כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  מעברים שקופים – משרד מעוצב ברמת גן

מעברים שקופים – משרד מעוצב ברמת גן

המסדרון הארוך בלב המשרד הפך למוקד אסתטי וייצוגי, שתוכנן כמשפך ההולך ונפתח כלפי מרכז החלל, כשבינו לבין החדרים מפריד קיר עשוי מחיצות זכוכית, מהרצפה ועד לתקרה.

מאת: צילום:


משרד מעוצב ברמת גן. את המסדרון הארוך בלב המשרד הפכו המעצבות, אריאלה קירשנבאום וגילה קומם, למוקד  עניין אסתטי וייצוגי, שתוכנן כמשפך ההולך ונפתח כלפי מרכז החלל.   את משרדי החברה ליזמות נדל"ן והיי-טק, השוכנים באזור התעשייה החדש של רמת גן, תכננו  צמד המעצבות אריאלה קירשנבאום וגילה קומם מ"כחול טבעי", גלריה לעיצוב. נתוניו הבסיסיים של המשרד, ששטחו 210 מ"ר, כללו חלל מאורך ומרפסת פתוחה, הצופה ממרומי הקומה הגבוהה אל הנוף האורבני של תל אביב והערים השכנות. בחלקו ברחב של החלל תוכננו המבואה ועמדת הקבלה, שממנה מתפצל המשרד לשני אגפים. באגף אחד מוקמו שלושה חדרי מנהלים וחדר נוסף הגובל בקיר נמוך עם המבואה. האגף השני חולק לחדר ישיבות מרווח ולשלושה חדרי משרד נוספים. שטח המרפסת הרחבה וחלוקת החלל לפונקציות המשרד, יצרו מסדרון צר וארוך המקשר בין האגפים. כדי להתגבר על מגבלה זו, וכדי ליצור במקום תחושה של  מרחב ופתיחות, תוכנן המסדרון כמשפך הנפתח משני צדדיו כלפי מרכז החלל, כשבינו לבין החדרים מפריד קיר עשוי מחיצות זכוכית, מהרצפה ועד לתקרה. המחיצות, המשולבות בפסי אורך עבים ומותזים, נוצלו גם כאלמנט אסתטי וייצוגי המחבר בין מלאכת העיצוב לעבודת המשרד. "כשנכנסנו אל משרדי החברה הקודמים", מספרות המעצבות, "גילינו שיש להם המון צילומים ותמונות של פרויקטים שביצעו. החלטנו, אם כך, להשתמש בהם ולהגדיל אותם לפורמט אחיד בשחור-לבן".   התמונות המוגדלות (אופק – תצלומי אוויר) הודבקו על מלבני זכוכית ונתלו, בגובה אחיד, לאורך הקיר השקוף. גופי תאורה קטנים, שהותקנו  משני צדי המחיצה, מאירים את הצילומים ואת הרווחים השקופים בין פסי הזכוכית המותזים.      מוקד עניין   בדרך זו הפך המסדרון למוקד עניין, ולאלמנט מרכזי שהתווה את הקו הסגנוני בעיצוב  המשרד. "ניסינו להיות קשובות לצורכי העובדים ולאופי החברה, ולייצור במקום אווירה חמה ומכובדת", אומרות המעצבות. הן תכננו לכל אחד ממנהלי החברה חדר עבודה, המשלב פינת הסבה נעימה ואלגנטית.   הרהיטים עוצבו ויוצרו ב"כחול טבעי". הם עשויים מעץ מלא, שנצבע בגוונים כהים של עצי וונגה ואמבוייה. בפינות ההסבה שילבו המעצבות ספות עור בגוונים חמים שייבאו מאיטליה, לצד שולחנות קפה המעוצבים בקווים מינימליסטיים ושטיחים אפגניים (אלי ששון) שנפרשו על רצפת האבן האפורה. המבואה ועמדת הקבלה עוצבו בקווים אלכסונים, שהולכים ונפתחים אל מרכז החלל, בשילוב חמים למראה של גווני עץ כהים, טיח חמרה ואפור בהיר. קירות המעטפת שמסביב חופו בטיח אפור בהיר (נדיר) המחורץ בפסי נתק אופקיים. על הרצפה  הונחו אריחי אבן חול טבעית ואפורה מסוג פייטרה סירנה (אלוני) בגדלים משתנים.  עמדת הקבלה והמזכירות הורכבה מדלפק עץ עבה שננעץ לתוך קיר אפור ונמוך. מאחור תכננו המעצבות קיר אלכסוני שעולה כלפי מעלה, ומסמן בכיוונו את פתח היציאה למרפסת המשרד.     ביתיות וייצוג   הקיר חופה בטיח בגוון חמרה, ובתוכו שולבו במערך א-סימטרי קורות אלכסוניות בצבע אפור וארון מגרות שקוע מעץ כהה. "ניסינו לאחד בין הסגנון הביתי והחמים לבין דרישות המשרד", אומרות המעצבות. הן בחרו לפינת ההמתנה כורסאות עור קלילות ומנורות עומדות עם אהילי זכוכית חלבית, לצד גופי תאורה פונקציונליים שמאירים את חלל המשרד ואת סביבת העבודה. חדר הישיבות המרווח זכה להתייחסות מיוחדת, בשל הישיבות התכופות ורבות המשתתפים שנערכות בו. החדר עוצב בקו נקי ומינימליסטי, ואובזר בכל האלמנטים ההכרחיים, כמו מערכות כבלים, וידאו ומקרן. במרכזו הוצב שולחן מלבני ארוך ומרשים, עם שלד מתכת ועליו משטח זכוכית עבה בכתום עז (עיצוב נורמן פוסטר, דגם TECNO) מסביב לו הותאמו כיסאות עור שחורים עם שלד מתכת מבריק (C.I.F). את אחד מחלונות החדר הסבו המעצבות לדלת רחבה היוצאת אל המרפסת. בחוץ, לאורך המעקה הבנוי נבנו אדניות צמחים רחבות, עשויות מאדני רכבת ישנים, מקיפות את פינות ההסבה המוצלות בשמשיות בד. הגישה הישירה בין החדר למרפסת הפתוחה, מנוצלת עתה להפסקות מרעננות ולעריכת אירועים שונים מתחת לכיפת השמים ומעל לנוף העיר.

object(WP_Post)#18265 (24) { ["ID"]=> int(299446) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 07:09:11" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:09:11" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(16) "c004a42beb44_big" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(16) "c004a42beb44_big" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 07:09:11" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:09:11" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(299445) ["guid"]=> string(68) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/c004a42beb44_big.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה