כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  ישראלים בחו"ל: כחול לבן בדרום אמריקה

ישראלים בחו"ל: כחול לבן בדרום אמריקה

בית קיט ליד פנמה סיטי, בין הים להר, תוכנן בשיתוף פעולה בין האדריכל הפנמי איגנסיו מיול לבין האדריכל הישראלי מיכאל וינראוב

מאת: צילום:


כשעה נסיעה מפנמה סיטי, ברצועת שטח שבין הים להר, בולט בית מגורים של חמש קומות. מיכאל וינראוב, אדריכל ישראלי צעיר, בשיתוף האדריכל הפנמי הנודע איגנסיו מיול ובעזרתו של האדריכל אדגר מיור, הוא שקיבל חופש פעולה לתכנן את בית המגורים שנראה כי יהיה אחת מיצירותיו המרכזיות – וילה גינדי.

וינראוב הגיע לפנמה בתום לימודי אדריכלות בלונדון והסגנון ומקורות ההשראה שהביא עמו מאירופה של סוף שנות התשעים קסמו למיול הפנמי והוא הזמין את וינראוב לעבוד במשרדו על שני פרויקטים. הראשון היה בר מסעדה בשם "ניקוס קפה" בפנמה סיטי והשני היה "וילה גינדי" – בית קיט לשני אחים ומשפחותיהם שמוקמה במרחק של כשעה נסיעה מהעיר. אותו בית קיט, שמשמש את דייריו בסופי שבוע בלבד, עוצב בלי הכתבות מיוחדות מצדם ולפי רוחו של האדריכל.

מגרש צר מאוד (13.5 מ"ר) וארוך (95 מ"ר), בעל הפרדה מוחלטת בין קווי המבנה וקווי המגרש ובין סוויטות האחים היו תנאי הפתיחה שלאורם בוצע התכנון. התוצאה לבסוף הייתה קשר בלתי אמצעי של מבנה דמוי אונייה עם הבריכה והים. שני אלמנטים סטרוקטורליים מעניקים למבנה את הצורה הדומה כל כך לכלי שיט רב רושם. האחד הוא רצפות בטון דרוכות בעובי 15 סנטימטרים בלבד שמקורן בחיפוש אחר תוספת גובה לכל אחת מהקומות. אותן רצפות דקות איפשרו למעשה מראה של משטחים דמויי סיפון של אונייה הנתמכים במספר מועט יחסית של עמודים. העמודים, כאלמנט סטרוקטורלי נוסף, עוצבו בתחילה בהשראת תרנים של אונייה ולבסוף קיבלו אופי מונומנטלי יותר. הגג מספק צל לשלל המרפסות ובצורתו הקמורה מגן מפני הגשם הטרופי שיורד כאן באופן קבוע בצהרי היום.

יחד עם התזכורות הבולטות למבנים של אדריכלים מוכרים, כל הצורות כאחת מקוריות, ייחודיות ובכלל לא סטנדרטיות. בווילה יש חמש קומות ומרתף ובקומת הכניסה שפתוחה לנוף ישנו חלל שמשמש כאזור ציבורי ובו פינות אירוח ואוכל, מטבח וחדרי שירות. במרתף מוקמו חללי משחק ובידור וארבע הקומות שמעל, בשטח של כמאה מטרים כל אחת, מחולקות לשתי סוויטות פרטיות של שתי קומות.

בכל אחת מהסוויטות תמצאו גם קומת אירוח ובה מטבח, חדרי שירות, סלון בעל תקרה כפולה וקומת מגורים שבה חדר שינה ראשי המחובר לחדרים הנוספים בגשר. לחדר השינה הראשי, שנמצא בחזית המבנה כולו, מבט לאוקיינוס משלושה כיוונים ומרפסת רחבת ידיים ודמויית דק של אונייה שמחברת אותו באופן וירטואלי ישר אל הים הפתוח. חדרי האורחים בכל אחת מהסוויטות פונים לעורף הררי וגם להן מרפסות שמהן ניתן להשקיף על נוף שונה לחלוטין. גרם מדרגות מרכזי ומעלית משמשים את כלל הנופשים בווילה ובכל סוויטה גם גרם מדרגות פנימי פרטי.

חומרי הגמר והצבעים שנבחרו במבנה כולו נועדו לשדר ניקיון ולהתמזג ככל האפשר בטבע ובנוף כשברקע בריכה שכמו מתמזגת עם שמים וים אין-סופיים. בטון צבוע לבן ושימוש רב בזכוכית נטולת פרופילים ובחלונות גדולים במיוחד מקנים תחושה של פתיחות וחופש ויוצרים תמונה הרמונית שמחברת בין הווילה לטבע כאשר אור טבעי שוטף את החדרים במשך רוב שעות היום. הבריכה, קצת כמו שלוחה של הים, מעצימה את הקשר בין המבנה לסביבה ועשויה פסיפס בצבעי כחול-טורקיז ותופסת את רוב רובו של שטח המגרש הנותר. דופן אחת שלה מחופה במראה, כדי שיתקבל הרושם שרוחבה כפול וממנה מובילים שבילים צרים לגזיבו מקורה עגול ופתוח שנמצא בקצה המגרש, בין הבריכה לירידה הפרטית לים, ובו מבלים בעלי הווילה ואורחיהם את רוב שעות היום, כשאינם שוהים בתוך בית החלומות שלהם. 

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה