ככל האפשר. ואכן, אחרי תיאום דקדקני בין מומחים ויועצים רבים, נוצרה בחלל המרכזי תקרה בגובה של 2.70 מטרים, בין היתר בזכות מיקומה הצדי של תעלת המזגן. למרות צורתה של הדירה, הצליחה ענת אסתרון להימנע כמעט כליל ממסדרונות. מסדרון אחד, המוביל לחדר ההורים, משמש בעצם חדר ארונות, ואילו השני, קצר מאוד, חבוי באגף המגורים האחר. שלושה עמודים התוחמים את חלל המטבח מטשטשים כליל את תוואי המסדרון שהיה אמור להוביל אל חדר הילדים שבקצהו. עמודים אלה, שנבנו במיוחד בעבודת נגרות, הם בעצם גם ארונות אחסון. המטבח ("בולטהאופ"), ששולטים בו האלומיניום והנירוסטה, מאפשר תנועה נוחה סביב לאי שבמרכז, ולא נעדר ממנו גם דלפק אכילה, הפונה אל הנוף.הדלתות בבית עשויות זכוכית כפולה, בעלת מילוי אטימה, הנתונה במשקופי אלומיניום. אף על פי שהן חוסמות רעש כמו כל דלת רגילה, החומרים מקנים להן קלילות רבה ותחושת שקיפות התורמת לאווריריות החלל. החמימות של רצפת הפרקט, העשויה קורות עץ אלון שעברו ליטוש ולכה במקום, מודגשת באמצעות פאנלים מאלומיניום. אלה משתלבים עם רכיבי האלומיניום האחרים בדירה, מבלי ליצור את הכובד האופייני לפאנלים מעץ. הריצוף השחור-לבן במבואה (שילוב של טאסוס וגרניט שחור) מוסיף לה אלגנטיות בניחוח קלאסי ניו-יורקי. חלק זה מעוצב בצורת קשת, המקבילה לקשת המונמכת של התקרה שמעליה. השיש השחור-לבן משובץ בריצוף הפרקט ללא בורדר, בגלל הזוויות המיוחדות של הקשת. את הניחוח המקומי תורם אוסף יצירות מרשים, כולו של אמנים ישראלים (מיכל רובנר, אורלי מיברג, עצמון גנור ועוד) – כל יצירה תופסת את מקומה המדויק בבית, כחלק בלתי נפרד מן העיצוב. הדירה מצוידת במערכת "חשמל חכם" (לוטרון), השולטת על התאורה, על המיזוג ועל התריסים החשמליים. יחידת ההורים מרווחת מאוד. צמד כיורים ומקלחון שכולו זכוכית מצויים בתוך החדר – כך נשמר חלל פתוח וגדול, שאיפשר לבעל הבית להציב בו גם שולחן עבודה, הפונה אל הנוף. רוב גופי התאורה בחדר בעיצובו של פיליפ סטארק, וגם כאן לא נפקד מקומן של יצירות אמנות ישראליות. זוהי דירה נוחה ופונקציונלית, המשמרת את הקלילות שמקנה לה הנוף. השילוב בין עיצוב מודרניסטי בינלאומי לאמנות הישראלית שעל הקירות מקנה ליצירות הקשר אוניברסלי, ולדירה – נופך ביתי, מקומי.  לרגע אפשר לדמות שהנוף, מגובה 30 הקומות, נשקף מגורד שחקים בניו יורק, אך גם הוא תל אביבי, ים תיכוני, מקומי, ובהקשר זה, מקבל כבוד שלא תמיד הוא זוכה לו. e

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה