כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  חלון ראווה לחברה

חלון ראווה לחברה

משרדי סוכנות הביטוח של אילן בק בחיפה, תוכננו על ידי האדריכלית שרית קונדריאה בסגנון מודרני וחם. מיקום נכון של כל המערכות האלקטרוניות המתוחכמות, יוצר משרד המותאם לשנות האלפיים.

מאת: צילום:


משרדי סוכנות הביטוח של אילן בק, בבית המיועד לשימור בחיפה, תוכננו על-ידי האדריכלית שרית קונדריאה בסגנון מודרני וחם, באווירה ביתית. מיקום נכון של כל המערכות האלקטרוניות המתוחכמות יוצר משרד המותאם לשנות האלפייםהאדריכלית שרית קונדריאה תיכננה משרדים בעיצוב מודרני עבור אילן בק, בעל סוכנות ביטוח גדולה בצפון הארץ. הקווים הנקיים והתכנון היעיל מאוזנים על-ידי עם פריטים וגוונים חמימים היוצרים אווירה ביתית, ויחד עם זאת יוקרה ואלגנטיות. תשומת לב רבה ניתנה כאן לרווחת העובדים ולמיקום ויישום נכון של מערכות חשמל מתוחכמות, המתוכננות לשנות האלפיים ומסוגלות לקלוט את התמורות הצפויות בתחומים אלה. המשרדים מרוכזים בבנין ישן בעיר התחתית בחיפה, בציר שדרות המגינים, איזור שבו בתים רבים המיועדים לשימור. כמו שנהוג היום גם בבתים לשימור בתל-אביב, נוספו לבנין הדו -קומתי שלוש קומות משרדים, כשהחזית הישנה נשמרת בקפדנות.תוספת הקומות חייבה שיפוץ של המבנה כולו, וקונדריאה נרתמה למלאכה בעניין רב. הכניסה לבנין נראית ככניסה לבנין מגורים פרטי. הדרך אל המעלית הנאה שנוספה לבנין היא מעין מסדרון שמתחיל בקו הבנין. עולים על מדרגות אחדות, פוסעים על רצפה שרוצפה בשילוב של דקורטיבי אריחי שיש וקרמיקה גדולים וקטנים, מתבוננים בריבועי הצבע הירקרקים-סגולים של הקירות, ובפתחים המוסגרים בעץ המחדירים אור יום, בנוסף לתאורה המלאכותית המיוחדת, ומגיעים לפתח המעלית.בקומה התחתונה יושבים מרבית העובדים. האדריכלית תכננה עבורם מרחב גדול פתוח, בשילוב עם חדרים סגורים, שבהם יושבים המנהלים. בחדרי המנהלים הותקנו חלונות זכוכית גדולים, המאפשרים אפשר לשמור הן על בידוד אקוסטי והן על קשר עין עם הנעשה במשרד.בתי אצולה אנגלייםהריהוט בעמדות העבודה הוא מהמתקדמים ביותר בהנדסת אנוש )ריהוט: "פיניש"(, יפה לעין ושומר על סדר ואחידות צבעונית נעימה בחלל. בכל קומה יש מטבחון עם דלפק וכיסאות בר, חדר כושר מצויד ומקלחות. שלא כבמשרדים רבים, שבהם רצפה מחופה בשטיח מקיר לקיר, כאן הונחו על הרצפה אריחי קרמיקה גדולים, שתורמים למראה של בית מעוצב.הקומה העליונה, קומת ההנהלה, תוכננה באווירה ביתית חמה עוד יותר, המשקפת במידה רבה את טעמו המשובח של המנכ"ל, אילן בק, על טהרת החומרים הטבעיים: עץ, אבן, ברזל וזכוכית.מול דלת הכניסה הרחבה, האקוסטית, שיובאה מאיטליה, מתגלה דלפק קבלה יפה להפליא,המסתיר את עמדות המחשב. הדלפק עשוי מעץ אגס עם קישוטי פסיפס מאבנים טבעיות )קיבוץ אילון(. מאחורי הדלפק, בין ארונות אחסון המגיעים עד לגובה החלונות, יש עמוד דקורטיבי שבתוכו הותקנה מעלית קטנה, בהשראת מעליות האוכל בבתי אצולה אנגליים. כאן היא מאפשרת העברת מסמכים בין הקומות. הרצפה מאריחי אבן יפתח בגוון ורוד עתיק, בשילוב ריבועי זכוכית.המשרד מונה כ30- עובדים, המבלים את רוב שעות היום באווירה אסתטית המעודדת חשיבה ויצירתיות. גולת הכותרת של המשרד הם חדרי הישיבות וחדר המנכ"ל, שלשניהם מרפסות הפונות אל הים ורצפות מעץ אגס בשילוב ריבועי פוליסנדר, אלמנט עיצובי החוזר שוב בתקרה. במרכז חדר הישיבות שולחן בטון עם קישוטי נירוסטה בחיתוכי לייזר, וכיסאות עץ מרופדים בעור. הקיר האמנותי המבודד את חדר הישיבות מהמשרד עשוי ממסגרות פרופיל בלגי, שבתוכן זכוכית אמנותית של האמנית טובה כרמון, עשויה בהזרקת חול ובדוגמה של דיונות, המשתלבות במרקם אבן יפתח מחוספסת שעל הרצפה.בעיקר למען העובדיםחדרו המיוחד של אילן בק מוקם בירכתי המשרד, כשעמדת המזכירות מפרידה בינו לבין שאר אגפי המשרד. החדר מעוצב בסגנון קלאסי חם, כולל חדר אמבטיה פרטי. על רצפת העץ היפה עומד בזווית שולחן עבודה רחב, מצופה פח אבץ קלוע בגוון זהוב. הספריות ושאר הריהוט האלגנטי לקוחים מתוך מבחר ריהוט ביתי, רחוק מתדמית משרדית. שני צידי החדר הם קירות מזכוכית שקופה, האחד חושף את נוף ההר והשני משקיף אל מפרץ חיפה."בתחילה חשבתי שהריהוט של החדר שלי ושל חדר הישיבות כאילו יצאו מסרטי מדע בדיוני", אומר בק. ההשקעה בהם היתה עצומה, והתוצאה מרשימה להפליא. היום אני שמח שקונדריאה ואנשי "קסטיאל" התעקשו", מודה בק. "אני מאוהב בחדר שלי, ומרוצה משיפוץ המשרד כולו. ניסיתי לשדר כאן מסרים שאני מקפיד עליהם מאוד בחיי היום-יום. המשרד הוא אומנם חלון ראווה לחברה, אבל עוצב בראש ובראשונה לא למען הלקוחות, אלא למען העובדים. היום", הוא פורש פנינו את האני מאמין שלו כמעסיק, "אפשר הרי לנהל עסקים בפקסים, בטלפון ובשירות מדלת לדלת". "כשמנהלים עסק עם עובדים הנמצאים במשרד – יש להשקיע הרבה יותר במרחב המחיה שלהם: בצורת החדרים, בתמונות שכל עובד בחר לחדרו לפי טעמו האישי, בריהוט נוח, במזגן אישי, בחדר כושר , וביחס האישי המזין אווירה שנחוצה כדי להגיע להישגים". קירות חדרו של בק מחולקים לדלתות הנפתחות למרפסות, שמסגרותיהן עשויות אלומיניום כלפי חוץ ועץ כלפי פנים. לפתחי הזכוכית הותאם תריס ונציאני המופעל בשלט רחוק )"אפקס"(. מלבד תחושת המרחב שמעניקות המרפסות, ויפי הנוף הנשקף בעדן, הן מאפשרות קבלות פנים לאירועי המשרד, בנוסף למרפסת גג גדולה המשמשת לכנסים וארועים גדולים של החברה.קונדריאה תכננה כאן את כל הפרטים החבויים המשרתים היום את הטכנולוגיה של משרד מודרני, והקפידה במיוחד על רמת גימור גבוהה, על בחירה דקדקנית של חפצי האמנות ומיקומם בחלל, אביזרים ועציצים לקישוט, וכן גופי תאורה ביתיים, המאזנים את אור הניאון החיוור והקר.הסך הכל יוצר שלמות הרמונית ונעימות, העוטפת את העובדים והלקוחות מהמפתן ועד לאחרון החדרים. 

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה