כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  נסיכות קטנה במדינה גדולה – מכון האולטרה סאונד בבית החולים "מאיר"

נסיכות קטנה במדינה גדולה – מכון האולטרה סאונד בבית החולים "מאיר"

המכון משמש גם כמרכז לימודים והכשרה למומחים מכל העולם, הבאים ללמוד ולהתנסות במכשור המשוכלל שפיתח פרופ’ טפר, מנהל המכון. העיצוב מאפשר שמירה מירבית על פרטיות הנשים הפוקדות אותו, ועל נוחיותן.

מאת: צילום:


 מכון האולטרה סאונד בבית החולים "מאיר", כפר-סבא, הוקם ביוזמת מנהלו, פרופ’ רוני טפר, ועוצב על-ידי מאיה פינצי. כשנכנסים אליו, מתקבל הרושם שהיחידה מנותקת מבית החולים שאליו היא משתייכת.למכון האולטרה סאונד בבית-החולים "מאיר" שני יעודים. האחד, לתת שירות בדיקות על קוליות לקהל  גדול של עשרות נשים הפוקדות את המקום יום יום, כשבמרבית המקרים הן מלוות בבני משפחה. השני – מה שהופך אותו ליחיד בסוגו בעולם – להיות מרכז לימודים והכשרה למאות מומחים מכל העולם, הבאים ללמוד ולהתנסות במכשור המשוכלל שפיתח פרופ’ טפר. מנהל המכון, טייס קרב לשעבר, יישם את שיטות ההדמיה של בלימוד הטיסה בסימולטור, בבדיקות האולטרה סאונד. בנוסף להשקעה בטכנולוגיה המתקדמת ביותר, לה היו אחראים מהנדסים וטכנאים מומחים בתחומם, נבחרה מעצבת הפנים מאיה פינצי, לעצב את המקום על פי הנחיותיו הברורות של פרופ’ טפר. הדברים החשובים שהציב בפניה היו:  המקום חייב להיות מתוכנן אחרת מהמקובל בבתי חולים גדולים; צריך שיהיו במכון חדר המתנה מרווח ובו אווירה רגועה; שלושה חדרי בדיקה שיתאימו לעשרות נשים המגיעות אליו מדי יום, תוך הקפדה מרבית על שמירת פרטיות של הנבדקות ועל כבודן. כמו כן נכללו בתכנית חדר הרצאות, חדר נפרד לסימולטור )מכשיר ההדמיה(, חדר מחשב, חדרים לאנשי הצוות הרפואי, מטבחון וחדרי שירותים. את כל הפונקציות האלה הצטרכה פינצי לכלול בשטח של 270 מ"ר באמצעות בתקציב מוגבל. היא הצליחה לעמוד במשימה, כשפרופ’ טפר מלווה אותה לאורך כל הדרך.בכניסה למכון ניצב דלפק הקבלה, כשמאחוריו פרגוד המסתיר את מאושפזות בית החולים המובאות למקום כשהן שוכבות במיטתן. חדרי הבדיקה הוקמו סביב חדר ההמתנה, כאשר לכל חדר שתי דלתות: באחת נכנסים, והשנייה מחוברת לחדר הלבשה וממנה רק יוצאים. בדרך זו, אישה אחת לא נתקלת בזו הנכנסת אחריה לחדר הבדיקה.חדרי הלימוד הוקמו בגב חדרי הבדיקה. בחדר ההרצאות יכולים המשתתפים לצפות בבדיקת הנשים בזמן אמת, מבלי להיות מעורבים בבדיקה עצמה. תקשורת מתקדמת בין החדרים מאפשרת לנוכחים בחדר הלימוד להיות בקשר עם הרופא הבודק, מבלי שהנבדקת תיחשף לעיני הלומדים.הדלתות ודלפק הקבלה עשויים מייפל. בריצוף הקרמיקה הבהיר הוטבעו שטיחוני פסיפס עדינים. קישוטי הקיר עשויים עבודת זכוכית עדינה, ובתקרת חדר ההמתנה הותקנה מנורה מלבנית גדולה, המקרינה אור רך ונעים בדומה לאקווריום, רק חסרים בו הדגים. בעיצוב הפנים של המכון אין מסר עיצובי חדשני ומיוחד, אולם אין ספק שניתנו התשובות האופטימליות למכלול הדרישות המגוונות והקשות, לנוחיותם של המבקרים  ושל צוות העובדים.

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה