כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  חנות, משרד ואספרסו בר – הכל ב-17 מ"ר

חנות, משרד ואספרסו בר – הכל ב-17 מ"ר

המקום היפה הזה בנווה צדק נראה, ממבט ראשון, כמו חנות דליקטסים קטנה, אלא שהמוצרים המוצגים בה הם מברשות, צבעים, כלי נגרות וכלי עבודה שונים.

מאת: צילום:


מה אפשר לעשות עם 17 מ"ר? מסתבר שהרבה! – חנות קטנה, אספרסו בר ומשרד בקומת הגלריה, נכנסו בחן רב לשטח הקטן של המקום, שנראה גדול בהרבה.   המקום היפה הזה בנווה צדק נראה, ממבט ראשון, כמו חנות דליקטסים קטנה, אלא שהמוצרים המוצגים בה הם מברשות, צבעים, כלי נגרות וכלי עבודה שונים. החנות ממוקמת באחד מהבתים הראשונים של רחוב אחד העם באזור נווה צדק . את החלל תכננה ועיצבה יעל קאולי, אדריכלית צעירה בוגרת בצלאל, שאחראית כיום על הסדנאות של "המרכז לעיצוב עצמי" השוכן במבנה. "17 מטרים מרובעים, זה כל השטח שהיה לנו כדי להכניס לתוכו משרד, חנות, ואספרסו בר קטן", אומרת יעל. בתקציב נמוך ובימים ספורים של עבודה מאומצת נבנתה החנות, המשופעת באלמנטים מעץ שנעשו על ידי אריאל סטריקובסקי, האחראי על הנגריה שבמקום. החומרים שבהם השתמשה יעל הם חומרים זמינים וזולים, בעיקר עץ אורן וסנדוויץ’, עם תוספות מעטות של ברזל. "התחלתי לעבוד על סקיצות שונות עד שהגעתי לתכנון הסופי", אומרת יעל. הכוונה היתה לנצל היטב את השטח הקטן ויחד עם זאת ליצור תחושה נעימה ו"מזמינה". "את המשרד בנינו בגלריה ואת המדרגות המובילות אליו שילבנו בצמוד לקיר כדי לחסוך מקום". הרהיטים במשרד נבנו בהתאם לצרכים, והם כוללים מדפים, כונניות ושולחן כתיבה גדול העשוי מקורות של 10 X 10 שמחזיקות פלטה מעץ ליבנה. במפלס התחתון, מתחת לגלריה, שוכנת לה החנות הקטנה. השיקול העיקרי בעיצוב החנות היה ליצור מקום מתאים להצגת החומרים והכלים. אחד הקירות כוסה בשלוש מסגרות מעץ אורן ) 80 X 100( שנתלו על שרשראות ברזל שחוברו לתקרה. "חיפשתי דרך טובה להציג את כל כלי הנגרות – ממקדחה ועד בורג – במקום אחד, ולהפוך את התצוגה למעין תערוכה על ידי קומפוזיציה שונה של כלים בכל מסגרת".   את החנות סובב מדף "סאונה" רחב, עליו מונחים כלים ומוצרים שונים. כדי ליצור מספיק מקומות אחסון, משמש כל השטח שמתחת למדפים התחתונים לאחסון מוצרים שונים בתוך ארגזי עץ צבעוניים על גלגלים. גם החלל שמתחת למדרגות נוצל עד תום, והותקנו בו מדפים מעץ גושני בעיצוב פשוט, שמוחזקים בשרשראות ברזל לתמיכה וליופי. "אני אוהבת את השילוב של העץ ה"חם" עם הברזל ה"קר". כשמוסיפים אותו לעץ באחוזים קטנים, הברזל מדגיש ומבליט את העץ החם ואת קווי המתאר של הרהיט". מדרגות העץ העולות לגלריה מוסגרו בברזל, וגם רגלי הבר הולבשו ב"גרביים" מברזל. פינת הבר היפה נבנתה מעץ אורן וסנדוויץ’ ליבנה )בירצ’( בהיר. " כדי להמנע משימוש בפלטה אורכית ומסיבית לבר, חיפשתי משהו שישמש גם כמקום תצוגה לעבודות, לכלים ולצנצנות שונות", מסבירה יעל, "מתוך כך הגעתי ל"משחק" עם מדפים שנכנסים האחד לתוך השני.   הכוונה היתה לפתוח את הבר החוצה למי שנמצא בחנות או עובר ברחוב". על דופן הבר הוצמדו שתי שכבות של קנטים מסנדוויץ’ חשוף, כשפסי הרוחב הכהים והבהירים של העץ, כדוגמת "וופל" שוקולד, משמשים כתוספת עיצובית לגימור. גם שולחנות הקפה הגבוהים נבנו מאותו העץ בגוון טבעי, וזאת כדי לא להעמיס צורות וסגנונות חדשים על החלל הקטן. כדי ליצור הפרדה ברורה בין החנות לבר, נצבעו קירות החנות בגוון כחול בהיר, המתאים לצבע העץ הטבעי ומשמש כרקע לתצוגת הכלים והחומרים. "רציתי שפינת הבר תהיה חמה ונעימה" אומרת יעל ,לפיכך נצבעו קירות הבר בצהוב כתום, שמשתלב יפה עם ריצפת הבטון הגסה הצבועה בכחול אפור.   את המוצרים שבחנות מאירות מנורות הלוגן קטנות וממוקדות, ואילו את הבר מאירות באור חם ואינטימי מנורות יפיפיות בפשטותן שייצרו יגאל פרגמנצב וגבריאל וסרמן. המנורות עשויות מנייר אריזה חום ומלופפות על מוט ברזל כהה שיוצא מהקיר. דרך דלת הכניסה המקושתת והגדולה ניתן לראות במבט אחד את כל גובה החלל . יעל החליטה למסגר את הגלריה במעקה ברזל כדי לא לחסום את קו הראייה ולייצור בכך חתך מעניין של המשרד והחנות. שני הפתחים הגדולים, שאחד פונה לרחוב והשני אל הרחבה הפנימית של הבניין, מכניסים אור רב ויוצרים אשליה של חלל גדול ומרווח. "העיקרון שהנחה אותי היה לבנות משהו פשוט, מחומרים זמינים וזולים, תוך ניצול מקסימלי של החלל", מסכמת יעל, "אני אוהבת את כל מה שהוא פשוט ושהעין קולטת מהר. חשוב לי שאנשים שייכנסו למקום ירגישו נוח ולא כבתוך מוצג או תפאורה".

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה