כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  חיים ומעצבים בביצרון – בית קטן בביצרון

חיים ומעצבים בביצרון – בית קטן בביצרון

קרן מנוסי ודרור בנויש הפכו בית קטן ודל בשכונת ביצרון התל-אביבית לבית חם ומעוצב בקלילות רעננה, שבו חלל עבודה לכל אחד מהם. השניים משתלבים היטב בציבור הצעירים שגילה את השכונה והפך אותה למבוקשת.

מאת: צילום:


קרן מנוסי ודרור בנויש, מעצבת אביזרי אופנה ואדריכל פנים, הפכו בית קטן ודל בשכונת ביצרון התל-אביבית לבית חם ומעוצב בקלילות רעננה, שבו חלל עבודה לכל אחד מהם.  השניים משתלבים היטב בציבור הצעירים שגילה את השכונה והפך אותה למבוקשת. דרור בנויש וקרן מנוסי גרים בשכונת ביצרון בתל-אביב, שכונה של בתים צמודי קרקע, ליד מרכז השלום ההולך ונשלם, וסמוך לנתיבי איילון. ביצרון היתה פעם פרבר מוזנח ולא נחשק, עד שמצוקת הקרקע וההחלטה לא להוסיף ולבנות בתים פרטיים קטנים בתל-אביב הפכה אותה לפנינה נדל"נית, שהתגלתה על-ידי צעירי  העיר.פליטי מרכז תל-אביב,  שקצו בדירות השכורות וברעש של יום ששי, החלו רוכשים ומשפצים את הבתים הקטנים והדלים, הוסיפו להם קומה, העלו את ערך הקרקע ותוך כדי כך הגשימו אינטגרציה חברתית בשכונה מעוטת היכולת, בלי התערבות ממסדית  ובהתאם לכוחות השוק בלבד.קרן ודרור הם מעצבים צעירים, שרצו לעבוד  בבית ולהיות קרובים לילדים. דרור הוא אדריכל פנים שזקוק למשרד משלו, קרן מעצבת אופנה ואביזרי אופנה  לתצוגות, למעצבים אחרים ולפרסום, והיתה זקוקה לסטודיו מרווח ולמחסן חומרים.דרור שיפץ ובנה את הבית בהשקעה נמוכה יחסית, כשבחר להשתמש בחומרים זולים ויוצאי דופן, שאינם גורעים מהיופי והפרקטיות. כדי ליצור תחושת מרחב למרות שטחו הקטן, יחסית, של הבית, החליט דרור להצמיד לקירות את גרם המדרגות העולה לקומה העליונה, במקום להציב אותו במרכז הבית.  האיחוד של חלל המטבח עם פינת האוכל והסלון, והמשטח המרוצף בבומנייט (מרצף בטון) – הן בסלון והן בגינה – מגבירים את תחושת המרחב ויוצרים אשליה אופטית של גודל.  כמו חותמות גומי יציקת הריצוף בסלון מבומנייט היתה באמת הפתעה, שכן ,בדרך כלל, משמש החומר לריצוף חוץ. התוצאה הסופית מזכירה מרקם של אבן שכבות, שנוצר בתהליך של יציקת 8 ס"מ של בטון רגיל (בכל מקרה, בית על הקרקע דורש יציקה מתחת לריצוף), ומעליו שכבה דקה נוספת של בטון עם חומרים מורכבים לחיזוק, לשימור ולמניעת החלקה, שכוללים גם  פיגמנט צבעוני, שכאן הוא לבן-אפרפר.את היציקה מחליקים ביד, במגלשים של פאנלים מגומי, כמו חותמות. לאחר מכן מצמידים את הפאנלים לנעליים ודורכים על המשטח, וכך יוצרים הטבעה שנראית כמו אבן שכבות.  דרור: "המחיר למטר מרובע, בומנייט, הוא 50 דולר, הרבה פחות מכל רצפה אחרת. רק יציקת הבטון להכנה – במקרה של קבלן מתחשב – עולה כ30- דולר למ"ר, עוד לפני רכישת  חומר הריצוף עצמו ועלות עבודת הרצף". קומת הקרקע כוללת חלל גדול הפונה לגן, ובו חדר מגורים, מטבח ופינת אוכל. חלק מהמטבח  – הכיור ומשטחי העבודה שלצדו, וכן ארונות איחסון ובתוכם גם המקרר – הוקם בחלל שמתחת לגרם המדרגות  האלכסוני. כשדלתות הארון נפתחות, מתברר שזהו מעבר סודי לסטודיו של קרן. כדי ליצור הפרדה, הסטודיו הונמך מעט ויורדים אליו במדרגה. כמו כן מוגדר המטבח בקיר נמוך מלבנים אדומות (חרסית קלויה), הפונה לסלון. מאחורי הקיר, בחלק הפונה למטבח, הותקנו ארונות האיחסון. הקיר מקבל הגבהה נוספת קטנה במרכזו, כדי להסתיר מהאורחים את הכיריים, את הסירים והמחבתות ואת שאר האביזרים המשמשים לבישול.  משטח העבודה הרחב פולש לאיזור שממול למקרר ולדלתות הסטודיו, לכיוון חדר המגורים, והופך לשולחן אוכל בנוי גדול, הנשען אף הוא על קיר לבנים אדומות. המשטח והשולחן מחופים באריחי קרמיקה כהים (בדיוק כמו רצפת המטבח). פה ושם שובצו בין האריחים אבנים טבעיות צבעוניות, שהוקפו במסגרת עץ מייפל, שממנו נעשו הארונות.  מפל של עלים הצבעוניות החמה של המטבח הפתוח נרגעת, כשהיא נפגשת עם ריצוף הבומנייט הבהיר ועם כורסאות הפשתן עם הכריות השזורות בשרוכי עור – מעשה ידיה של קרן. כשריצוף הבומנייט מגיע אל החצר, הוא הופך מרחבה מרוצפת גדולה לפינת ישיבה מקורה בפרגולה מעץ בצורת מניפה, שמתחילה מדלת הכניסה לבית ומתחברת אל פינת הישיבה בגן.גם התקרה של הקומה התחתונה  מיוחדת. תקרת הבסיס  חזקה מאוד  ,בעובי חצי מטר, בשם "פל-קל" , שיכולה לשאת שטחים גדולים בלי להיתמך באמצע על-ידי עמודים. מתחת  לתקרת הבסיס תלויה תקרת הגבס של הקומה התחתונה.  מעל הקומה העליונה עשו בני הזוג הכנה לבריכת שחייה על הגג. כשעולים לקומה השנייה מלווה את קיר המדרגות מפל של עלים הצונח כלפי מטה, כמעין גן תלוי. המדרגות עשויות גם הן מחומר חסכוני ושונה מהרגיל – טרצו עם פיגמנט ירוק, המשתלב נפלא עם מפל העלים.  בקומה העליונה קיימת הפרדה ברורה בין אגף ההורים לאגף הילדים, ובמרכז  הקומה הוקצה שטח לחדר טלוויזיה ומשפחה. רצפת פרקט מוסיפה צבעוניות חמה לאגף השינה.מאחר שהבית הוא דו-משפחתי, אחד הקירות הוא ללא חלונות. כדי לפצות על כך, נפער בתקרה לאורך המסדרון פתח, הסגור בלבני זכוכית. הפתח מחדיר אור רב, ולבני הזכוכית חזקות דיין כך שאפשר לדרוך עליהן כשצועדים על הגג. התוכנית הראשונית היתה להקים על הגג פירמידה מפרספקס. התוכנית לא ירדה מהפרק, והיא יושמה בשירותים. כשיושבים שם כאשר יורד גשם – אפשר לחשוב שלהקת מתופפים מתאמנת על  הגג.                                                                                                                                                                     מנורות האלומיניום המקוריות היו פעם חלקים תעשייתיים במפעל ללחצנות תבניות. המפעל חוסל, ודרור אסף אותן משם. אל מנורות אלה מצטרפות מנורות הקיר של יאיר דורם, המשליכות על הקיר שלל אורות צבעוניים ומוסיפות לבית נופך מודרני עליז.חדר העבודה של דרור נמצא למעלה, באגף ההורים. שם הוא מתכנן דירות, חנויות ובתי אופנה.  קרן עובדת בסטודיו גדול, ששטחו 40 מ"ר,  מלא בבדים, באביזרים ובבובות חייטים. הוא והיא מחלקים את זמנם בבית בין עבודה, ילדים, מנוחה, גינה,  ארוחות לחברים, ובעיקר – נהנים משקט כפרי בתוך העיר.   

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה