כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  המכוניות חונות בתוך הבית – בית עירוני יוצא דופן במלבורן

המכוניות חונות בתוך הבית – בית עירוני יוצא דופן במלבורן

בקומת הקרקע של הבית יש מוסך ומתקן לשטיפת המכוניות. הבית הויקטוריאני הישן מעוצב בחללים גבוהים ובקווים אנכיים, וכל חדר עוצב כך שייראה כמו חלל או מיכל לאחסון חפצים אישיים.

מאת: צילום:


 שיתוף פעולה פורה בין הלקוחות, טוני ומיגן בייל, לבין צמד האדריכלים האוסטרלי ואנסה בירד וניל דה לה קר, הוליד בית עירוני מיוחד במינו. בקומת הקרקע של הבית הוויקטוריאני היו חנות ומקום למרכבה ולסוסים. האדריכלים הסבו אותו לבית מודרני עם מוסך ובו מתקן לרחיצת המכוניות.מוסך לרכב פרטי המהווה חלק בלתי נפרד מהבית, והנפתח ונסגר באמצעות דלת חשמלית, הוא תופעה נפוצה למדי בבתים צמודי קרקע במלבורן. אולם המוסך בביתם של טוני ומיגן בייל, בית עירוני בשולי העיר, מיישם כמה וכמה חידושים נועזים, וביניהם – מיתקן לשטיפת המכוניות, שהוא חלק ממבנה המוסך הביתי.כשבני הזוג שיפצו את ביתם החדש, השוכן בקרבת מקום לשוק ’ויקטוריה’ של מלבורן, הם הקדישו תשומת לב יתירה ל"מגורי" המכונית. "הבית הוויקטוריאני, שעומד על תלו החל משנת 0881, היה בעבר חנות", מספרים לי טוני ומיגן. "החלק הקדמי של הבית היה מקום מחסה למרכבה של בעלי החנות, שהיה בו מקום גם לסוסים". מכלים ומזוודותטוני בייל, קבלן בנייה במקצועו, ראה בעיני רוחו שאת השטח המרווח שנועד למרכבה ולסוסים אפשר יהיה להסב למוסך חדשני. הוא פנה אל האדריכלים ואנסה בירד   driB  assenaV וניל דה לה קר rueoC al ed lieN, והם הגישו לו הצעה מקורית ביותר, הן למוסך והן לבית כולו. "דמיינתי בעיני רוחי תוכנית שיפוץ בעלת קווים אופקיים, רחבים ושטוחים", מספר טוני. "ניל חזר אלי עם רעיונות משלו. כבר בשלב של הסקיצות הראשוניות – שעיצבו את הבית בחללים גבוהים ובקווים אנכיים – הוא שכנע אותי, והסתגלתי לתכנון של האדריכלים".כשואנסה וניל הגיעו בפעם הראשונה לאתר, הם נוכחו לדעת שהבית שונה הבית לפחות 05 פעם מאז שהוקם. "רק החזית נשארה בסגנון הוויקטוריאני: כרכובי החלונות וגם כמה מעקות. אף אחד מבין המשפצים הקודמים לא העיז לגעת בחזית הזו", מספר טוני בייל. "האזור כולו שינה כמה וכמה פעמים את הרכב האוכלוסיה שלו, והיום הוא נושא אופי של רובע מהגרים".ואומנם, מהגרים רבים הגיעו לאוסטרליה לאחר מלחמת העולם השנייה, ורבים מאלה שהגיעו למלבורן התיישבו בשכונה שבה מדובר. "הבתים הסמוכים זה לזה נראו לי כאוסף של קונטיינרים, של מכלי-עץ של רהיטי-מהגרים, או של מזוודות", מוסיפה ואנסה בירד. הדימוי הזה סייע לאדריכלית לעצב כל חדר וחדר כך שייראה כמו חלל או מיכל לאחסון חפצים אישיים. גג הפלדה העוטף את חלל המגורים, עוצב כשהוא מצופה בפנים הבית ביריעות מתכת גדולות, כמו קונטיינר, וכך עוצב חדר השינה העיקרי בבית, המוקף בקיר שצופה ביריעות אלומיניום.  קומת הקרקע של הבית בן שלוש הקומות מוקדשת כולה למוסך ולמשרד. הקומה שמעליה מכילה את חדרי השינה, ואילו בקומה העליונה מוקמו המטבח וחלל המגורים. על מנת להפחית עד כמה שאפשר את המאמץ הדרוש לטיפוס על המדרגות, תכנן דה לה קר מסלול אחד של מדרגות נמוכות, ומסלול אחר תלול יותר. פנס ענקתוך כדי טיפוס במדרגות המתונות, אפשר ליהנות ממראה מערכת החללים של הבית. החלונות מזכירים סדרה של גלויות שעליהן צילום של מראות נוף עירוני. החלון בעל הציר המרכזי בחלל המגורים מחדיר פנימה את מראה השמים ואת גורדי השחקים שבסביבה.  דלתות הזכוכית המותזת והדקורטיבית המפרידות את חדר האמבטיה מהמסדרון המוביל אליו, מחדירות תאורה רכה, וחדר האמבטיה כולו נראה כמו פנס ענק. ריהוט האמבטיה עשוי מעץ אדר ומעוצב בסגנון יפאני, וקערת הכיור הניצבת על המשטח עשויה מזכוכית מותזת. מסנן אור נוסף שהותקן בבית הוא וילון אורגנזה יפהפה, בחדר המגורים. כדי ליהנות מהאור הצפוני, תוכנן בקומה העליונה של הבית קיר צפוני שכולו זכוכית, שמעבר לו רחבה מרוצפת סיפון שבני הבית יוצאים אליה מחלל המגורים. כשהאדריכלים הציעו לבני הזוג להציב על רחבת האירוח שבחלל המגורים מתקנים לברבקיו, כדי לארח בבית עירוני כמו בבית כפרי – הם קפצו על המציאה. "כשבני הבית דיווחו לי שהאורחים שלהם הכי נהנים לשבת במטבח, עם כוס משקה קר ביד, הוספתי לאי המטבח מדף גבוה כדי להניח עליו את הכוסות והקרח", מספרת ואנסה בירד. "מסביב למדף הוספנו גדרות פלדה, כדי לתקוע בהן עיתונים לפני ואחרי עלעול".לא כל לקוח היה מוכן לעכל את הרעיונות המתקדמים שהציעו צמד האדריכלים. טוני בייל הוא מסוג הלקוחות שמיד נדלק עליהם, מה עוד שהוא היה אחראי על יישומם בבנייה. "ניהלנו שיחות טלפון רבות, מעניינות ומשעשעות במהלך הבנייה", מחייך טוני. "יום אחד באתי לביקור בבית, צלצלתי לאדריכל ואמרתי לו: אני עומד עכשיו בתוך הפנס )האמבטיה(, ויש כאן בעיה מסוימת. גם סוג הבעיות שצצו במהלך העבודה, היו מיוחדות במינן".  

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה