כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  טיפול קוסמטי לבית חדש

טיפול קוסמטי לבית חדש

בית חדש בביתן אהרון נרכש על-ידי משפחה בת שש נפשות, ועוצב מחדש על-ידי מעצבת הפנים אורית מזוריק

מאת: צילום:


 בית חדש בביתן אהרון נרכש עלידי משפחה בת שש נפשות, ועוצב מחדש עלידי מעצבת הפנים אורית מזוריק ללא בנייה והריסה, בעיקר עלידי טיפול בצבע בחללים הקיימים, ובתוספת עבודות נגרות. הבית נבחר, בין השאר, בזכות מרתף גדול שהוסב ל"אגף הנוער", ולכל אחד משלושת הילדים הבוגרים הוקצתה יחידתדיור שעוצבה על פי טעמו וצרכיו.אורית מזוריק, מעצבת פנים, קיבלה לידיה בית גדול וחדש שנרכש על ידי לקוחותיה, ועשתה לו כדבריה "טיפול קוסמטי" בעיקר בעזרת צביעה אמנותית, בלי לעקור רצפות ולשבור קירות. כך עבר הבית שינויים דראמטיים בעלויות נמוכות יחסית לגודל השיפוץ. "בעלי הבית", מציינת מזוריק, "ריככו את הארכיטקטורה הנוקשה בעזרת שטיחים וחפצים יפים, ונתנו לילדיהם חופש בחירה עיצובי, תופעה נדירה למדי".ההחלטה לרכוש בית בביתן אהרון נפלה לאחר שבני הזוג החיפאים עמדו בפני הבעיה הבאה: הבעל קיבל עבודה חדשה בתלאביב, לאשה יש עסק בחיפה, והם חיפשו מקום באמצע הדרך. בביתן אהרון הם מצאו בית מוכן, שבנייתו הסתיימה, ולא היו מוכנים לשפץ או לבנות מחדש בגלל טראומות קודמות משיפוצים ובנייה."הבית נבחר", אומרת בעלת הבית, "משום שהיה בו מרתף גדול, שאיפשר להקצות לארבעת בני הנוער הבוגרים אגף נפרד. כל אחד מהם קיבל שטח גדול שכולל חדר שינה, חדר אירוח, פינה להכנת שיעורים, שירותים ומקלחת צמודים. כמו כן יש במקום מטבחון משותף. כל אחד מהם קיבל תקציב כדי לתכנן על פי טעמו וצרכיו את היחידה הפרטית, בעזרת המעצבת". אורית מזוריק: "למעשה היו לי חמישה לקוחות נפרדים בבית אחד; זוג ההורים וכל אחד מהילדים". האם: "החלטתי להעניק לנערים את המרחב הזה ואת החופש לבחור ולעצב, פשוט משום שאני אם הקשורה ל’אפרוחיה’, והמחשבה שיעזבו את הבית במהירות היתה קשה לי".גוון חלודהאורית קיבלה לידיה, כאמור, בית חדש, גדול ומורכב מחללים רבים בארבעה מפלסים. המשימה היתה ליצור הרמוניה, אווירה ואינטימיות. היא התחילה לטפל במעטפת של קומת הכניסה, הכוללת מבואה גדולה עם קיר אבן דקורטיבי, שם הוסיפה מזוריק ארון מעילים מפורניר קלוע. כמו כן היו במבואה גומחות גבס שלא שימשו לשום מטרה. הגומחות נצבעו בטיח גס בגוון חול אדמדם, קיבלו תאורה פנימית ומדפי זכוכית, וכך הן משמשות להצבת פריטים דקורטיביים.כל פתחי האיוורור נצבעו בגוון נחושת אדומה. לחדר האוכל הוסיפה המעצבת רצפת פרקט, ואחד הקירות שעליו נשען ארון ויטרינה נצבע )עלידי יריב פרימוסט מ"לבן"( ב"סטוקו" בגוון חלודה מרהיב. כל הגוונים החמים הללו ניטרלו את רצפת השיש הקרה ואת הקירות הלבנים, ושימשו גם לתיחום חללים מוגדרים.את פינת הטלוויזיה המשפחתית מיקמה מזוריק סמוך למטבח, כשדלפק פתוח מפריד ביניהם, והציבה בה רהיטי מהגוני חמימים. המטבח חדיש ומודרני, ובמרכזו אי שמעליו תלויים סירי נחושת ואביזרי בישול. "את הצבע האפור שלו לעולם לא הייתי בוחרת בעצמי", אומרת בעלת הבית, "אבל הוא מאוד פרקטי, מה עוד שהוא נמצא בין שני חדרים חמימים בצבעוניותם ובאביזריהם, מה שמאזן את הסגריריות של האי".מבנה המדרגות המענין מוקף בשתי הקומות העליונות בחלקי קירות מלבני זכוכית, המחדירות אור רב. את המראה התעשייתי שלהם מרכך וילון בגוון שמנת. בחדר השינה הגדול של ההורים לא הוכנסו שינויים. אמבטיה שקועה ברצפה מופרדת מהחדר בדלתות זכוכית דקורטיבית, מוזרקת חול, ומתוך חדר האמבטיה יש גישה לחדר ארונות מרווח.ציר דקורטיבילבת הצעירה ניתנו שני חדרים בקומת ההורים. "היא רצתה חדר בסגנון ’טכנו’, שפתח אופציות לצבעוניות לא שגרתית בפוקסיה, סגול ואלומיניום, ולקירות שעליהם נצבעו עננים בצביעה אמנותית. חדר השינה שלה, המופרד לחלוטין מחדר העבודה והמגורים, עוצב בסגנון נשי יותר, עם אביזרים צרפתיים בנוסח קולוניאלירומנטי.הקומה העליונה, בעלת הגג המשופע המורכב מחלונות ומקירות זכוכית, נראית כחממה שהפכה לחדר הכושר המשפחתי. כשנצלול שוב למרתף נגלה את שלושת אגפי הנוער הבוגר )שני בנים ובת שנישאה בינתיים, אבל החדר שמור לה לביקורים(. יחידה אחת עוצבה בסגנון החזרה לטבע, עם ספסלי ישיבה שנצבעו בירוק בטכניקת ווש ורופדו בכריות. נעשה כאן שימוש בחומרים טבעיים ובגווני חול, הקירות נצבעו )עלידי הנער עצמו( לסירוגין בגוון חול רטוב ובצביעה שבורה. עמוד צבוע עגול יצר כאן ציר דקורטיבי, שמסביבו נבנתה פינת הישיבה. מסביב לעמודים אחרים נעשו עבודות נגרות, כולל גומחות דוכיווניות לאחסון. חדר אחר עוצב על פי דרישת הלקוח הצעיר בקווים נקיים, והוא מחולק עלידי מחיצת אלומיניום הניצבת על גלגלים, שהמדפים שלה עשויים מרשת מתכת.ההחלטה לגור באמצע הדרך בין תלאביב לחיפה התבררה, בדיעבד, כלא נכונה לאנשים שיוצאים לעבודה בבוקר וחוזרים מאוחר בערב. "אין שום אפשרות ליצור יחסי חברה ושכנות עם ותיקי המושב", מסבירה בעלת הבית, "כי בדרך כלל הקשר ההדוק נוצר בתקופת גידול הילדים". את הקניות היא מעדיפה עדיין לערוך בחיפה, וחוץ מקניות קטנות במכולת המושב, אין לה מעורבות במקום. "חבל", היא אומרת, "כי כקיבוצניקית לשעבר אני יודעת מנסיוני: חלק מההוויה של מגורים במקום קטן הוא ההשתייכות למקום. לכן זה כנראה רק ענין של זמן, עד שהכתובת הבאה תהיה תל אביב. חיי העיר מאוד חסרים לי, כולל הרעש".

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה