כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  מראה של בית יווני – בית בנווה צדק ששופץ

מראה של בית יווני – בית בנווה צדק ששופץ

הגבהת התקרה, פתיחת חלונות בגג והגדלת הפתחים בחזית הקדמית והאחורית, אפשרה שפע של אור, בבית המשדר פשטות בגוונים רגועים ובעיצוב מינימליסטי. בית בעל מראה כפרי, המאזכר את סגנונה של השכונה.

מאת: צילום:


אדריכליות הפנים עינת גרץ ונעמי גולדהמר ובעלת הבית דלית מרחב-הורן שיפצו בית "רכבת" קטן וישן, טיפוסי לבנייה הישנה בשכונת נווה צדק, והעניקו לו נפח על ידי שימוש מושכל באור, בחומרים ובגוונים. התוצאה: בית עם מראה כפרי אירופי, עם רמזים ואזכורים לסגנון של השכונה.האדריכליות: עינת גרץ ונעמי גולדהמר, בוגרות "אורט קריירה". שתי הצעירות, השופעות רעיונות מקוריים, עוסקות בעיצוב דירות וחנויות ובעבודות שיפוץ קטנות.בעלי הבית: גיל ודלית מרחב-הורן, ושתי תאומות פעוטות. דלית היא בעלת המעדניה השכונתית "אולינדה", שאת חלק מהתבשילים והקישים המעולים שלה היא מכינה במטבח הקטן בביתה.מידות: רוחב הבית 5. 4 מ’. השטח הבנוי כולל הגלריה 87 מ"ר )במקור 60 מ"ר(. גובה החלל 40 .6 מ’. שטח חדר השינה 22 מ"ר.צורת המבנה והחזיתות: זהו בית צר הבנוי בין שני בתים צמודים, שקירותיהם משותפים. שער עץ קשתי צבוע בתכלת רכה מוביל את הבאים לחצר דשא ארוכה. עולים בחמש מדרגות עד לכניסה, כשבשני צדי המדרגות ניצבים פחי זיתים יווניים שנכבשו במעדנייה, ובהם נשתלו פרחים. כך קיבל הבית מראה של בית יווני ישן שהנשים יושבות בפתחו, מראה הולך ונעלם בנווה צדק.שיפוץ חלל הפנים: לפני השיפוץ היה הבית חשוך מאוד. האור חדר רק מבעד לפתחים בחזית הקדמית. כל החדרים מאחור וכל החדרים הפנימיים היו חשוכים לחלוטין, ועלה מהם ריח טחב. קירות הכורכר העבים התלכו והתפוררו. המטרה היתה להכניס פנימה אור ולובן.הפתרון נמצא בעזרת הגבהת התקרה עד לגובה 40 .6 מ’ בנקודת השיא של הגג המשופע, פתיחת חלונות בגג, והגדלת הפתחים ככל האפשר בחזית הקדמית והאחורית. הגבהת התקרה יצרה מקום לבניית גלריה, המשמשת כיחידה נפרדת להורים. בעלת הבית ביקשה, שמיד בכניסה יתגלה כל גודל החלל וכל אורכו של הבית, ושהבית ישדר פשטות לא מתייהרת, בגוונים רגועים ובעיצוב מינימליסטי. על פי הנחיות אלה הותוותה התפיסה הכללית של תכנון הפנים.דלת הכניסה: חלון המטבח ודלת הכניה, הנמצאים בחזית, הוגדלו מאוד. משני צדי הכניסה יש שתי מובלעות: האחת סגורה ובה אמבטיה ושרותים, ומהצד השני מטבח פתוח וקומפקטי, שמשטחי העבודה שלו מותאמים לגובהה של בעלת הבית, המרבה לבשל – בין השאר עבור המעדנייה. התכנון כאן מוכיח, שעם תכנית עבודה נכונה אפשר להסתדר גם במטבח קטן. המטבח תוכנן )ביצוע: "אחמד הנגר"( על ידי האדריכליות, ונצבע בגוון שמנת. את הארונות הרגועים מגוונת ארונית הוויטרינה התלויה )"פרימיטיב"(.מהכניסה נחשף הבית במלואו, עד לחלון שבקצה השני: גרם המדרגות, מרפסת הגלריה ולמעשה כל עומקו וגובהו, היוצרים אשלית מרחב, מלבד האגפים האינטימיים – חדר התאומות וחדר השינה של ההורים.עמוד הסיליקט הרב שימושי: במרכז הבית ממוקם הסלון, שרוהט בצמצום רב. בקצה הסלון גרם מדרגות המלווה בעמוד תומך רחב הניצב בלב הבית. העמוד חופה בלבני סיליקט לכל גובהו, עד לקורות העץ של הגג, וכך הוא מהווה אלמנט שימושי ועיטורי. בקומה העליונה הוא בנוי בצד הפונה לחדר השינה כארון אחסון, ומסתיר את המקלחת, כיור הרחצה והשרותים של בני הזוג. אלה מתגלים רק בגלריה עצמה, ובמבט מקומת הכניסה אי אפשר לנחש את קיומם.חדר הילדים והמנוחה: מאחורי גרם המדרגות, במפלס הכניסה, מוסתר חדר התאומות. השטח שמתחת למדרגות נוצל להתקנת ארון בגדים. חדר התינוקות נצבע בצבעים בהירים, פסטליים. הקורות בתקרה נמשחו בתכלת, הארון והקירות בצהוב אפרוח, ורצפת העץ החומה כהה מדגישה את מתיקותם. בסמוך לחדר זה, התחום בדלת, בקצה השני של הבית, ממול לכניסה, הוקצה חדר פתוח למנוחה. התקרה שלו מונמכת ומקושטת בקורות עץ שעברו טיפול בבייץ ובלכות בגוונים שונים. כך גם המדרגות, רצפת הגלריה והמעקה שלה, שעברו אף הם טיפול המשווה להם מראה ישן, שרוט ומרוט, המדגיש את האופי היחודי של החדר. בחדר זה הוצב ארון גומחה מקסים, שסוגרות עליו שתי דלתות ישנות שדלית מצאה זרוקות ברחוב, מסרה לשיפוץ, הכניסה לתוכן מראות וצבעה אותן בלבן מיושן.קורות הגג: כמו שאר פריטי העץ בבית, גם קורות הגג עשויות מעץ גלריה פשוט. אבל בניגוד לחום הכהה והממורק המופיע בגלריה, הן נצבעו בפוליאור )טמבור( לבן מדולל במראה מט, המשווה להן מראה רחוץ. במשטחי תקרת העץ הלבנה נפתחו חלונות קבועים. האור החודר בעדם מוסיף לבית נפח ובוהק, והאגף הפנימי של הסלון זוכה בקרני אור המגיעות מלמעלה.חדר השינה: בני הזוג ישנים בחדר הנמצא בעומק הגלריה, ואינו נראה מלמטה. יש בו אווירה מיוחדת, הנובעת מהפשטות הנזירית ומהניגוד בין החום הכהה שעל הרצפה והלובן של הקירות וקורות הגג. החדר הבהיר מגוון בצבעי פסטל עדינים: ארון הבגדים נצבע בגוון גלידה פיסטוק, ואילו הכריות והמצעים שנבחרו צבעם תכלת )חפצים(.האזור הרטוב בחדר השינה: תכנון האמבטיה והשרותים המשולבים בחלל השינה הוא הרעיון המדליק ביותר בבית. ממול למדפים הפתוחים בעמוד הסיליקט, בנו האדריכליות מקלחת במלבן פתוח, לא תקרה וללא דלת, שנסגר בווילון לבן, ומחופה באריחים לבנים 10 X 10 )גודשטיין ראשל"צ(. מאחורי הקיר האחורי של המלבן נקבעו השרותים. מעבר לקיר, מול חדר השינה, נקבע כיור רחצה לבן, סמוך לארון הבגדים. היחידה הרטובה הזאת מזכירה פתרונות בעליות גג בפריז, אלא שעליות הגג הפריזאיות חשוכות בדרך-כלל, בעוד שכאן הכל מואר, לבן ונקי.מרפסת הגלריה: לחדר השינה יש המשך בצורת גלריה הצופה על הבית, ובה פינת קפה המרוהטת ברהיטים יפים )"בראכה"(.גוונים וחומרים: מלבד עץ הגלריה הפשוט שהזכרנו, שטופל בגווני חום כהה או בלבן רחוץ, מצטרפות לסקאלה הבהירה רצפת הסומסום בגריסה דקה )ה"דוגמא"( ומרצפות מצוירות לסימון שטיח רצפה באפור דהוי )"מרצפות מצויירות", מושב בית אלעזרי(. 

object(WP_Post)#18265 (24) { ["ID"]=> int(455384) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-09-08 15:32:49" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-09-08 15:32:49" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(16) "c00c55ae13ab_big" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(18) "c00c55ae13ab_big-2" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-09-08 15:32:49" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-09-08 15:32:49" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(455383) ["guid"]=> string(68) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/09/c00c55ae13ab_big.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה