כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  דירת הילדות שהפכה למשרד

דירת הילדות שהפכה למשרד

הדירה הישנה של בעל חברת תקשורת, הפכה למשרד חמים וביתי

מאת: צילום:


הדירה שופצה על-ידי האדריכל צביקה צור-שטיינברג באווירה ביתית חמימה, עם אזכורים של הבית הישן בצורת קירות סיליקט ששומרו. קומת המחסן הפכה ל-6 חדרי עבודה וכל גומחה נוצלה לאחסון. בשלב הראשון הוחלט לשפץ את הקומה העליונה, שעד לשיפוץ שימשה כמחסן. צריך היה לגרד את כל השכבות ולבדוק את האפשרויות למקם בשטח של כ-90 מ"ר 6 חדרי עבודה.הקומה התחתונה מכילה תחנת קבלה רחבת ידיים, שלושה משרדים, חדר שירותים ופינת מטבח לעת מצוא.במקור היתה זו דירה בבניין מגורים. הילד שגדל בדירה זו הפך לבעל חברה העוסקת בתקשורת, והוא הסב את הדירה הישנה למשרד של החברה המשפחתית.  הצרכים החדשים והחוש האסתטי המפותח של בעלי המשרד, הביאו להחלטה שיש לשנות את מראה המקום ולערוך בו שיפוץ כולל. האדריכל צביקה צור-שטיינברג נבחר למלא את המשימה. בעלת הבית, העובדת יחד עם בעלה, היתה שותפה מלאה לאדריכל בהכנת הפרוגרמה. "חשוב היה לי במיוחד להעניק למקום תחושה של בית", היה מסבירה.בשלב ראשון הוחלט לשפץ את הקומה העליונה, שעד לשיפוץ שימשה כמחסן. צריך היה לגרד את כל השכבות ולבדוק את האפשרויות למקם בשטח של כ90- מ"ר 6 חדרי עבודה, שאחד מהם ישמש כחדר ישיבות, וכן מטבחון, מבואה, שירותים וחלל המדרגות שיובילו לקומה זו.החדרים נועדו להכיל – מלבד את המשתמש בהם – גם שולחן, כיסא, טלפון והכנה למחשב. כל חדר זכה בתשומת לב עיצובית מלאה. עבודות העץ והמדפים בוצעו על-ידי "סידס" מעץ דובדבן. גומחות שונות – כמו גומחה שנוצרה כתוצאה מחסימה של דלת, חלון שנסגר או עמוד תומך שאי אפשר לעקרו – נוצלו להתקנת מדפים ולאחסון.כהצדעה לחומרי הבניין הישן, החליט האדריכל צור להשתמש בקיר אבני הסיליקט המקורי ולהשאירו חשוף. הקיר הישן ? שהפריד במקורו בין המרפסת לבית – נחשף כולו והוא מהווה את אחד הקירות במבואה העליונה, כשהוא מעניק לחלל ייחודיות ומשמר את זכרונות הילדות מהבית הישן. גם בקומה התחתונה נותר על תלו קיר הסיליקט המקורי, אלא שכאן הוא מפאר את חדר השירותים התחתון.בעלי הבית והאדריכל לא חסכו בחיפושים אחרי ריהוט משרדי שישדר אווירה ביתית. הם רכשו ב"הביטאט" ספסל שעוצב על-ידי פיליפ סטארק והציבו אותו במבואה העליונה. שידת עץ עם מדפי מתכת, הנעה על גלגלים, הוצבה בחדר הישיבות, מכילה בעיקר ספרי אמנות.  שידה מתגלגלת נוספת, עם מגירות, נרכשה ב"סידס" ועליה הונח אגרטל שקוף המתנדנד על בסיסו ומשנה את מצב המים תוך כדי תנועה. שולחן הישיבות שנרכש ב"קסטיאל", עשוי מעץ ברזילאי ומעוצב בעיבוד גס.תשומת לב מיוחדת ניתנה לתאורה, המתבססת בעיקר על ספוטים. מערכת השליטה עליהם מאפשרת עמעום, הגברה, הארת חלק מהחדר ומיקוד אור באזור מסוים.בנוסף לתאורה המלאכותית החדיר האדריכל למבואה העליונה, אור טבעי על-ידי פתיחת צלעות הגג והכנסת רעפים שקופים. מעל המטבחון נותרה דלת שאפשרה כניסה אל חלל עליית הגג בגלגולו הקודם של הבית. עכשיו היא עשויה מזכוכית ומחדירה אור את המטבחון המצויד להפליא.הקומה התחתונה מכילה תחנת קבלה רחבת ידיים, שלושה משרדים, חדר שירותים ופינת מטבח לעת מצוא. גם כאן נוצלה כל פינה לאחסון – בחלל שמתחת למהלך המדרגות, בגומחות שונות בחדרים, וכן על מדפים ובמגירות בכל פינה. 

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה